Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ LONG...

Η επενδυτική ψυχολογία έχει αναμφίβολα χαλάσει. Η πολυήμερη ταλαιπωρία του δείκτη μέσα σε ένα σχετικά μικρό εύρος τιμών- εκατό περίπου μονάδων-  , έχει κουράσει. Ο φόρος υπεραξίας ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα. Η διαφαινόμενη αποτυχία στην άσκηση των warrants , επανέφερε τον σκεπτικισμό για τον κλάδο, που όχι μόνο αδυνατεί να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά δεν μπορεί να διατηρήσει ούτε τα με κόπο κατακτηθέντα, γεγονός που επηρεάζει γενικότερα την αγορά.
Από τεχνική άποψη, τελευταία μας ίσως ελπίδα είναι να παραμείνει αλώβητη η στήριξη των 1129-1122 μον. Η έγκυρη διάσπασή της θα καταστήσει τους πωλητές επιθετικότερους και ενδέχεται να οδηγήσουν τον δείκτη προς την τιμή στόχο του σχηματισμού , πέριξ των 1010 μον.
Αντίθετα, αν αντέξει , ίσως γίνει η αφετηρία για την επόμενη μεγάλη ανοδική κίνηση του δείκτη, προς την ευρύτερη περιοχή των 1300 μον.
Θα πρέπει να έχετε υπ’ όψη σας ότι, ενδεχόμενη εντυπωσιακή ανοδική κίνηση μέχρι τις 1177 μον. ή ακόμα και προς την διακεκαυμένη ζώνη των 1195-1205 μον., δεν πρέπει να σας εφησυχάσει. Ο κίνδυνος πτωτικής διάσπασης του σχηματισμού, θα παραμένει μεγάλος. 
Ο κίνδυνος θα εκλείψει μόνο με την ανοδική υπέρβαση της F1. 

2 σχόλια:

  1. Θα προσπαθήσω ν’ αναρτήσω μερικά από τα δεκάδες σενάρια που βασανίζουν
    το μυαλό μου….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρια επίπεδα που θα μπορούσε να τα σπάσει με τη μια τα παλεύει ακομα, όπως είπε κι ο Αλεξ ισσοροπία στις στηρίξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή