Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

FTSE25- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ .

Μερικές ημέρες πριν , αναζητούσαμε τις σημαντικότερες στηρίξεις. Σήμερα θ’αναζητήσουμε τις σημαντικότερες αντιστάσεις. Τα δεδομένα στις αγορές αλλάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, συνθλίβοντας όποιον δεν έχει τα ανάλογα αντανακλαστικά για να προσαρμόζεται ….
Στο παραπάνω μηνιαίο γράφημα , επισημαίνονται μερικές από τις σημαντικότερες αντιστάσεις.
Η πλησιέστερη δεν είναι άλλη από την τοπική κορυφή των 410 μον. Αργά ή γρήγορα θα γίνει παρελθόν. Εστιάζουμε την προσοχή μας στις αμέσως επόμενες δηλ. στην τοπική κορυφή των 428 μον. και στην γραμμή R2 , που ενώνει τις πρόσφατες κορυφές. Θα την συναντήσει ο δείκτης πέριξ των 431 μον.
Η σημαντικότερη όλων όμως είναι η γραμμή R που ενώνει τις τοπικές κορυφές των 360 και 410 μον. Θα την συναντήσει ο δείκτης πέριξ των 441 μον. Η υπέρβασή της με την πρώτη προσπάθεια είναι μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Σε ενδεχόμενη προσέγγισή της ενδείκνυται για κατοχύρωση κερδών, ίσως και η λήψη αντίθετων θέσεων …

Οι προαναφερόμενες αντιστάσεις επισημαίνονται και στο παραπάνω εβδομαδιαίο γράφημα. Προσέξτε το ενδοσυνεδριακό υψηλό της εβδομάδας που πέρασε , ακριβώς πάνω στην R3.
Ένα ακόμα κοντινό πλάνο του εβδομαδιαίου γραφήματος, νομίζω ότι θα σας βοηθήσει…Εμείς μόνο αρκεί να επισημάνουμε την ανοδική διάσπαση της αντίστασης του συστήματός μας , γεγονός που αποτελεί θετικότατη εξέλιξη. Μετατρέπεται πλέον σε σημαντική στήριξη.
Αναφορικά με το ημερήσιο γράφημα , η πλησιέστερη σημαντική αντίσταση εντοπίζεται στις 415 μον. Είναι πολύ πιθανό να δοκιμαστεί από τις πρώτες ώρες της νέας εβδομάδας και όπως αναφέραμε στο σχόλιο με τίτλο «Δέκα μονάδες στο πιάτο», ενδέχεται να γίνει η αφετηρία για μία βραχυπρόθεσμη διόρθωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου