Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

ΓΔ.- ....ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΚΙΑΖΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΜΙΑ ….

Αψηφώντας ακόμα και τον νέο γεωπολιτικό κίνδυνο , που καθημερινά μεγαλώνει, ο Γεν. δείκτης συνέχισε τον καλπαστικό ρυθμό του, οδεύοντας κατά πάσα πιθανότητα και εκτός απροόπτου , προς τον στόχο των 1410 μον.
Προσέξτε ότι συμπίπτει με το άνω όριο του καναλιού RS , γεγονός που καθιστά την υπέρβασή του με την πρώτη προσπάθεια  και χωρίς να προηγηθεί αξιόλογη ( χρονικά και ποσοτικά) διόρθωση, εντελώς απίθανη. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι σε ενδεχόμενη προσέγγισή του, αποτελεί μάλλον ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών – ίσως και λήψης αντίθετων θέσεων- αναμένοντας μία διόρθωση της τάξης  του 23,6% ίσως και 38,2% του συνολικού ανοδικού κύματος από τις 471 στις 1410 μον. , (δηλ. 1190 και 1052 μον. αντίστοιχα).
Αναφορικά πάντα με το μηνιαίο γράφημα, έχουμε να επισημάνουμε ότι ο δείκτης έκλεισε ακριβώς πάνω στην σημαντική  αντίσταση της γραμμής R2, που ενώνει τις τοπικές κορυφές. 

Παραθέτω το παραπάνω γράφημα, με παραδείγματα από το παρελθόν για τους φίλους μας  που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχν. ανάλυση ,  προκειμένου να κατανοήσουν την σημασία της ευρύτερης περιοχής των 1410 μον. (Προσέξτε στο κόκκινο βέλος, πόσο σημαντικό είναι το επίπεδο διόρθωσης 38,2% και στο μαύρο βέλος , τι ενδέχεται ν’ ακολουθήσει κατά την προσέγγιση του άνω τοιχώματος , του ανοδικού καναλιού RS.)
Ανάλογη εικόνα και στο εβδομαδιαίο γράφημα. Η τοπική κορυφή των 1306-1296 μον., αποτελεί την πλησιέστερη ( ασθενή) στήριξη. Από τις 1280 και 1250 μον. διέρχονται οι πλησιέστερες σημαντικές στηρίξεις. 
Η τάση είναι έντονα ανοδική και θα παραμείνει για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα των τοπικών κορυφών 1296 και 1280 μον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου