Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΛΕ ΔΕΙΚΤΗ ……ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ, ΦΟΡΑΩ ΤΙΣ ΓΟΒΕΣ !!!

Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το πρόσφατο σχόλιο της φίλης μας Kathi kara.  
Η έστω και οριακή υπέρβαση της τοπικής κορυφής των 1306 μον. , αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες επίτευξης του από διετίας στόχου, των 1410 μον.  Η χρονική συγκυρία αποτελεί μεγάλη έκπληξη , καθώς υπολογίζαμε να συμπέσει με την αναδιάρθρωση του χρέους , η οποία δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι, πολύ περισσότερο δε όταν μεσολαβεί η προεκλογική περίοδος που παραμένει το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ανοδική πορεία του δείκτη, λόγω της αβεβαιότητας που απορρέει απ’ αυτήν.
Προσέξτε ότι , εάν και εφ’ όσον ο στόχος επιτευχθεί τον Μάρτιο, συμπίπτει με το άνω όριο του καναλιού RS , γεγονός που καθιστά την υπέρβασή του με την πρώτη προσπάθεια  και χωρίς να προηγηθεί αξιόλογη ( χρονικά και ποσοτικά) διόρθωση, εντελώς απίθανη. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι σε ενδεχόμενη προσέγγισή της, αποτελεί μάλλον ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών – ίσως και λήψης αντίθετων θέσεων- αναμένοντας μία διόρθωση της τάξης  του 23,6% ίσως και 38,2% του συνολικού ανοδικού κύματος από τις 471 στις 1410 μον. , (δηλ. 1190 και 1052 μον. αντίστοιχα).
Αναφορικά πάντα με το μηνιαίο γράφημα, έχουμε να επισημάνουμε ως σημαντική και κρίσιμη αντίσταση την γραμμή R1, που ενώνει τις τοπικές κορυφές. Ενδέχεται να εγκυμονεί  κινδύνους.

Παραθέτω το παραπάνω γράφημα, με παραδείγματα από το παρελθόν για τους φίλους μας  που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχν. ανάλυση ,  προκειμένου να κατανοήσουν την σημασία της ευρύτερης περιοχής των 1410 μον. (Προσέξτε στο κόκκινο βέλος, πόσο σημαντικό είναι το επίπεδο διόρθωσης 38,2% και στο μαύρο βέλος , τι ενδέχεται ν’ ακολουθήσει κατά την προσέγγιση του άνω τοιχώματος , του ανοδικού καναλιού RS.)

Όπως παρατηρείτε στο γράφημα αριστερά, οι 1410 μον. αποτελούν και για έναν ακόμα λόγο, ισχυρότατη αντίσταση !!! Δύσκολα θα προκύψει μηνιαίο κλείσιμο υψηλότερα των 1413 μον. 


Η υπέρβαση των 1306 μον. , με εβδομαδιαίο κλείσιμο ( έστω και οριακό, έστω και στην δημοπρασία) , αποτελεί μία ακόμα θετική εξέλιξη.
‘Ένα ακόμα εβδομαδιαίο γράφημα , το οποίο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την σημασία της ευρύτερης περιοχής των 1400 μον.
Στο παραπάνω γράφημα (αχρείαστο να’ ναι) , επισημαίνονται μερικές από τις κρισιμότερες στηρίξεις και τι θα σηματοδοτήσει ενδεχόμενη παραβίασή τους 
Αναφορικά με το ημερήσιο γράφημα, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι, για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα των πρώτων στηρίξεων 1296 και 1280 μον., η τάση είναι έντονα ανοδική.  Θα κινδυνεύσει μόνο σε ενδεχόμενη διαδοχική παραβίαση των στηρίξεων 1262 , 1252 , 1238 και ειδικά των  1220-1215 μον.
Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω θα πρότεινα για τους βραχυπρόθεσμους που έχουν long θέσεις, να τις διατηρήσουν για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα των πρώτων στηρίξεων 1296 και 1280 μον. Σε όσους δε έχουν λίγο μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα , θα πρότεινα να τις διατηρήσουν για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα των στηρίξεων 1262 , 1252 , 1238 και των  1220-1215 μον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου