Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Διορθωτικά κύλησε η εβδομάδα που μας πέρασε. Ο δείκτης – μετά την φρενήρη ανοδική κίνησή του – ερωτοτροπεί με την διαγώνια στήριξη της S1. Για όσο διάστημα διατηρείται υψηλότερα αυτής και της στήριξης του συστήματός μας, η τάση είναι έντονα ανοδική.
Ενδεχόμενη πτωτική διάσπασή της , ίσως σηματοδοτήσει ευρύτερης έκτασης διόρθωση. Όμως ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, το ανοδικό momentum δεν θα κινδυνεύσει για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα των 1225 μον.

Μακροπρόθεσμος στόχος μας για το 2014 , παραμένει η ευρύτερη περιοχή των 1400 μον. Υψηλότερα επίπεδα είναι μάλλον απίθανο να κατακτηθούν εκτός και αν οι δανειστές μας αποφασίσουν να διαγράψουν μεγάλο μέρος από το χρέος μας , σενάριο που είναι επίσης εξαιρετικά απίθανο.
Όπως όλα δείχνουν , θα περιοριστούν στην μείωση του επιτοκίου δανεισμού, στην χρονική μετακύληση του χρέους και στην μεταφορά στον ESM χρέους 25 δισ. ευρώ, (ποσό με το οποίο το ΤΧΣ χρηματοδότησε τα κεφάλαια των 4 συστημικών τραπεζών).
Φοβάμαι πώς οι «διευκολύνσεις» αυτές, έχουν ήδη στο μεγαλύτερο μέρος τους προεξοφληθεί και ότι δεν αρκούν για να ελπίζουμε σε υψηλότερα των 1410 μον., επίπεδα. 
Από την άλλη πάλι, το πολιτικό σκηνικό είναι εξαιρετικά εύφλεκτο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να δυναμιτίσει το εύθραυστο χρηματιστηριακό κλίμα. Αν δε σε αυτό, προσθέσουμε και το ενδεχόμενο μιας αξιόλογης διόρθωσης στις ξένες αγορές,  τότε προκύπτει το συμπέρασμα ότι : Παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι αλλά με το όπλο παρά πόδα , ίσως και με το δάχτυλο στην σκανδάλη !!!

2 σχόλια:

 1. Το βραχυπρόθεσμο στοίχημα του ΓΔ είναι αν θα πραγματοποιήσει την οφειλόμενη επίσκεψη - retest στο 1238,79 ΠΡΙΝ δοκιμάσει να διασπάσει την R
  έμμονες ιδέες θα μου πείτε...ίσως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα σας
  Η περίφημη S1 ή Ζ κατά Σόλωνα, αν προεκταθεί αριστερά μας δείχνει κάποια σημαντικά πράγματα, κατά την γνώμη μου.
  Λειτούργησε ως προσωρινή στήριξη τον Οκτ-Νοε του 2011 και έκτοτε ως αντίσταση (Φεβ. 2012, Ιαν-Φεβ 2013, Μάι 2013, Οκτ 2013, Δεκ 2013), δίνοντας, σε κάποιες περιπτώσεις, σημαντικές διορθώσεις, με ελαφρές υπερβάσεις της (Φεβ 2012 και Μάι 2013).
  Τώρα είμαστε πάλι ακριβώς σε ανάλογη περίπτωση.
  Αύριο θα δούμε την συνέχεια...αν δεν τα λέω λάθος βέβαια

  ΑπάντησηΔιαγραφή