Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Όπως όλα δείχνουν και εκτός απροόπτου, ο γεν. δείκτης κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την τοπική κορυφή των 1306 μον. και στην συνέχεια με την γραμμή R1 , που ενώνει τις πρόσφατες κορυφές. Υπολογίζουμε ότι θα την συναντήσει στο μηνιαίο γράφημα, πέριξ των 1325 μον.
Ως εκ τούτου, η ζώνη των 1306-1325 μον., αποτελεί μία ισχυρή αντίσταση , για την υπέρβαση της οποίας απαιτείται σημαντική θετική είδηση και τζίρος πολλαπλάσιος από εκείνον των τελευταίων συνεδριάσεων.
Ενδέχεται να τερματίσει σε αυτήν , η ανοδική κίνηση που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και να γίνει η αφετηρία για αξιόλογη διόρθωση , της τάξης του 38,2%. 
Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα, ο δείκτης θα συναντήσει την R1 σε λίγο υψηλότερα επίπεδα από τα προαναφερόμενα. Θα είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε επακριβώς το σημείο , κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας. Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα της αντίστασης και κυρίως της στήριξης του συστήματός μας, οι μεσο-μακροχρόνιοι επενδυτές , δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.
Η υπέρβαση των 1265 μον. αποτέλεσε ένα εξαιρετικά σημαντικό τεχνικό γεγονός κατά την εβδομάδα που μας πέρασε. Αν και δεν έχει εκπνεύσει ακόμα το φίλτρο χρόνου των 3 ημερών, αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες για καταγραφή νέου υψηλού έτους.
Προσέξτε ότι όλες οι ενδοσυνεδριακές διορθώσεις κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις , τερμάτιζαν πέριξ των 1265 μον. που τώρα πλέον αποτελούν σημαντική και κρίσιμη ( για τους βραχυπρόθεσμους) στήριξη.
Υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα της γραμμής του λαιμού του σχηματισμού της διπλής κορυφής , δηλ. υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα των 1260-1255 μον. είναι πάρα πολύ πιθανό να σηματοδοτήσει την απαρχή διόρθωσης , τουλάχιστον μέχρι τις 1232 ( 61,8% του ΑΒ) – 1220 ( 38,2% του ΓΔ). Ως εκ τούτου αποτελεί αξιόπιστο stop loss /take profit για όσους έχουν long θέσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου