Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

FTSE25- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Η διατήρηση ανέπαφης της στήριξης των 367-363 μον., απέτρεψε προσωρινά τα χειρότερα , όμως για να εκλείψει οριστικά ο κίνδυνος απαιτείται -κατά την διάρκεια του νέου μήνα -, ο δείκτης να υπερβεί τις τοπικές κορυφές των 405 και 410 μον., που υπό τις παρούσες συνθήκες φαντάζει δύσκολη υπόθεση.
Σε ενδεχόμενη παραβίαση των 367-363 μον., οι επόμενες ισχυρές , κρίσιμες και καθοριστικές για την μεσοπρόθεσμη τάση εντοπίζονται στις 348 και 330 μον.
Εκτίμηση: Οι πιθανότητες να προσεγγισθούν μέχρι τις εκλογές, είναι πολύ μεγάλες. Σε αυτήν, την (απευκταία) περίπτωση , θα δώσουν μεγάλες αγοραστικές ευκαιρίες στους βραχυπρόθεσμους contrarians ( και όχι μόνο).

Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο δείκτης έκλεισε  πάνω από την στήριξη του συστήματός μας,  στο εβδομαδιαίο γράφημα. Όταν , εάν και εφ’ όσον παραβιαστεί εκ νέου, θ’ αποτελέσει αρνητικότατη εξέλιξη 
Κατά την νέα εβδομάδα, ο δείκτης έχει ν’ αντιμετωπίσει τις σημαντικές αντιστάσεις των α) 390μον. απ’ όπου διέρχεται το πτωτικό gap και το επίπεδο διόρθωσης 38,2% β) την αντίσταση του συστήματός μας που σήμερα διέρχεται από τις 394-5 μον. και συμπίπτει με τον εκθ.ΜΚΟ30ημ.και τέλος γ) το επίπεδο διόρθωσης 50% , τις 397 μον.
Εάν και εφ’ όσον η ανοδική κίνηση που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις είναι διορθωτική , τότε είναι πολύ πιθανό να τερματίσει σε μία από τις προαναφερόμενες αντιστάσεις. Σε αυτό το σενάριο θα συνηγορήσει ενδεχόμενη πτωτική διάσπαση της στήριξης του συστήματός μας και στην συνέχεια διάσπαση της στήριξης των 377 μον.
Όλα τα προαναφερθέντα επίπεδα αποτελούν ευκαιρίες για λήψη αντίθετων θέσεων από τους contrarians και αξιόπιστα stop losses για όσους ακολουθούν την τάση.  

2 σχόλια:

 1. κοιτα να δεις που ακουω πως βγαινουν θετικα νεα....φυσικο αεριο...νεο πακετο βοηθειας χωρις μετρα...νεα θετικα στοιχεια που θα ανακοινωσει ο Στουρναρας...καλη δυναμη σε ολους κ όλες..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟ TRADIND σε ΑΝΑΒΡΑΣΜΩ…….


  Η ιδιαιτερότητα της δικής μας χρηματαγοράς, έναντι των υπολοίπων αναδυόμενων, έχει επισημανθεί, και αναλυθεί, από το ημερολόγιο μας, εγκαίρως, κατά το παρελθόν. Τα αποτελέσματα, αυτής της ιδιαιτερότητας, τα ζήσαμε τις προηγούμενες συνεδριάσεις.
  Παρότι συνεχίζεται, η αναταραχή στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, στην δική μας παρατηρήθηκε, ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον, με γνώμονα σαφώς και ΟΧΙ την πολιτική αβεβαιότητα, ΑΛΛΑ το ΙΣΧΥΡΟ μας ΝΟΜΙΣΜΑ το ΕΥΡΩ.
  Η πολιτική αβεβαιότητα, θα μας απασχολήσει, το προσεχές χρονικό διάστημα, με αποκορύφωση την περίοδο του Απριλίου – Μαΐου, γεγονός το οποίο μας επιτρέπει την μερική, ανάπαυλα, και το απαραίτητο, χρονικό περιθώριο προκειμένου την χάραξη στρατηγικής.
  Κάθε, θετική είδηση, από πλευράς του κυβερνητικού συνασπισμού, στα θέματα της οικονομίας - χρέους θα έχει θετικό αντίκτυπο στην βραχυχρόνια, κίνηση του ΧΑΑ, γεγονός το οποίο μας προδιαθέτει, προκειμένου την επαγρύπνηση, και τις γρήγορες ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ κινήσεις προκειμένου την αποκόμιση του ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.

  Το παρόν, όμως χρονικό διάστημα, συνίσταται, η προσοχή μας, να είναι προσηλωμένη στην ειδησιογραφία, και συγκεκριμένα, στα επερχόμενα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς και τις εξελίξεις στον Τραπεζικό τομέα, ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ, στις εκτιμήσεις, και τις αναλύσεις των ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ, όπως π.χ. στην πρόσφατη έκθεση της Citigroup, καθώς και της επενδυτικής IBM, με την δημοσίευση των νέων τιμών στόχων για τον Τράπεζικό μας κλάδο.

  Μεγάλη δε προσοχή στις εξελίξεις στην γείτονα χώρα Τουρκία, και στο τι κρύβεται, πίσω από την νομισματική της κρίση. Τα πολιτικά λάθη του πρόσφατος παρελθόντος, αναφορικά με την στάση της στην Συριακή κρίση, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν, σε συνάρτηση, με την προσέγγιση των ΗΠΑ – ΙΡΑΝ, το κέρδος του καθεστώτος Άσαντ, και τον συσχετισμό της εξεύρεσης λύσης, με την πιθανή αποπομπή της κυβέρνησης Ερντογάν.
  Πιθανή δε επιδείνωση, των προβλημάτων των Αναδυόμενων αγορών, ένεκα των νομισμάτων τους, είναι πολύ πιθανόν πυροδότηση, στροφή των κεφαλαίων, που δραστηριοποιούνται στις αγορές αυτές, προς στις αναπτυγμένες, αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, (αυτό άλλωστε ήταν και το ζητούμενο με την μείωση του Q από την FED), με ότι αυτό συνεπάγεται για το ΧΑΑ, το οποίο και ζει στους ρυθμούς των δυο παράλληλων – αντίθετων κόσμων.
  Μεγάλη προσοχή στα κρίσιμα επίπεδα, των δεικτών, που αναφέρονται στην τεχνική, ανάλυση, των συνεργατών του ημερολογίου, καθώς, η κάθε, προσέγγιση τους, η υπέρβαση τους, θα σηματοδοτείται, από σημαντικές, ποσοστιαίες μεταβολές.
  Καλό σας βράδυ, και καλή επιτυχία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή