Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

ΓΔ- ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ....

Στις 24/1 , η δήλωση του  Όλι Ρεν  στη Wall Street Journal , ότι οι συζητήσεις για την μείωση του χρέους, θα συζητηθούν το καλοκαίρι και όχι την άνοιξη (μετά την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος,) όπως ήταν το αρχικό χρονοδιάγραμμα , είχε σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση της Ελληνικής αγοράς.
Το ενδεχόμενο να πάμε στις εκλογές , χωρίς την πολιτική στήριξη που θα παρείχε η διευθέτηση του προβλήματος της μείωσης χρέους , θα ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να προκύψει  για την κυβέρνηση  και  το χρηματιστήριο.
Εύλογη λοιπόν και δικαιολογημένη η σημερινή …εκτόξευση του δείκτη, απόρροια του δημοσιεύματος του Bloomberg που ανατρέπει εκ νέου το χρονοδιάγραμμα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα διαψευστεί…καθώς όπως αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά, ο καιροσκοπισμός και οι παλινωδίες , δεν είναι αποκλειστικό φαινόμενο των Ελλήνων πολιτικών.
...............................................
UPD.  Και πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι , ήρθε η διάψευση….
 "...Δυστυχώς για όσους τοποθετήθηκαν στα υψηλά ημέρας, ακολούθησε απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας σύμφωνα με την οποία "είναι πολύ νωρίς για να γίνει συζήτηση για πρόσθετη βοήθεια. Δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή καμία βιασύνη" σχολίασε ο Γερμανός Υφυπουργός Steffen Kampeter. "Θα παρουσιαστούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία στα τέλη Απριλίου - αρχές Μαΐου. Μόνο τότε θα μπορούμε να έχουμε μια καθαρή εικόνα για την πορεία της Ελλάδας..." Πηγή Euro2day.gr.
Από τεχνική άποψη , ο δείκτης προσέκρουσε στην γραμμή του λαιμού του σχηματισμού διπλής κορυφής και ανέκρουσεν πρύμναν . Κάναμε ειδική αναφορά σε αυτήν στο χθεσινό σχόλιο.
Ο μεγάλος τζίρος σε συνδυασμό με την μεγάλη άνω σκιά  του σημερινού candlestick , υποδηλώνουν μάλλον τοπική κορυφή. Εξ’ άλλου η προαναφερθείσα διάψευση , θα γίνει μάλλον η αιτία πρόωρης εξαέρωσης …
Για την μεγάλη μεταβλητότητα , σας είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως. Έτσι συμβαίνει συνήθως, κατά την εκπνοή του χρόνου φίλτρου 3ημ., μετά από διάσπαση του εκθ.ΜΚΟ30 ημ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου