Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Η εβδομάδα που πέρασε έκρυβε δυνατές συγκινήσεις για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ». Μετά την πτωτική διάσπαση των 1122 μον. – που έκοψε την ανάσα των τεχν. αναλυτών και επενδυτών- ήρθαν δύο τεράστια λευκά κεριά , που όχι μόνο απέτρεψαν την καταβαράθρωση του δείκτη , αλλά διατήρησαν ζωντανές τις ελπίδες μας για την επίτευξη του αισιόδοξου σεναρίου που περιγράφεται στην ανάρτηση με τίτλο : «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ 1400 μον. ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΤΡΑΧΑΛΟΣ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΣ».
Αναφορικά με το μηνιαίο γράφημα έχουμε να παρατηρήσουμε ότι η υπέρβαση των 1160 μον., ενεργοποίησε τον σχηματισμό διπλού βυθού στις 790 μον.
Θετική εξέλιξη το γεγονός ότι ο Δεκέμβρης αν και πτωτικός μήνας, κατάφερε τελικά να κλείσει , ακριβώς πάνω στην γραμμή του λαιμού του προαναφερόμενου σχηματισμού.
Επ’ ευκαιρίας του νέου έτους θα ριψοκινδυνεύσω την εκτίμηση ότι κατά την διάρκειά του, είναι πολύ πιθανό να δοκιμαστούν αμφότερα τα τοιχώματα του ανοδικού καναλιού RS. Μεγάλο ζητούμενο παραμένει ποιο από τα δύο θα δοκιμαστεί πρώτο.
Όπως και να έχει θεωρώ ότι, ενδεχόμενη προσέγγιση της ζώνης που ορίζεται από την R και την ισχυρότατη αντίσταση των 1410 μον., θ’ αποτελέσει ευκαιρία για πωλήσεις. Αντίθετα, ενδεχόμενη προσέγγιση της S,  θ’αποτελέσει ευκαιρία για αγορές  υπό την αυστηρή προϋπόθεση  διατήρησης της (έστω και αυτής της ήδη υπάρχουσας) εύθραυστης πολιτικής και κοινωνικής ηρεμίας.
Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα έχουμε να παρατηρήσουμε ότι αποτελεί θετική εξέλιξη η διατήρηση απαραβίαστης της στήριξης του συστήματός μας ( πράσινο βέλος) και η νέα διάσπαση της αντίστασής του (κίτρινο βέλος). Σε συνδυασμό με την – έστω οριακή- υπέρβαση της αντίστασης των 1195- 1202 μον., είχαν σαν αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση της τεχν. εικόνας.
Ο σχηματισμός των τελευταίων εβδομάδων θυμίζει διευρυνόμενο τρίγωνο ( αν κάνω λάθος διορθώστε με) , γεγονός που επιβάλει την κατοχύρωση κερδών ίσως και την λήψη αντίθετων θέσεων σε ενδεχόμενη προσέγγιση της R1.
Οι 1152 μον. εξακολουθούν και παραμένουν σημείο αναφοράς. Ενδεχόμενη παραβίασή του θ’ αποτελέσει αρνητική εξέλιξη. Αυτονόητη και η σημασία των 1122 μον. , δεν νομίζω ότι χρήζει περισσότερων σχολίων. Να τονίσουμε μόνο ότι ενδεχόμενη παραβίασή της θ’ ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. 
Αναφορικά με το ημερήσιο γράφημα έχουμε να παρατηρήσουμε ότι παρά την σημαντική βελτίωση της τεχν. εικόνας, ο κίνδυνος να λαμβάνει χώρα, σχηματισμός αναστροφής της ανοδικής τάσης δεν έχει ακόμα εκλείψει. Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η υπέρβαση κατ’ αρχάς της R1 και στην συνέχεια και της R
Κατά την νέα εβδομάδα, η γραμμή R1 ή η τοπική κορυφή των 1228-1232 μον., ενδέχεται ν’ ανακόψουν – έστω προσωρινά – την ορμή της ανόδου και ίσως γίνουν η αφετηρία για βραχυπρόθεσμη διόρθωση που δεν πρέπει όμως να επεκταθεί χαμηλότερα των 1175-65 μον. 

4 σχόλια:

  1. Ειπαμε,εισαι ο αγαπημενος μου τεχνικος αναλυτης ..και ο αλλος ο ..ταξιδιωτης ( ωχ γυρισε εμαθα).Καλη χρονια και παλι με συνεση και αισιοδοξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμ ,δικιο εχεις ..αλλα θα ..φροντισω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. την R1 παίζει κάπως την R χλωμό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή