Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

FTSE25 - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Στο μηνιαίο γράφημα του δείκτη, επισημαίνονται οι σημαντικότατες αντιστάσεις των R1 και R. Θεωρώ ότι - εκτός απροόπτου- είναι εφικτή η προσέγγισή τους σε μεσο- μακροπρόθεσμο ορίζοντα , αλλά θα χρειαστεί  πολύς χρόνος και χρήμα για την υπέρβασή τους. Ενδείκνυνται για κατοχύρωση κερδών και λήψη αντίθετων θέσεων.

Η μεγαλύτερη τεχνική απειλή στο εβδομαδιαίο γράφημα του δείκτη, είναι η διπλή κορυφή στις 395 μον. Εάν και εφ’ όσον ενεργοποιηθεί – με την πτωτική διάσπαση των 376-371 μον- θα ακολουθήσει βίαιη πτωτική κίνηση προς τις 350 μον.
Στο παραπάνω γράφημα, επισημαίνονται μερικές από τις κρισιμότερες γραμμές τάσης. Οι μεσοπρόθεσμοι να εστιάσουν την προσοχή τους στην S1και R. Η πρώτη ίσως να προσφέρεται για αγορές, η δεύτερη αναμφίβολα για πωλήσεις. Για τους βραχυπρόθεσμους θα συνιστούσα να εστιάσουν την προσοχή τους , στην γνωστή κρίσιμη στήριξη των 380 μον. και στην αντίσταση των 406-410 μον. Ίσως να ενδείκνυνται για αγορές ή πωλήσεις, αντίστοιχα.
Αν και η εβδομάδα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, η εξέλιξή της ήταν απογοητευτική. Την Δευτέρα ο δείκτης διέσπασε ανοδικά τις 400 μον., ενεργοποιώντας τον σχηματισμό inverse H&S  αλλά στην συνέχεια υποχώρησε χαμηλότερα της γραμμής του λαιμού του σχηματισμού, γεγονός που τον θέτει υπό αμφισβήτηση, αλλά δεν τον ακυρώνει. Αυξήθηκαν όμως σημαντικά οι πιθανότητες να επρόκειτο για ένα καλοστημένο bull trap.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά , η πτωτική διάσπαση της στήριξης του συστήματός μας κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής , αποτέλεσε την χαριστική βολή στην βραχυπρόθεσμη τάση, επιδεινώνοντας σημαντικά την τεχν. εικόνα.
Για την σχετική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η επαναφορά του δείκτη υψηλότερα τουλάχιστον την στήριξης του συστήματός μας που διέρχεται σήμερα από τις 388 μον. Έτσι κι’ αλλιώς αποτελεί κρίσιμο τεχνικό επίπεδο, καθώς συμπίπτει με το 50% του τελευταίου ανοδικού.
Για την ουσιαστική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η υπέρβαση των 400-401 μον. Για την θεαματική βελτίωσή της απαιτείται η υπέρβαση των 406-410 μον.
Για την ραγδαία επιδείνωσή της αρκεί η διαδοχική πτωτική διάσπαση των 383-4  και 378-379 μον. 

3 σχόλια: