Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ( ΒΑΣ.ΜΑΡΚΑΚΗΣ).

Μ’ ένα hammer , με τεράστια κάτω σκιά, μας αποχαιρέτησε ο Μάιος. Το γεγονός αυτό δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι οι αγοραστές έχουν τον πλήρη έλεγχο , αλλά ότι καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες για τον σχηματισμό πυθμένα.
Από τον νέο μήνα Ιούνιο, θα ζητήσουμε οι όποιες διορθώσεις να περιοριστούν στα όρια της στήριξης του συστήματός μας ( πράσινο βέλος) , ώστε να μην κινδυνεύσει η μεσο- μακροπρόθεσμη τάση.

Η εβδομάδα που μας πέρασε κύλησε ανοδικά, καθώς τ’ αποτελέσματα των εκλογών διέψευσαν τους φόβους της αγοράς για πρόωρες εκλογές. Ήσαν τέτοια, που αρκούν 14 από τους 21 ανεξάρτητους βουλευτές να συναινέσουν στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε ν’ αποφευχθούν οι κάλπες και κατά την διαδικασία εκλογής του.
Για την νέα εβδομάδα, αναμένουμε το μπαζούκας του Ντράγκι. Ας ελπίσουμε ότι δεν θ’ αποδειχθεί νεροπίστολο, γιατί οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει θετικές εξελίξεις
Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα, έχουμε να επισημάνουμε την αντίσταση του συστήματός μας πέριξ των 1245 μον.
Η έστω και οριακή υπέρβαση των 1220 μον. σε συνδυασμό με την επιβεβαίωση του εκθ. ΜΚΟ30 ημ που προηγήθηκε, αποτελεί θετικότατη εξέλιξη που βελτιώνει σημαντικά την τεχν. εικόνα.
Κατά την νέα εβδομάδα, ενδεχόμενη διόρθωση θα ήταν καλά να περιοριστεί ξανά στον εκθ.ΜΚΟ30 ημ (1199 μον.) ή έστω στην κρίσιμη στήριξη των 1183 μον. (38,2% του ΔΕ). Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επεκταθεί χαμηλότερα των 1165 μον. , απ’ όπου διέρχονται οι ΜΚΟ200 ημ. 
Κατά πάσα πιθανότητα , στις 1062 μον. , ολοκληρώθηκε η διόρθωση. Για να εξαλειφθεί όμως ο κίνδυνος για νέα μεγάλη βύθιση του δείκτη, απαιτείται κατ’ αρχάς η υπέρβαση της διακεκαυμένης ζώνης 1258-1272 μον. και στην συνέχεια των 1311 μον. 


ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ…
Προς τους βραχυπρόθεσμους long: Διατηρήστε την θέση σας για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα της ζώνης που οριοθετείται από τον εκθ.ΜΚΟ30 ημ.(1199) και την στήριξη του συστήματός μας (1183 )
Προς τους μεσοπρόθεσμους long : Διατηρήστε την θέση σας για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα των ΜΚΟ200 ημ. ( 1165 μον.) Μειώστε την σταδιακά σε ενδεχόμενη παραβίαση των στηρίξεων που αναφέρονται στην πρώτη παράγραφο.
Προς τους μακροπρόθεσμους long : Διατηρήστε την θέση σας για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα των 1099 μον. Το γιατί εξηγείται στο σχόλιο με τίτλο Homework. Προσέξτε το πτωτικό ΘΚ.
Μειώστε την σταδιακά σε ενδεχόμενη παραβίαση των στηρίξεων που αναφέρονται στην πρώτη και δεύτερη παράγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου