Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΝΑΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ , ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΑΣ.

Στο ετήσιο γράφημα του Γεν. δείκτη παρατηρούμε ότι κλείνει με θετικό πρόσημο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Για το νέο έτος θεωρώ εξαιρετικά πιθανό να κατακτήσει τα επίπεδα των  1400 μον., αρκεί να μην υπάρξουν δραματικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, που θα θέσουν σε κίνδυνο την παραμονή μας στην Ευρωζώνη.
Προσωπικά, δεν πίστεψα ποτέ στα σενάρια περί άτακτης εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του Ευρώ, παρά τις φιλότιμες και επίμονες προσπάθειες μεγάλων διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων. Η είσοδος της έγινε με πολιτικά κριτήρια και θα παραμείνει εντός αυτής , επίσης για πολιτικούς λόγους.
Όμως από την άλλη πάλι δεν σας κρύβω τους φόβους μου για τα μαύρα σύννεφα που διαφαίνονται στην άκρη του πολιτικού ορίζοντα. Εμφανής η μεταρρυθμιστική κόπωση στην κοινωνία. Εμφανέστατη πλέον η φοροδοτική της αδυναμία, μετά από την καταιγίδα των πρόσφατων αλλά και των παλαιοτέρων -αμφιβόλου αποτελέσματος- φοροεισπρακτικών μέτρων. Ακόμα πιο εμφανής η εύθραυστη συνοχή της κυβέρνησης. Ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές της φυλλορροούν …Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει πείσει ότι αποτελεί σοβαρή εναλλακτική πρόταση. Το καρκινικό πολιτικό μόρφωμα θεριεύει …παρά την χειρουργική παρέμβαση της δικαιοσύνης…
Πολύ φοβάμαι ότι θα ζήσουμε έναν βαρύ προεκλογικό χειμώνα. Φοβάμαι τα αποτελέσματα των επικείμενων Ευρωεκλογών… Φοβάμαι ότι θα επικρατήσει η οργή και η αγανάκτηση του εκλογικού σώματος , γεγονός που αν επαληθευτεί,  ίσως  δρομολογήσει δραματικές και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Φοβάμαι αλλά ελπίζω ότι οι δανειστές και εταίροι μας -έστω και την ύστατη στιγμή - θα συνειδητοποιήσουν αφ’ ενός μεν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία και αφ’ ετέρου ότι αν δεν δώσουν μία ριζική λύση στο πρόβλημα της  βιωσιμότητας του χρέους μας , θα χάσουν πολύ περισσότερα απ’ όσο θα τους στοίχιζε η ίδια , αυτή καθεαυτή η λύση. Οι ελπίδες μου δεν εναπόκεινται στην αλληλεγγύη τους , αλλά στο ένστικτο της αυτοσυντήρησής τους και πιστέψτε με , αυτό το τελευταίο – σε αντίθεση με το πρώτο- είναι πολύ ισχυρό.
Ας μην έχουμε όμως αυταπάτες. Είναι μεγάλη ανοησία να προσδοκούμε λύση από εκείνους που θησαυρίζουν από την διατήρηση του προβλήματος μας. Μόνοι μας, εσύ κι’ εγώ, πρέπει να την αναζητήσουμε…..Δεν πρόκειται ποτέ να μας βοηθήσουν να ανακάμψουμε δυναμικά. Η βοήθειά τους θα είναι με το σταγονόμετρο. Δόση …δόση…. Τόση όση χρειάζεται αφ’ ενός μεν για να μην δυναμιτίσουμε την επίπλαστη ευφορία των αγορών και αφ’ ετέρου δε, για να μας έχουν στο διηνεκές καθυποταγμένους, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα προσωπικά τους συμφέροντα.  Και διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα….Πολιτικά και οικονομικά …. ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού….
Ήταν σύμπτωση το γεγονός ότι η Ελληνική κρίση άρχισε ταυτόχρονα σχεδόν με την αμφισβήτηση του δολαρίου ως αποθεματικού  νομίσματος ; Φανταστείτε  που θα είχε εκτοξευθεί η ισοτιμία του μάρκου στις μέρες μας και τι θα συνεπάγετο για τις Γερμανικές εξαγωγές….Εξ’ άλλου ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι, ένα μεγάλο μέρος των πλεονασμάτων του Βορά , οφείλεται στα ελλείμματα του Νότου.
Αναμφίβολα τα αίτια της Ελληνικής κρίσης είναι ενδογενή και είναι στρουθοκαμηλισμός να τα επιρρίπτουμε στον ξένο παράγοντα. Όμως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτός ο τελευταίος όχι μόνο δεν στάθηκε αλληλέγγυος αλλά την εκμεταλλεύτηκε κερδοσκοπώντας πάνω στο κουφάρι της. 
Αναφορικά με την «θεραπεία» που μας επέβαλαν , δεν ξέρω αν ήταν η ενδεδειγμένη , πάντως η δόση ήταν σίγουρα θανατηφόρος !!! Το γεγονός ότι επιμένουν σε αυτήν , παρά τις εμφανείς επιπλοκές και τις παρενέργειες της,  πρέπει να μας υποψιάσει …Είναι τουλάχιστον ύποπτες οι προθέσεις του «θεράποντος ιατρού»…
Εν κατακλείδι θα έλεγα ότι, η περαιτέρω όξυνση της Ελληνικής κρίσης ( ευτυχώς ) δεν συμφέρει κανέναν στον πλανήτη , επομένως κατά πάσα πιθανότητα θα αποφευχθεί. Όμως για τα τεράστια συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την διατήρησή της, επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου….

77 σχόλια:

 1. Εξαιρετικός!!!

  Για να μην ξανά παρεξηγηθούμε, για μένα το λέω, εξάλλου έχουμε ταυτόσημη ματιά, που την είχα καταθέσει στο χαμένο άρθρο μου "ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ".

  Μια παρατήρηση, λες "Εξ’ άλλου ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι, ένα μεγάλο μέρος των πλεονασμάτων του Βορά , οφείλεται στα ελλείμματα του Νότου.". Αυτό Βασίλη είναι το αιτιατό και όχι το αίτιο, που είναι η Γερμανική πολιτική λιτότητας και σκληρού ευρώ. Αυτό τους βολεύει για να προμηθεύονται φτηνά τις πρώτες ύλες που τους λείπουν (Α' και Β' ΠΠ) για τις βιομηχανίες τους. Τα παραγόμενα δε προϊόντα τους, μπορούν να τα εξάγουν άνετα και με σκληρό ευρώ, ποιός θα κοντράρει τις γερμανικές μηχανές και πρέσες.

  Εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι ήταν εγκληματική για εμάς η ένωση του ευρώ. Είναι σαν να συμμάχησαν οι λύκοι με τα πρόβατα, είναι παρά φύσιν ένωση. Προφανώς και δεν θα μας βοηθήσουν να ανακάμψουμε. Αυτοί μας έφαγαν, μας χώνεψαν και αναμένεται η αφόδευσή μας.  Κατά τα λοιπά συνυπογράφω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ... βλέπω και αυτά τα ετήσια ματσούκια και με αναστατώνουν, χεχε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα Δημήτρη μου
  Ποιος θ’ αγόραζε BMW 30-50% ακριβότερα ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ... αυτοί που αγοράζουν παγκόσμια και τώρα, σου θυμίζω πως έχουν κάθε χρόνο αύξηση εξαγωγών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Αγαπητέ κ Μαρκακη, να ειστε πάντα καλα, σας συνχαίρω για το εργο και ήθος σας. !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας και τις ανταποδίδω. Να είσαστε πάντα καλά.

  (Υ.Γ: Μην με κάνετε να κοκκινίζω , γιατί μου ανεβαίνει η πίεση …)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι ελπίδες μου δεν εναπόκεινται στην αλληλεγγύη τους , αλλά στο ένστικτο της αυτοσυντήρησής τους και πιστέψτε με , αυτό το τελευταίο – σε αντίθεση με το πρώτο- είναι πολύ ισχυρό.
  Φοβαμαι ότι κάθε ημερα που περναει το δευτερο θα τεινει να μειωνεται παραλληλα με την πορεια οποια εξαρτηση τους από εμας
  Η αποστειρωση είναι μια διαδικασια που χρειαζεται το χρονο της αλλα το περας της διαδικασίας καθιστα απαντες απροσβλητους από την οποια μολυνση και βεβαια η αποστειρωση ενός χωρου μαλλον γινεται για να εξασφαλιστουν οι ενδιαφερόμενοι παρα για να σωθει ο ασθενης ο οποιος μπορει ανετα να παει στο καλο αυτος και η μολυνση που κουβαλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. εισαι και μεγαλος ανθρωπος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αυτό ακριβώς λέω Άλεξ, όταν λέω ότι μας "χωνεύουν"!


  Δεν υπάρχει αλληλεγγύη, είναι ο ιστορικός νόμος, όποιο εθνος δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του γίνεται υποτελές άλλων δυνατότερων εθνών.


  Συμπερασματικά ή γινόμαστε οι νέοι Σπαρτιάτες και καθόμαστε ισότιμα στη διεθνή σκηνή ή σύντομα θα είμαστε η νέα Νιγηρία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. βαζω ανετα οποιοδήποτε στοίχημα με οποιονδηποτε κοροιδ εεεε φιλο ηθελα να που που θα υποστηριζε το πρωτο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Όπως έχει αποδείξει η οικονομική ιστορία έως τώρα, η πιο κρίσημη στιγμή να συμβεί το μοιραίο σε όποια οικονομία ανακάμπτει, είναι η στιγμή που θα παρουσιάσει πλεόνασμα.
  Η στιγμή φτάνει και για μας.
  Ας ελπίσουμε στον θεό της Ελλάδας που παρά τα λεγόμενα ποτέ δεν μας έσωσε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ωχ!!!


  Και νόμιζα πως μόνο εγώ και ο Βασίλης ήμασταν, χεχε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. βαζω ανετα οποιοδήποτε στοίχημα με οποιονδηποτε κοροιδ εεεε
  φιλο ότι δεν θα συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο Η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη χώρα
  που κατοικείται από καταραμένους πολίτες. Είναι μια ειδική περίπτωση…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Προς θεού δεν περιμένω το μοιραίο !!! Απλά φοβάμαι αυτά που
  θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα , σε πολιτικό επίπεδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Η λέξη οπλίτες - πολίτες δεν είναι προσήκουσα, καλύτερα από καταραμένα ανδράποδα και ιδιώτες (idiot: ηλίθιος, αυτός που δεν ασχολείται με τα κοινά).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Και εγώ επίσης φίλε μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. 1 Ιουλίου 2012

  "Αν η Γερμανία επιστρέψει στο μάρκο θα ανατιμηθεί 20%
  και θα χαθεί το 20% των εξαγωγών – Το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 315 έως 525 δις
  ευρώ – Θα ήταν οικονομική καταστροφή"


  Νέο προειδοποιητικό μήνυμα στέλνει ο ασφαλιστικός τραπεζικός
  όμιλος Allianz υποστηρίζοντας ότι αν η Γερμανία αποχωρήσει από το ευρώ και
  επιστρέψει στο μάρκο θα χάσει περί τα 315 δις σε 2 χρόνια ή ύφεση 15% στο ΑΕΠ
  και μείωση έως -20% στις εξαγωγές.

  Αν η Γερμανία επιστρέψει στο μάρκο υποστηρίζει ο Michael
  Heise επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz τότε το σοκ που θα προκληθεί
  παγκοσμίως θα είναι πολλαπλάσιο της κατάρρευσης της Lehman Brothers.

  Οι δηλώσεις του στελέχους της Allianz πραγματοποιήθηκαν
  μικρό χρονικό διάστημα μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του
  ασφαλιστικού ομίλου ότι αν η Γερμανία αποχωρήσει από το ευρώ θα χάσει 520 δις
  ευρώ.

  Αν η κρίση ενταθεί ο αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της
  Allianz τότε άμεσα θα εξελιχθεί σε τραπεζική λόγω της έκθεσης των τραπεζών στα
  ομόλογα.

