Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ (Στάθης Παπαβασιλείου )

Φαίνεται ότι βρισκόμαστε στην σωστή μεριά της αγοράς, καθώς επαληθεύθηκε και σήμερα η περαιτέρω άνοδος.
Επειδή είχαμε και σήμερα εναλλαγή προσήμου το ενδιαφέρον εστιάζεται στο υποσύνολο των ακροτάτων σημείων. Μικρός λύγξ (κοινώς λόξυγγας)  στην ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή αναδρομής σήμερα αλλά τίποτε το ανησυχητικό. 
Στο ίδιο υποσύνολο σημείων οι τιμές βρίσκονται πολύ κοντά με την γραμμή των σημείων περιστροφής σε μία πολύ αμφιλεγόμενη αλλά ανοδική διάταξη.
Στον εξελικτικό χρόνο δεν προχωρούν τα πράγματα καθώς ναι μεν υπάρχει άνοδος στις τιμές αλλά με καθημερινές εναλλαγές προσήμου. Πάντως η ώρα της αλήθειας πλησιάζει καθώς δεν είναι πιθανή και τέταρτη συνεχόμενη εναλλαγή προσήμου.
Όπως σημειώσαμε και χθές είναι πολύ κοντά οι 1400 μον. για να πούμε ότι από άποψη εξελικτικού χρόνου κάπου εδώ τελειώνει για τώρα η άνοδος.
Ο θεωρητικός εξελικτικός χρόνος στόχος είναι περί τις 260 ημέρες σε ττέταρτο στάδιο συστολής και βρισκόμαστε στις 143 σε πρώτο. Η εκτίμηση 260, δεδομένης της συστολής των τιμών  είναι ένας μετριοπαθής στόχος, ο οποίος απέχει 17 ημέρες από την τωρινή τιμή (προσοχή εξελικτικού, όχι ημερολογιακού χρόνου).
Ακόμη και αν αύριο άρχιζε ένα πλαγιοανοδικό ράλι διαρκείας με χαμηλές τιμές καθημερινών ποσοστιαίων ανόδων δεν νομίζω ότι θα μας έπαιρνε 17 ημέρες συναλλαγών για να διανύσομε τις 60 μον. που μας χωρίζουν από τον στόχο των 1400 μον. 
Εδώ μου φαίνεται πως κυοφορείται κάτι άλλο.
Η μία εκδοχή είναι προσωρινή υποχώρηση και ξανά τελική επίθεση μετά από μία η δύο εβδομάδες . Η άλλη εκδοχή είναι ότι είτε ο υπολογισμός του θεωρητικού εξελικτικού χρόνου δεν είναι ακριβής, είτε ο στόχος δεν είναι οι 1400 μον.
Θα δούμε κατ'αρχήν πως υπολογίσαμε τον στόχο του εξελικτικού χρόνου εδώ και ενάμισυ χρόνο περίπου στην αναρτηση περί μεθόδου που ακολουθεί.
Αν ρίξομε μία ματιά στις τιμές, στο υποσύνολο των ακροτάτων με όρους συμβατικής ΤΑ θα δούμε ότι η περιοχή των 1425-1615 μον. που καθορίσαμε ως πριοχή αντίστασης δεν είναι καθόλου αυθαίρετη, αλλά ανάγεται στην δεκαετία του 1990
Το διάγραμμα είναι το δεύτερο στάδιο συστολής , όπου ο πολύ "θόρυβος" έχει καθαρίσει και μένουν τα κύρια χαρακτηριστικά της κυματομορφής.
Η περιοχή αυτή έχει επιβεβαιωθεί πέντε φορές στο παρελθόν ως περιοχή στηρίξεων και αντιστάσεων τρείς φορές βραχυχρόνια και δύο μακροχρόνια.
Είναι βέβαιο ότι έχομε αντιστρέψει πορεία καθώς δείχνει ο σχηματισμός αντιστροφής ΩΚΩ και οδεύομε ολοταχώς προς την περιοχή των αντιστάσεων.
Μου φαίνεται λοιπόν ότι μάλλον θα πάμε προς την άνω πλευρά της ζώνης των αντιστάσεων παρά στην κάτω, καθώς έτσι εναρμονίζεται η πρόβλεψη για τον εξελικτικό χρόνο, την έως τώρα πορεία των τιμών και η μέτρηση των κυματομορφών των τιμών όπως θα δούμε πιο κάτω.
Οποία σύμπτωση. 
Η πορεία μας αυτή συμπίπτει με γεωπολιτικά γεγονότα πάγκόσμιας σημασίας, αλλά και εσωτερικά γεγονότα ζωτικής σημασίας, όπως εκλογές, πιθανότητα εξόδου στις αγορές παρά το μαύρο χάλι του κόσμου,  εθνικά ζητήματα σε κρίσιμη καμπή όπως το Κυπριακό, κλπ. με μία Τουρκία έτοιμη να μας καταπιεί. Ό,τι δηλαδή έχει μείνει από δανειστές του εξωτερικού, σαρκοβόρα και κλεπτοκράτες του εσωτερικού, κομματικούς στρατούς, παντοειδείς διεφθαρμένους, ΜΚΟ και άλλα ευκόλως εννοούμενα τα οποία παραλείπονται διότι ο Μεγάλος Αδελφός είναι πολύ χειρότερος από αυτόν που προέβλεψε ο Όργουελ και είναι εδώ.
Όλα αυτά σε μία ζώνη τιμών που λειτουργεί ως ζώνη στήριξης η αντίστασης από την δεκαετία του 1990. Σαν αφετηρία και τέρμα μεγάλων εξελίξεων της ιστορίας του τόπου μας.
Μην μου πείτε ότι δεν είναι όμορφο, αλλά και τρομακτικό και ελπιδοφόρο ταυτόχρονα.
Άτακτη υποχώρηση από τα επίπεδα των 1400 μον. δικαιώνει τον Prechter και όλους όσοι λένε ότι βρισκόμαστε σε ένα τέταρτο κύμα και αυτό που θα ακολουθήσει είναι ένα πέμπτο προς τα κάτω για να ολοκληρωθεί ένας ακανόνιστος επίπεδος σχηματισμός (irregular flat according to Elliott terminology) .
Οι συνέπειες παραπέμπουν στα ρητά "head for the hills" και "cans guns and gold".
Κατάληξη του ανοδικού κύματος αρκετά πάνω από τις 1400 και πλαγιοκαθοδική αντίδραση με υποχώρηση προς τις 1400 και πάλι και ίσως λίγο χαμηλότερα δικαιώνει την άποψη του γράφοντος, ότι ο Ιούνιος του 2012 σηματοδότησε το τέρμα της καθόδου και έχομε μπει σε διορθωτική άνοδο αλλά με προοπτική πολύ καλύτερη από αυτή του προηγουμένου σεναρίου και πρόθεση να συνεχισομε να υπάρχομε ως έθνος και κράτος. Με δυσκολίες και την ψυχή στο στόμα για κάμποσα ακόμη χρόνια, αλλά ζωντανοί.
Το διάγραμμα του εξελικτικού χρόνου στα σημεία που ακολουθούν τάση φαίνεται προς το παρόν να είναι υπέρ μου.
Το αναρτώ πάλι.
Ακόμη δεν έχει τελειώσει το (3) και έχομε άλλα δύο. Δεν μπορεί αυτής της πολυπλοκότητος κυματομορφή να σημαίνει άτακτη υποχώρηση από τις 1400 μον.
Τέλος τα διαγράμματα των τιμών επίσης δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό η ανοδική πορεία μπορεί να πάρει ανάσα στις 1400 αλλά θα συνεχίσει προς τα πάνω.
Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι ξεκίνησε μικροτέρου βαθμού κατάτμηση του τρίτου κύματος με τα κόκκινα γράμματα (minor) σε πρώτο στάδιο συστολής.
Σήμερα δεν έχει σύνοψη. Καθίστε να σκεφτείτε λίγο τα γραφόμενα και πέστε μου την γνώμη σας.
Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου