Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Σπανίως έχω σαφή άποψη για την μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς και τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται λανθασμένη. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, κλωθογυρίζουν στο μυαλό μου …… μερικές δεκάδες σενάρια , αντικρουόμενα μεταξύ τους.
Αισθάνομαι ότι οδηγώ με ιλιγγιώδη ταχύτητα σ’ έναν ομιχλώδη ολισθηρό δρόμο , όπου η ορατότητα δεν είναι απλά περιορισμένη. Είναι μηδενική. Που και που , κάποιο αεράκι διαλύει τα πρώτα σύννεφα, γεγονός που μου επιτρέπει να διορθώσω την πορεία του οχήματος.
Για την μακροπρόθεσμη πορεία της αγοράς είχαμε μια πιο ξεκάθαρη άποψη. Ο σχηματισμός reverse H&S που εύστοχα και έγκαιρα επισημάναμε, ήταν η πυξίδα μας  
Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ανόδου, αναφερθήκαμε σε δύο πολύ συγκεκριμένα νούμερα . Τις 1052 και τις 1410 μον. Αντιστοιχούν σε διόρθωση 23,6 και 38,2% του πτωτικού κύματος από τις 2932 στις 471 μον. Ο πρώτος στόχος μας επιτεύχθηκε τον Φεβρουάριος του 2013. Όπως όλα δείχνουν και εκτός απροόπτου, είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί και ο δεύτερος. Όμως ακόμα και τώρα , που τον έχει προσεγγίσει σε απόσταση αναπνοής, δεν είμαστε σε θέση να πιθανολογήσουμε τον χρόνο επίτευξής του. Μπορεί να χρειαστούν λίγες εβδομάδες , ίσως και πολλοί μήνες ακόμα….
Όπως και να έχει , θεωρώ ότι ενδεχόμενη προσέγγιση της ζώνης 1350-1410 μον. , αποτελεί μάλλον ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών , ίσως και λήψης αντίθετων θέσεων.

Οι πλησιέστερες σημαντικές αντιστάσεις σύμφωνα με το εβδομαδιαίο και μηνιαίο γράφημα εντοπίζονται πέριξ των 1350 μον. Οριοθετούνται από το άνω τοίχωμα R , του πιθανολογούμενου ανοδικού καναλιού RS.
Σημαντικές και καθοριστικές στηρίξεις εντοπίζονται στις 1232 μον. (τοπική κορυφή ) και τις 1195 μον. ( η διπλή κορυφή στο εβδομαδιαίο γράφημα). Είναι πολύ πιθανό να δοκιμαστούν κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Αποτελούν αναμφίβολα αξιόπιστα stop losses για τους long
Αναφορικά με το ημερήσιο γράφημα οι πλησιέστερες στηρίξεις παρέχονται: α) από την διαγώνιο R ( συμπίπτει με το 23,6% επίπεδο διόρθωσης του τελευταίου ανοδικού), β) από το ανοδικό gap στις1238-1242 μον. και γ) από την τοπική κορυφή των 1228-1232 μον. Ελάχιστα χαμηλότερα , από τις 1225 μον. διέρχεται και το επίπεδο 38,2%. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να δοκιμαστούν άμεσα οι προαναφερόμενες στηρίξεις. 
Σύμφωνα με την ανωτέρω μέτρηση, ένα από τα πιθανά επίπεδα κορύφωσης του ανοδικού κύματος που λαμβάνει χώρα ,  εντοπίζεται στις 1310-1317 μον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου