Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

FTSE25 - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Κατά την νέα εβδομάδα που έρχεται, ο δείκτης αν συνεχίσει την ανοδική του πορεία έχει να αντιμετωπίσει στο μηνιαίο γράφημα την ισχυρότατη αντίσταση της γραμμής R , πέριξ των 437 μον.  Αν κινηθεί πτωτικά , οι τοπικές κορυφές των 410-405 μον. παρέχουν σημαντική στήριξη.
Στους επίδοξους short θα πρότεινα λήψη αντίθετων θέσεων κατά την προσέγγιση της R, με στόχο την τοπική κορυφή των 410-405 μον. Αυστηρό stop loss 1-2 μον. υψηλότερα της R.
Στους επίδοξους long που έχασαν το τρένο της ανόδου θα πρότεινα τοποθετήσεις σε ενδεχόμενη προσέγγιση των 410-405 μον. Αυστηρό stop loss, κλείσιμο χαμηλότερο των 404 μον.
Ανάλογη εικόνα έχουμε και στο εβδομαδιαίο γράφημα. Η διπλή κορυφή στις 395 μον. αποτελεί πλέον σημαντική και κρίσιμη στήριξη.
Αναφορικά με το ημερήσιο γράφημα, η πλησιέστερη σημαντική στήριξη παρέχεται από την διαγώνιο S3 . Λίγο χαμηλότερα εντοπίζεται το ανοδικό gap των 407 μον. Σημαντικότερη όλων είναι η τοπική κορυφή των 405-404 μον. καθώς συμπίπτει με το ποσοστό διόρθωσης 38,2% του πρόσφατου ανοδικού.
Ενδεχόμενη διόρθωση μέχρι τα προαναφερόμενα επίπεδα θ’ αποτελέσει μία απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη εξέλιξη. Δεν θα θέσει σε κίνδυνο το ανοδικό momentum. 

Η πλησιέστερη σημαντική αντίσταση εντοπίζεται σύμφωνα με την παραπάνω μέτρηση στις 430-431 μον. Ενδέχεται να γίνει η αφετηρία για βραχυπρόθεσμη διόρθωση. 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Οι απόψεις , αναλύσεις, γνώμες και σχόλια του συντάκτη, των μελών και των επισκεπτών που περιέχονται στον παρόντα ιστότοπο απευθύνονται σε επαγγελματίες πελάτες, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του ν.3606/2007. Αποδέκτες οι οποίοι δεν συγκαταλέγονται σε αυτήν την κατηγορία, θα πρέπει να αναζητήσουν τη συμβουλή του προσωπικού τους επενδυτικού συμβούλου για οποιαδήποτε διευκρίνιση πριν από κάθε επενδυτική τους απόφαση που βασίζεται στη συγκεκριμένη έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου