Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Γ.Δ. – ΜΥΡΙΣΕ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΜΑΣ …..ΜΕΘΑΝΙΟ !!!

".....Το επιθετικά ανοδικό ξεκίνημα της Αγοράς, οφειλόμενο κυρίως σε εγχώρια χαρτοφυλάκια που επέδειξαν διαθέσεις επανατοποθετήσεων, ποντάροντας σε ανοδική αντίδραση με αφορμή τις επιτοκιακές εξελίξεις στην γείτονα Χώρα, ανατράπηκε από ρευστοποιήσεις κυρίως ξένων χαρτοφυλακίων που θα συνεχίσουν να αναζητούν ευκαιρίες μείωσης θέσεων στο Χ.Α., επισημαίνει ο Σέργιος Μελαχροινός.
Στους εν δυνάμει πωλητές, προστέθηκαν και οι ημερήσιοι traders που είδαν να μην τους βγαίνει το "ημερήσιο στοίχημα" αντίδρασης και προχώρησαν σε κινήσεις "stop loss".
Η σημερινή διαφοροποίηση του Χ.Α. από την γενικότερη εικόνα των αναδυόμενων Αγορών, πριν σε αυτές επιστρέψει η επιφυλακτικότητα, ήλθε να επιβεβαιώσει όσους υποστηρίζουν ότι ο κύριος παράγοντας διαμόρφωσης κλίματος και διαθέσεων είναι ο αυξανόμενος πολιτικός κίνδυνος και ο διαφαινόμενος περιορισμένος χρονικός ορίζοντας για τον παρόντα Κυβερνητικό συνασπισμό.
Από εκεί και πέρα, η γενικότερη εικόνα στις διεθνείς Αγορές δείχνει αυξανόμενου προβληματισμού και δεν μπορεί να αποκλειστεί επιδείνωση του κλίματος αν συνεχιστεί το "tapering" από την Fed.
Σε αυτή την περίπτωση και σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Solidus Sec., πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ΄ όψιν η "ποιότητα" των ξένων κεφαλαίων που έχουν τοποθετηθεί στο Ελληνικό Χρηματιστήριο,τα οποία είναι κεφάλαια υψηλού ρίσκου και βραχυχρόνιου επενδυτικού ορίζοντα και δεν θα έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να προχωρήσουν σε επιθετικές ρευστοποιήσεις, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, αν διαπιστώσουν υποτροπή της εγχώριας περιρρέουσας ατμόσφαιρας....."
Πηγή EURO2DAY.GR 
Ολοένα και περισσότεροι αναλυτές ( ντόπιοι και ξένοι ), επισημαίνουν ότι θα είναι βαρύς ο προεκλογικός χειμώνας....
«Χάθηκε , μία ακόμα σημαντική στήριξη. Αναφέρομαι σ’ εκείνη των 1141 μον. (78,6%) . Οι ελπίδες των long , εναπόκεινται πλέον στον τοπικό βυθό των 1112-1095 μον.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Οι αναμενόμενες αποφάσεις από την FED έχουν μάλλον προεξοφληθεί από τις αγορές. Η ανακοίνωσή τους , είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει λυτρωτικά !!!

2 σχόλια:

  1. ... ή κατά μια χρηματιστηριακή έκφραση "έφτασαν τα σκ@τ@ στην κάλτσα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...κι οι ΠΑΤΑΤΕΣ σφυρίζουν γύρω μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή