Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Γ.Δ. : ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ…

Ραγδαία η επιδείνωση της τεχν. εικόνας. Ο σχηματισμός H&S , ρίχνει βαριά την σκιά του στο γράφημα του γεν. δείκτη. Για την ακύρωσή του απαιτείται η υπέρβαση τουλάχιστον της γραμμής του λαιμού ( 1315 μον.) και στην συνέχεια , η υπέρβαση και των ορίων του δεξιού ώμου ( 1353 μον.).
Η τιμή στόχος του σχηματισμού στις 1237 μον., συμπίπτει με την ανερχόμενη γραμμή τάσης S. Είναι πάρα πολύ πιθανό να γίνει – αν όχι το τέρμα της διόρθωσης- η αφετηρία  για μία έστω βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση.
Σε αυτήν την περίπτωση , είναι σχεδόν βέβαιο ότι το μέγεθός της θα είναι τουλάχιστον 23,6% του πτωτικού από τις 1380 μον. Οι πιθανότητες να δοκιμάσει ( retest) ο δείκτης και την ευρύτερη περιοχή της γραμμής του λαιμού (1310-1320 μον.), είναι πολύ μεγάλες. Η R1 επίσης, αποτελεί έναν ακόμα δυνητικό στόχο, σε ενδεχόμενη ανοδική αντίδραση.
Είναι αυτονόητο αλλά να επισημάνουμε ότι, ενδεχόμενη αποτυχημένη απόπειρα υπέρβασης της γραμμής του λαιμού , αν την διαδεχτεί πτωτική διάσπαση του επιπέδου εκκίνησης της ανοδικής αντίδρασης , θ’ αποτελέσει το κύκνειο άσμα του δείκτη.
Για τους κινδύνους που εγκυμονούσαν από την διακράτηση μετοχών στην ευρύτερη περιοχή των 1400 μον., σας είχαμε προειδοποιήσει άπειρες φορές, με το παραπάνω γράφημα ( και όχι μόνο).  Η αλήθεια είναι βέβαια ότι και εμείς αιφνιδιαστήκαμε, καθώς ο δείκτης ξεκίνησε την πτωτική του πορεία 10-20 μον. , χαμηλότερα του αναμενόμενου. Και εμείς αποχαυνωθήκαμε από τις προσδοκίες που αναπτύχθηκαν από την ψευδεπίγραφο «έξοδό μας στις αγορές» . Εύλογο το σχόλιο του Στρατή Πολυχρονέα στο EURO2DAY «….Εντύπωση προκάλεσε ωστόσο το γεγονός ότι παρά τη μεγάλη υπερκάλυψη, το spread στις 11/04, την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης του ομολόγου πριν την εκκαθάριση στις 17/04 και την έναρξη της τοκοφόρου περιόδου, αναρριχήθηκε στις 468 μονάδες βάσης και αντίστοιχα η απόδοση του 10ετούς στο 6,18%, οδηγώντας παράλληλα σε υποχώρηση άνω των 60 μονάδων βάσης και την τιμή του 5ετούς (!!!)»
Αναφορικά με το μηνιαίο γράφημα, οι πλησιέστερες στηρίξεις εντοπίζονται σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα….
 Όσο αφορά δε το εβδομαδιαίο γράφημα, η πτωτική διάσπαση της στήριξης του συστήματός μας , αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική, αρνητική εξέλιξη. Οι ελπίδες των long , εναπόκεινται πλέον στην ισχυρή στήριξη που παρέχει η γραμμή τάσης S1. Η τοπική κορυφή των 1306 μον., μετατρέπεται και πάλι σε ισχυρή και κρίσιμη αντίσταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου