Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

FAITE VOS JEUX .....

Οι περισσότεροι επενδυτές αντιμετωπίζουν τα παράγωγα με δέος. Ίσως να μην έχουν άδικο , καθώς πρόκειται για ένα εργαλείο που απαιτεί απόλυτη πειθαρχία και υπομονή. Η τεράστια μόχλευση το καθιστά απαγορευτικό για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν καθημερινά την αγορά και δεν έχουν ταχύτατα αντανακλαστικά.
Όμως πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο.....
Η μόχλευση , ο επονομαζόμενος «αέρας» , είναι σχεδόν δεκαπλάσιος από τον παρεχόμενο στο Τ3 και στοιχίζει αρκετά φθηνότερα. Το σπουδαιότερο είναι ότι, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός. Μπορείς να διατηρήσεις νόμιμα την θέση σου, για όσο  διάστημα θέλεις ….εβδομάδες ή και μήνες !!!
Σου δίδεται η δυνατότητα να κερδίσεις όχι μόνο από την άνοδο , αλλά και από την πτώση του δείκτη. Ιδανικό εργαλείο για αντιστάθμιση κινδύνου σε  χαρτοφυλάκια που είναι δύσκολο να ρευστοποιηθούν άμεσα , είτε λόγω του μεγέθους τους , είτε λόγω της σύνθεσής τους .
Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι η δυνατότητα λήψης αντίθετων θέσεων ( π.χ. long στον δείκτη, short τις τράπεζες ).
Στα μειονεκτήματα συγκαταλέγονται, ο κίνδυνος απώλειας ποσών μεγαλύτερων του επενδεδυμένου κεφαλαίου όπως και η συνεχής ενασχόληση ,γεγονός που καθιστά όχι μόνο επίπονη την διεργασία,  αλλά αυξάνει τις πιθανότητες του μοιραίου λάθους. 
Εν κατακλείδι θα έλεγα ότι είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, αποκλειστικά και μόνο για όσους έχουν στο ενεργητικό τους μια επιτυχημένη πορεία στην spot αγορά. Εάν ανήκετε σε αυτούς τους λίγους , μην διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε !!!

Προς επίδοξους short : Στο ανωτέρω γράφημα επισημαίνονται με κόκκινα βέλη τα επίπεδα εκείνα όπου σε ενδεχόμενη προσέγγισή τους , η λήψη αντίθετων βραχυπρόθεσμων θέσεων (short) είναι πολύ πιθανό να χαρίσει στους τολμηρούς contrarians , σημαντικά κέρδη. Μεγάλες επίσης θα είναι οι πιθανότητες επιτυχίας από λήψη short θέσεων , σε ενδεχόμενη νέα παραβίαση των 371 μον. 

12 σχόλια:

 1. και είμαστε τώρα στις 394.....:-))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλημέρα σας καλή αρχή.
  Ήδη από το πρωτο 60λ κερί έχουμε αλλαγή της ημερήσιας τάσης σε ανοδική (ξανά) ενώ έχουμε διάσπαση και του νεώτερου υψηλού στο 60λ σύστημα διασπάσεων....(κατάρα στα στοπ μου)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ναι αλλά δεν παίζει μόνο η Ρόδος
  παίζει και το πήδημα
  τοιχο τοιχο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά Βασίλη. Καλή Χρονιά και για όλους τούς φίλους με υγεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Kαλημερα σας! Καλη Χρονια σε ολους με υγεια κ πολυ αγαπη!!! Ιδιαιτερες ευχες στον οικοδεσποτη της ομορφης αυτης παρεας, Βασιλη να χαιρεσαι την οικογενεια σου κ να εχεις μια πολυ καλη χρονια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανταποδίδουμε τις θερμότερες ευχές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. το θέμα είναι πλέον, το 'χου ή δεν το' χουν τρυγησει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή