Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

FTSE25 - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Μ’ ένα μεγάλο, κατάμαυρο κερί μας αποχαιρετά ο Απρίλης. Από την μια η προεκλογική περίοδος , από την άλλη η τεράστια αφαίμαξη της ρευστότητας λόγω των αλλεπάλληλων ΑΜΚ των τραπεζών. Αν προσθέσουμε δε και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην γειτονιά μας, αντιλαμβανόμαστε ότι η περιορισμένη διάθεση  ανάληψης ρίσκου είναι  μία απόλυτα αναμενόμενη εξέλιξη. Εξ’ άλλου, από τεχνική άποψη , επανειλημμένα τονίσαμε ότι για την υπέρβαση της R , απαιτείται πολύς χρόνος και χρήμα…
Εξ’ ίσου αναμενόμενη ήταν και η ανοδική αντίδραση που έλαβε χώρα με αφετηρία την σημαντική στήριξη των 380 μον. Ενδεχόμενη παραβίασή της θα επιδεινώσει σημαντικά την τεχν. εικόνα. Το μοναδικό γεγονός που θα μπορούσε να λειτουργήσει καταλυτικά ώστε ν’ αποφευχθεί, είναι μία σαφέστατη πολιτική  δέσμευση των εταίρων μας στο Eurogroup της 5ης Μαΐου , για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Οι δημοσκοπήσεις επίσης που θα βλέπουν το φώς της δημοσιότητας κατά το επόμενο διάστημα, θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία του δείκτη. Ενδεχόμενο σημαντικό προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , θα επιτάχυνε την πτωτική πορεία του ….
Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα , η πτωτική διάσπαση της στήριξης του συστήματός μας και της γραμμής τάσης S , επιδείνωσε σημαντικά την τεχν. εικόνα. Για την αποκατάστασή της απαιτείται τουλάχιστον η επαναφορά του δείκτη πάνω από την S και η υπέρβαση του επιπέδου διόρθωσης 50% του πτωτικού από τις 455 στις 380 μον., δηλ των 413 μον. 
Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι «Για όσο διάστημα διατηρείται ανέπαφη η εστία των 380 μον., μπορούμε να ελπίζουμε ακόμα και σε νέα υψηλά στο εγγύς μέλλον» Οι πιθανότητες είναι σίγουρα ελάχιστες, αλλά όχι και αμελητέες…
Το πιθανότερο σενάριο είναι ο δείκτης να συσσωρεύσει σε ένα εύρος τιμών για μερικές εβδομάδες ( όπως στα παραδείγματα που επισημαίνονται μέσα σε κύκλο, στο εβδομαδιαίο γράφημα) πριν από την επόμενη μεγάλη κίνησή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου