Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

FTSE25- ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ.

Στις 23 Απριλίου  αναμένεται να  επικυρώσει η Eurostat τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για πρωτογενές πλεόνασμα  3,38 δισ. ευρώ και να ανοίξει και τυπικά ο δρόμος για τη λήψη μέτρων από τους Ευρωπαίους εταίρους, για τη μείωση του δημόσιου χρέους. Η συζήτηση βέβαια , θα ξεκινήσει στο Eurogroup της 5ης Μαΐου όπου και αναμένεται επίσημη δήλωση της Ευρωζώνης και θα συνεχιστεί στο Συμβούλιο του Ιουνίου, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται το φθινόπωρο,  αλλά αναμφίβολα πρόκειται για μία ιστορική ημερομηνία. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτήν προεξοφλεί η άνοδος των τελευταίων 2 συνεδριάσεων και ενδέχεται η κορύφωσή της να σημειωθεί πέριξ της 23-24ης Απριλίου.
Οι ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις στην γειτονιά μας και το μεγάλο πολιτικό ρίσκο που απορρέει από τις επικείμενες εκλογές , δεν αφήνει περιθώρια για υπερ-αισιόδοξες προσδοκίες.

Το καλύτερο σενάριο μέχρι και τις εκλογές, εξαντλείται στα όρια του δεξιού ώμου του σχηματισμού H&S , δηλ στις 436-437 μον. ή λίγο πριν , στο επίπεδο διόρθωσης 78,6% του πτωτικού ΔΕ , στις 431 μον.
Η γραμμή του λαιμού (421-424 μον.) του προαναφερόμενου σχηματισμού , συμπίπτει με το ποσοστό διόρθωσης 61,8-66% του ΔΕ, αλλά και την κατερχόμενη γραμμή τάσης R1, γεγονός που την καθιστούν απροσπέλαστη. Σε αυτήν την ζώνη ενδέχεται να κριθεί …η μεσοπρόθεσμη τάση. Η προσέγγισή της αποτελεί μάλλον ευκαιρία για απεγκλωβισμούς ίσως και για λήψη αντίθετων θέσεων.
Ιδιαίτερη μνεία χρήζει και η σημαντική αντίσταση πέριξ των 413 μον. , απ’ όπου διέρχεται το 50% ποσοστό διόρθωσης του  πτωτικού ΔΕ και ο εκθ.ΜΚΟ30 ημ. Ενδέχεται να τερματίσει σε αυτήν η ανοδική αντίδραση , ή να γίνει αφετηρία για διόρθωση.
Η πλησιέστερη σημαντική αντίσταση εντοπίζεται στην ζώνη της διασπασθείσας S, απ’ όπου διέρχονται το 38,2% ποσοστό διόρθωσης του  πτωτικού ΔΕ αλλά και η αντίσταση του συστήματός μας. Η υπέρβασή της είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για την σχετική βελτίωση της τεχν. εικόνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου