Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ.
Το «υδάτινο φράγμα-δεκανίκι» , έχει περιορίσει σημαντικά τις πιθανότητες ώστε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να είναι τέτοιο που να οδηγήσει άμεσα σε πρόωρες εκλογές. Ως εκ τούτου το πολιτικό ρίσκο δεν θα είναι τόσο μεγάλο όσο φανταζόμασταν  πριν από μερικούς μήνες , όταν κάναμε αναφορές σε έναν βαρύ προεκλογικό «χειμώνα».
ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ.
Όμως ο διεθνής παράγοντας εξακολουθεί να μας προβληματίζει. Οι πιθανότητες να έχει ολοκληρωθεί ένας ακόμα ανοδικός κύκλος είναι πολύ μεγάλες. Οι διεθνείς δείκτες , μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια φρενήρους ανοδικής πορείας -γεγονός που δεν συνάδει με την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας-, δείχνουν εξαντλημένοι ….Σε ορισμένους απ’ αυτούς ( π.χ. DAX) , έχουν κάνει την εμφάνισή τους  απειλητικοί σχηματισμοί , αναστροφής της ανοδικής τάσης, που εάν και εφ’ όσον επαληθευτούν, θα επηρεάσουν και το Ελληνικό χρηματιστήριο.
Από τεχνική άποψη έχουμε να παρατηρήσουμε ότι, εάν και εφ’όσον , δεν ολοκληρώθηκε η διόρθωση στις 1183 μον. , τότε η πλησιέστερη σημαντική ζώνη στήριξης εντοπίζεται στις 1166-1152 μον., απ’ όπου διέρχεται το επίπεδο διόρθωσης 23,6% της συνολικής ανοδικής κίνησης του δείκτη (ΑΔ),
 ο εκθ.ΜΚΟ200 ημ., το σημαντικό επίπεδο διόρθωσης 38,2% του ανοδικού από τις 788 στις 1380 μον., η τοπική κορυφή της 20/5/13 αλλά και η διαγώνιος που ενώνει τους τοπικούς βυθούς της 23/12/13 και 30/1/14.
Ενδεχόμενη παραβίαση της ζώνης 1166-1152 μον. , θα επιδεινώσει σημαντικά την τεχνική εικόνα. Αντίθετα , αν αντέξει είναι πολύ πιθανό να γίνει η αφετηρία για την επόμενη μεγάλη ανοδική κίνηση του δείκτη. 
Αν και το πιθανότερο σενάριο είναι να ολοκληρώθηκε η ανοδική αντίδραση στις 1262 μον. και να βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου πτωτικού κύματος, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν αμυδρές ελπίδες ότι , μετά από μία διόρθωση μέχρι τις πρώτες στηρίξεις των 1214 και 1200 μον. , να συνεχίσει την ανοδική του πορεία ο δείκτης, μέχρι τις 1282 ίσως και 1308 μον. Το σενάριο αυτό αναιρείται σε ενδεχόμενη παραβίαση των 1180 μον. (και μόνο).
 Συνεχίζεται στο private…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου