Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

ΓΔ.- ΕΝΑΣ ΒΑΡΥΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ....(Μέρος 1ο)

 «…….δεν σας κρύβω τους φόβους μου για τα μαύρα σύννεφα που διαφαίνονται στην άκρη του πολιτικού ορίζοντα….. φοβάμαι ότι θα ζήσουμε έναν βαρύ προεκλογικό χειμώνα. Φοβάμαι τα αποτελέσματα των επικείμενων Ευρωεκλογών… Φοβάμαι ότι θα επικρατήσει η οργή και η αγανάκτηση του εκλογικού σώματος…..»

Επιμένω ότι, η πολιτική αβεβαιότητα είναι η βασική αιτία καταβαράθρωσης του δείκτη. Όλα όσα ακούγονται και γράφονται στα χρηματιστηριακά sites, είναι απλά οι αφορμές…Είναι παράγοντες που σίγουρα επιβαρύνουν , αλλά δεν είναι ικανοί από μόνοι τους ν’ ανατρέψουν την τάση και να δικαιολογήσουν το ξεπούλημα των μετοχών που λαμβάνει χώρα κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.
Έχει μεγάλη σημασία η σωστή διάγνωση της αιτίας , καθώς αν πράγματι είναι η πολιτική αβεβαιότητα , τότε δεν πρόκειται να τερματίσει πρίν από τις εκλογές !!! Σε αυτήν την περίπτωση ο δείκτης δεν αποκλείεται να δοκιμάσει κατά τους επόμενους μήνες,  τις στηρίξεις που επισημαίνονται στο μηνιαίο γράφημα.
Προσέξτε επίσης και μία περίεργη σύμπτωση …Αρκετά από τα επίπεδα Fibo του συνολικού ανοδικού κύματος από τις 471 στις 1306 μον. αλληλεπικαλύπτονται από εκείνα του τελευταίου ανοδικού από τις 788 στις 1306 μον. , γεγονός που τα καθιστά ισχυρότατες στηρίξεις. Ενδέχεται να τερματίσει σε ένα από αυτά το διορθωτικό κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 1306 μον. ή να γίνουν αφετηρίες για μεγάλες ανοδικές αντιδράσεις.
Μακροπρόθεσμος  στόχος μας παραμένουν οι 1410 μον. Υποθέτουμε ότι θα προσεγγισθεί κατά την χρονική περίοδο  αναζήτησης βιώσιμης λύσης  του χρέους και κάτι τέτοιο δεν αναμένεται πρίν από τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες. 

3 σχόλια:

 1. Μηπως ειδατε το αρκουδακι μου να περνα εδω κοντα .... καλημερα σε ολους/ες ...το διαγραμμα απανω του παραπανω απο αξιοπιστου -πλεον αποδεδειγμενα Βασιλη ,
  δεν δινει και πολλες ταυρικες ελπιδες .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν έχεις δίκιο. Τεχνικά , με την ίδια ευκολία που μπορώ να
  φανταστώ τον δείκτη στις 890 μον. , μπορώ να τον φανταστώ και στις 1410. Εξ’
  αιτίας της προεκλογικής περιόδου και της ενδεχόμενης αξιόλογης διόρθωσης στις ξένες
  αγορές , θεωρώ ως πιθανότερο το απαισιόδοξο σενάριο. Η διαίσθησή μου στηρίζεται
  σε μη τεχνικά δεδομένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μπορει να εχεις δικιο ως συνηθως ... εγω υποπτευομαι την πιθανοτητα να επισκεφτει την συναντηση του 61,8 και του 38,2 κοντα στο 1000 δηλ ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή