Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

FTSE25- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Στο μηνιαίο γράφημα του δείκτη, επισημαίνονται οι σημαντικότατες αντιστάσεις των R1 και R. Θεωρώ ότι - εκτός απροόπτου- είναι εφικτή η προσέγγισή τους σε μεσο- μακροπρόθεσμο ορίζοντα , αλλά θα χρειαστεί  πολύς χρόνος και χρήμα για την υπέρβασή τους. Ενδείκνυνται για κατοχύρωση κερδών και λήψη αντίθετων θέσεων.
Η μεγαλύτερη τεχνική απειλή στο εβδομαδιαίο γράφημα του δείκτη, εξακολουθεί και παραμένει η διπλή κορυφή στις 395 μον. Για την ενεργοποίηση του σχηματισμού απαιτείται ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο χαμηλότερο των 371 μον. Αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, γεγονός που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες μας ότι ο σχηματισμός ίσως είναι συνέχισης και όχι αναστροφής της τάσης.
Εφιστώ την προσοχή σας σε ενδεχόμενη προσέγγιση των σημαντικών αντιστάσεων 395 και 400 μον. Εάν η ανοδική κίνηση που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες είναι διορθωτικού τύπου, ενδέχεται να τερματίσει στην προαναφερόμενη ζώνη των 395-400 μον. Όπως και να έχει, ενδεχόμενη προσέγγιση της διακεκαυμένης ζώνης που εκτείνεται από τις 395 έως και τις 410 μον. ενδείκνυνται μάλλον για κατοχύρωση κερδών, ίσως  και λήψης αντίθετων θέσεων.
Οι επίδοξοι short , οφείλουν να γνωρίζουν ότι σε ενδεχόμενη υπέρβαση και των 410 μον., δεν υπάρχουν αξιόλογες αντιστάσεις πριν από την R !!!
Οι επίδοξοι long , οφείλουν να γνωρίζουν ότι , ενδεχόμενη νέα υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα των 371 μον. , θ’ αποτελούσε το κύκνειο άσμα του !!!
Κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής ο δείκτης διέσπασε ανοδικά πολλές σημαντικές αντιστάσεις μετατρέποντας τις σε κρίσιμες στηρίξεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις 374-371 , 379 και 384μον. απ’ όπου διέρχεται και η αντίσταση του συστήματός μας (κίτρινο βέλος) , γεγονός που αλλάζει την βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική – ουδέτερη. Η πλησιέστερη αντίσταση εντοπίζεται στις 389 μον. 

50 σχόλια:

 1. καλησπερα ...το κερι ειναι ελπιδοφορο αρκει να περασει το

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. να συνεχισει την ανοδο κανοντας νεο υψηλο στο κλεισιμο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. σωστα!!! μονο αν περασει το 198 τοτε θα το πουμε nfs bottom

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. TRADING voice

  Καλησπέρα, και χρόνια πολλά. Σε 1 χρηματιστηριακή συνεδρίαση, της Δευτέρας, καθώς και με την ημιαργία, της Τρίτης,( όπου κατά κύριο λόγω θα ΑΡΚΕΣΤΟΥΜΕ στην ανταλλαγή ευχών) ολοκληρώνεται, μια από τις πλέον, αποδοτικές, αναπάντεχες, και προσοδοφόρες, χρηματιστηριακά, χρονιές. Τόσο σε διεθνή επίπεδο, όσο και στα του οίκου μας, ΧΑΑ, καταγράφηκαν πολυετή υψηλά, σκορπίζοντας, αποδόσεις, προσδοκίες, και κυρίως ΚΕΡΔΗ.
  Ως μέτρο σύγκρισης, θα αναφέρουμε τα 63 συνεχόμενα ρεκόρ του DJ, την απειλητική διάθεση για το σπάσιμο, των 10,000χιλ. μον. του DAX, καθώς και τα υπερκέρδη των δικών μας εγχώριων, Δεικτών, και μετοχών, (π.χ.
  ΓΔ 31/12/12 907 μον. 3/12/13 1228,59 μον.
  ΔΕΗ-31/12/12 5,89 – 3/12/13 11,49
  ΟΤΕ ->> >>5,10 – 5/12/13 9,75
  ΟΠΑΠ - >> >> 5,4 – 4/12/13 10,42
  ΜΠΕΛΑ - >> >> 5,97 – 26/11/13 12,10
  ΦΦΓΚΡΠ - >> >> 12,12 – 12/12/13 25,85
  ΑΛΦΑ - >> >> 0,51 - 22/10/13 0,70
  ΕΤΕ - >> >> 6,49 - 20/5/13 9,86
  ΠΕΙΡ - >> >> 2,96 – 17/5/13 5,73 , κ.τ.λ.

  Από τα ανωτέρω, και μόνο, συνοψίζοντας, σε λίγες μόνο λέξεις, το τι περιμένω, για την συνέχεια, και μέχρι την ολοκλήρωση, αυτής της καθ΄όλα θεαματικής χρηματιστηριακής χρονιάς, θα επαναλάβω ένα από τα χθεσινοβραδινά μου σχόλια.
  Τις εντυπώσεις, μίας παράστασης, πάντα την κλέβει ο επίλογος, και ο καλύτερος επίλογος πάντα είναι ένα HAPPY END, όπου μέσα από τα συναισθήματα μας, ως θεατές, αλλά και διαδραστικά, αναγόμαστε, σε ανθρώπινους χαρακτήρες, με διάχυτα, τα συναισθήματα της εφορίας, της ευχαρίστησης, της λήθης και της συγχώρεσης.
  Για αύριο Δευτέρα, αναμένω, την διατήρηση, της χρηματιστηριακής ευφορίας, της Παρασκευής, με φόντο την ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., με σαφώς όμως πιο μειωμένη ένταση, κυρίως λόγω των <> τελικών δημοπρασιών, όπου, παρόλα τα εκατομμύρια, των μετοχών που διακινήθηκαν, στα ΥΨΗΛΟΤΑΤΑ ποσοστά των 6-9%, ΔΕΝ εμφανίστηκαν ΠΩΛΗΤΕΣ, ούτε καν εξερχόμενα TRADING, με αποτέλεσμα οι μετοχές να κάνουν δημοπρασίες με <> όγκους, έχοντας υπόψιν, πως όσοι ένεκα του επιβαλλόμενου φόρου υπεραξίας, έκλεισαν τις κερδοφόρες τους θέσεις, τις προηγούμενες ημέρες, βλέποντας την αγορά και τις τιμές να <>, ενδέχεται να κυνηγήσουν τις τιμές, έχοντας όμως απέναντί τους τον αστάθμητο παράγοντα τον FUNS.
  Προκειμένου να κυνηγήσουμε τις αποδόσεις αύριο, κατ΄εμέ, το ενδιαφέρων, θα στραφεί στους υστερούντες της Παρασκευής, και κυρίως στην ΕΤΕ, όπου τα πακέτα της Πέμπτης στο ΕΤΕΤΠ, στο +14%, προδιαθέτουν, για απόδοση της μετοχής πιθανόν και ΔΙΨΗΦΙΟΥ ποσοστού, καθώς επίσης και στα ΕΛΠΕ, όπου αν επαληθευτούν, οι <> πρέπει να ολοκλήρωσε ο ΠΩΛΗΤΗΣ των προηγούμενων ημερών, προσδοκώντας απόδοση της τάξης του 8-9% , προσφέροντας και την ΕΦΕΔΡΙΚΗ στήριξη στον ΓΔ.
  Σε κάθε περίπτωση δεν ΞΕΧΝΩ την ΤΡ. Ελλάδος, η οποία και την Παρασκευή έκανε μια εκπληκτική επαναφορά από τα χαμηλά <>, ανέβασε όγκους, και σε ενδεχόμενη αυριανή διακράτηση του ποσοστού της τάξης του +4%, προϊδεάζει για <> κίνηση.

  Προκειμένου την αποφυγή, λάθος εντυπώσεων, τα ανωτέρω, απευθύνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ σε TRADERS.

  Υπενθυμίζω πως πριν την κάθε σας κίνηση, να συμβουλεύεστε, τους επενδυτικούς σας σύμβουλους, καθώς και τα σενάρια, της τεχνικής ανάλυσης.
  Καλό σας βράδυ, και καλή επιτυχία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. οκ
  εγω εννοουσα το προηγούμενο που θελουμε να κλεισει από πάνω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. σολων ειναι λιγο περιεργα τα πραματα εδω οσον αφορα τα σουινγκς ..θα ελεγα οτι τωρα δεν υπαρχει μεσο προθεσμη ταση not τrend προς το παρον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. αυτό είναι σαφές
  εγω απλά ρώτησα για τον ορισμό του nfs

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Nαι σε όλα Βασίλη.
  Να συμπληρώσω μόνο ότι κατά την ταπεινή μου άποψη η ημερήσια τάση (ξανα) αλλάζει > 395,35

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. http://koumakis.analyst.gr/?p=386
  Ενδιαφέρον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Λουκάς Μπατήρης29 Δεκεμβρίου 2013 - 9:24 μ.μ.

  Αγαπητοί φίλοι,
  τα κέρδη από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές θα φορολογούνται με ποσοστό 15% από το νέο χρόνο.

  Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν τα warrants των τραπεζικών μετοχών γιατί θεωρείται πως έχουν τιμή κτήσης 0 (μηδέν). Άρα όταν πουληθούν, όλο το ποσό θα θεωρείται κέρδος !
  Συνεπώς θα φορολογηθεί το σύνολο της αξίας τους !

  Όσοι επιθυμούν να το αποφύγουν, προτείνεται να τα πουλήσουν και να τα ξαναγοράσουν, έτσι ώστε να έχουν ένα πινακίδιο αγοράς στα χέρια τους.
  Θα τους κοστίσει την προμήθεια που θα πληρώσουν στην χρηματιστηριακή, αλλά το κόστος είναι πολύ μικρό σε σχέση με το 15% του φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν αργότερα.

  Την ίδια τακτική, είναι φρόνιμο να κάνουν αυτοί που έχουν αρκετά κέρδη από το χρηματιστήριο φέτος. Π.χ. αν κάποιος αγόρασε τον ΟΤΕ στα 5 € και σήμερα έχει 10 €, συμφέρει να πουλήσει την μετοχή και να την ξαναγοράσει την ίδια ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα φαίνεται πως η τιμή κτήσης είναι 10 και όχι 5 !

  Προσοχή.
  Δεν προτείνω να πουλήσουν τις μετοχές τους όσοι έχουν κέρδη. Η ιδέα είναι να πουληθούν και να ξαναγοραστούν, με σκοπό να υπάρξουν φορολογικά οφέλη. Νόμιμα.
  Ξεκαθαρίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεως πως ΔΕΝ παίρνω θέση για καμία μετοχή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Νικολή μου, οι καθημερινές αναφορές μου στην βραχυπρόθεσμη τάση
  έχουν σκοπό να προειδοποιήσουν κυρίως όσους έχουν αντίθετη με αυτήν θέση.
  Τι νόημα θα είχε να περιμένω τις 395 μον. για να διακηρύξω ότι
  η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ? Λές και δεν μπορεί να πάει μέχρι τις 396 (
  78,6% διόρθωση ) και στην συνέχεια να καταβαραθρωθεί ….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΑΛΦΑ
  Εξαιρετικά ενδιαφέρον το κερί της και το κλείσιμο - επαναφορά τόσο πάνω από την trendline, όσο κι έξω από το πτωτικό κανάλι που μάθαμε να φτιάχνουμε από τον φίλο μας τον Αλέξανδρο και δείχνει να έχει την αξία του. Τυχόν επαναφορά της και πάνω από την τελευταία SPEED RESISTANCE LINE του πτωτικού διμήνου θα ενισχύσει τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα την προοπτική για ψηλότερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. σαφέστατα και μπορεί, όπως έκανε με και με το γύρισμα σε πτωτική των τελευταίων ημερών. Πίστεψέ με έχω ΕΤΟΙΜΕΣ μετρήσεις που δείχνουν πόσο απατηλά μπορεί να αποδειχθούν αυτά τα γυρίσματα. Απλώς το νόημα είναι ότι αν ΔΕΝ περάσει αυτό το όριο δεν μπορούμε καν να μιλάμε για ανοδική τάση.
  Αρα και πάλι έχεις δίκιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Συγγνώμη για το σφάλμα με το γράφημα στο σχόλιο της ΑΛΦΑ επανορθώνω βάζοντας το σωστό....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Να στο θέσω αλλιώς …
  Ποιες βραχυπρόθεσμες θέσεις κινδυνεύουν περισσότερο ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Κατά την άποψή μου οι σορτ από τη στιγμή που βγήκε το λονγκ στο σύστημά σου, στα δικά μου κλπ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ελα ρε σαλονικιέ πάνω που σε "κουτσομπόλευα"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. βασιλη σβηστο να χαρείς να μην το βλέπω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Πολύ σωστά. Ο λόγος που κινδυνεύουν οι short θέσεις είναι
  επειδή η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική- ουδέτερη .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. οκ εγω αναφέρθηκα στην ημερήσια τάση που τη θεωρώ ενα κλικ λιγότερο βραχυπρόθεσμη από το "βραχυπρόθεσμη"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. καλησπέρα σε ολους,οσο να πεις ένα κρυο το χει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. τι δυσκολεύεις τη ζωης βρε ,ακου λιγοτερο βραχυπροθεσμη από το βραχυπροθεσμη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. και εδώ ηλιο ειχε αλλα τωρα μπρρρρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Σολωνα πως σου φαινεται ο ΟΠΑΠ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. ΟΠΑΠ εβδομαδιαιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Να σου πω....
  Ψιλοπεθαμένος όσον αφορά τον ADX αλλά...
  αν περάσει το 61,8% την R ι (παράλληλη της S 1) και την F θα είναι ζήτημα χρόνου να πάει και πάνω από την R.
  Έχω την αίσθηση πάντως ότι (ΚΑΙ αυτός) είναι ακριβούτσικος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Δες τον adx σε εβδομαδιαιο και δες και τον macd επισης
  Τωρα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. μετα βαλε στο εβδ γράφημα τους 200 κμο /και τους δυο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. εκεί τσίτα τα γκάζια, αλλά....
  σαν πέρνουν να κατηφορίζουν κι αυτά κάπως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. πολύ μακριά τους βλέπω ....και χωρίς προοπτική επαφής συντομα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. άλλη μετοχή βλέπεις εσυ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ετος από την ΑΛΦΑ που έβαλα παραπάνω και τον πλατωνικό μου έρωτα (για τον οποίο σωστά μου τα είπες)?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Λεω για τους 200αρηδες στον ΟΠΑΠ που λες ότι είναι μακρυα!!!!!!!!!!!!!!!
  κανε τη σελιδα refresh

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. εγώ γιατί τους βλέπω έτσι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Μήπως κάποια(ος) φίλη ή φίλος μπορεί να μου πει αν υπάρχει κάποιο λάθος στο γράφημα του ΟΠΑΠ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. δεν μπορώ να καταλάβω πως ενώ τα γραφήματά μας είναι απολύτως ίδια, δεν βγαίνουν στο ιδιο σημείο ο Απλός κιμο Εκθ 200ρης σε εδομάδα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. «Δεν είναι ανέκδοτο: Οι Ελληνες έχουν την προεδρία της ΕΕ»
  http://www.naftemporiki.gr/story/747617

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. επιτέλους το βρήκα!
  Είχε βεβαίως δίκιο ο Αλεξανδρος !
  Είχε γίνει λάθος στο scaling των 200ρηδων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Το σωστό εβδομαδιαίο είναι του Αλέξανδρου πιο κάτω με τους 200άρηδες στη βάση και την κορυφή του κεριού (αν εννοείς αυτό) κάτι άλλο δεν μπορώ να πω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Μικρόψυχοι, εξυπνάκηδες και γύφτοι, όπως οι ομόγλωσσοί τους από πάνω, αυτοί είναι οι καλοί και οι "ηθικοί" της ΕΕ βλέπεις... αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα...
  Μήπως ονειρεύονται πάλι τίποτα αυτοκρατορίες;
  Καλό ξημέρωμα σε όλους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. καλημέρα σας
  πάει το 389,14 ε?
  http://vasilismarkakis.blogspot.gr/2013/12/blog-post_23.html#comment-1175774004

  ΑπάντησηΔιαγραφή