  Αν η Γερμανία επέστρεφε στο μάρκο η αναμενόμενη ανατίμηση του θα προκαλούσε
  απώλεια 20% στις εξαγωγές, οι οποίες αποτελούν το 50% του γερμανικού ΑΕΠ.

  Με την κατάρρευση της οικονομίας και την τραπεζική κρίση
  στην Ευρώπη, η Γερμανία θα μπορούσε να
  υποστεί μια σωρευτική μείωση της οικονομικής ανάπτυξης της τάξης του 15%
  μέσα σε 2 χρόνια .

  Πρόσφατα η Allianz
  υποστήριξε ότι αν η Γερμανία επέστρεφε στο μάρκο θα έχανε 520 δις από το ΑΕΠ
  της σε σύνολο 2,1 τρις ευρώ.

  Να σημειωθεί ως μέτρο σύγκρισης ότι η Ελλάδα έχει ΑΕΠ
  περίπου 220 δις ευρώ.

  Η επιστροφή της Γερμανίας στο μάρκο θα ήταν
  μια ανεύθυνη απόφαση που θα
  προκαλούσε οικονομική καταστροφή στην Γερμανία, προειδοποίησε ο Michael Diekmann, ο Διευθύνων Σύμβουλος του
  ασφαλιστικού ομίλου Allianz, που κατέχει περίπου 100 δισ ευρώ ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων.

  «Έχουμε υπολογίσει οικονομικά την επιστροφή στο γερμανικό
  μάρκο. Σε αυτό το σενάριο, η Γερμανία θα διολισθήσει σε βαθιά ύφεση, το
  ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα συρρικνωθεί για ένα χρόνο σε διψήφια ποσοστά, και
  μέσα σε 4 έως 5 έτη η Γερμανία θα μπορούσε να
  χάσει έως και το 25% του ΑΕΠ της, τόνισε ο κ. Diekmann.

  Τι σημαίνει αυτό σε απλούς αριθμούς;

  Η Γερμανία διαθέτει 2,1 τρις ευρώ ΑΕΠ και ένα 25% απώλεια
  σημαίνει 525 δις ευρώ. Ως μέτρο σύγκρισης αναφέρεται ότι αν η Γερμανία
  επέστρεφε στο μάρκο θα έχανε όσο 2,4 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ... αχαχα θα πάθεναι δηλαδή ότι και η Ελλάδα που έχασε το 25% του ΑΕΠ της

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Η Γερμαναράδες εφτιαξαν το euro στα προτυπα του μαρκου
  και είναι οι τελευταίοι που θελουν να σκασει απλα είναι Γερμαναράδες και νομιζουν ότι ολοι θα πρεπει να πεθανουν για να ζησουν αυτοι και φυσικα στο τελος θα γινει ότι και στους δυο προηγουμενους πολεμους και οι ουνοι θα καταληξουν με τον ιδιο τροπο
  Τοτε θα πρεπει οι συμμορια των νικητών να φροντισει να μην γινει τεταρτη φορα το ιδιο το κακο είναι ότι για μια ακομη φορα θα τους συμφερει το αντιθετο
  Εχει πλακα η ιστορια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ναι τον αγαπω αυτό το λαο!
  Αυτό δε σημαινει ότι δεν τους θαυμαζω!
  Είναι οι καλυτεροι δουλευταράδες και οι πιο πειθαρχημένοι μαζι με τα Γιαπωνεζακια
  Αυτό όμως δεν αλλαζει το γεγονος ότι είναι τα καθαρματα της ιστοριας αυτης που γραφτηκε και αυτης που ΘΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΜΕε τις ελάχιστες οικονομικες γνωσεις που κουβαλαω στο κεφαλι μου πιστευω ότι πλεον ουτε ο θεος ουτε και ο διαολος μπορουν πλεον να μας σωσουν,και αυτό ΙΣΩΣ δεν είναι οσο κακο δειχνει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Καλησπέρα, και από εμένα, παρακολουθ'ω την συζήτηση σας, και διακρίνω μία αγωνία, για το πολιτικό γίγνεσθαι, και τις προεκτάσεις του στην οικονομική δραστηριότητα. Σεβαστή, η όποια γνώμη, και ανησυχία, αλλά κατ΄εμε για να υπάρχει, μέτρο συσχετισμού, ίσως θα έπρεπε, πρώτα να αναρωτηθούμε, για το αν υφίσταται, πολιτική σκήνη, για το αν υφίσταται, οικονομία. Η πολιτική σκηνή προυποθέτει πολιτικά πρόσωπα, εκλεγμένα από τον λαό για να υπηρετούν τον λαό το Σύνταγμα, και τις αξίες αυτού του τόπου. Η οικονομία προυποθέτει, υγιές Τραπεζικό σύστημα, και επιχειρήσεις, με όραμα, οικονομικά εύρωστες, εξωστρεφείς, και καινοτόμες, στους ρυθμούς της εποχής μας. Εαν εσεις φίλοι μου, διαπιστώνετε, πως υπάρχει αντικείμενο, συζήτησης, και πως ο όποιος προβληματισμός μας, θα υποδείξη λύση, και πρόταση, με χαρά θα ενισχύσω την όποια προσπάθεια. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ας μην αναλώνουμε τις δυνάμεις μας, για να γίνει υπαρκτό το ανύπαρκο, και ας στραφούμε στην προσπάθεια μας, να παρέχουμε΄έστω και τα ελάχιστα δυνατά, στα αγαπημένα μας πρόσωπα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Καλησπέρα Βασίλη, ξημερώνει, μία δύσκολη ημέρα, μόλις ξεκινάω την νυκτερινή μου προεργασία, και πραγματικά είναι ωραία, συντροφιά η παρέα σας!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Αντε παρεα θα το παμε εγω μολις ηπια το ...μεσημεριανο μου καφε και επειδή αυριο πεταω χαραματα δεν θα βαλω τον εαυτο μου να ξυπνησει αξημέρωτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. ορθόν, μέχρι το άνοιγμα της Ασίας, έχω τον χρόνο να <> από όλα τα οικονομικά-πολιτικά-χρηματιστηριακά site, προκειμένου τον σχηματισμό γνώμης!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Δευτερα πρωι ανταποκριση από το καφε με την καλυτερη θεα της παραλιας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Στην ωραία του Βορρά?? Ελπίζω για γιορτινή απόδραση??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. ναι για μια βδομαδουλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. κερασμένα τα έξοδα από τα ΕΛΠΕ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. ααα πουλάκια μου εκεί τα τρώτε τα κέρδη απο τα ΕΛΠΕ!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. είναι πολλοι οι ..υποψηφιοι
  μπελα,φολι φολι,κοκα κολα,
  βεβαια συνηθως του κερναω εγω αλλα η ελπιδα πεθαινει τελευταια
  οι κεραταδες λες δεν μπορει από ντροπη και μονο.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. ακομα δεν τα ειδαμε.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. ΌΛΑ ΤΑ ΚΑΛΆ ΠΑΙΔΙΆ, τις μικρές ώρες συναντιώνται??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. κοκα κολα?!!!!!!!!!!!
  είδες [που τράκαρε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. ρητορικό το ερώτημα
  είχα ώρες να βάλω γράφημα και μ'ετρωγε το χέρι μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. είναι ωραίοι αυτοί οι υποψήφιοι!! πραγματικά μπορείς να στηριχτείς επάνω τους ΑΥΤΕΣ τις ημέρες!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. υποχρεώσεις σωτήριε
  υποχρεώσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. εδώ βρε τους δηλητηριανε και ανεβηκαν,η γραμμη θα κανει ισως μια δυο μερες τη δυσκολη αλλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. εχει κι εκκρεμότητες παραπάνω αλλά
  ...και...
  ΠΑΡΑΚΑΤΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. το καλυτερο είναι ότι όλα είναι ηδη κερδοφορα και μπορω να αντεξω ένα γυρισματακι
  Αυτό είναι το καλο όταν ψωνιζεις στις εκπτωσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. ελπίζω πως μ'αγαπάς ακόμα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. δεν θα βαρεθω να το λεω σε ανοδικη ταση δεν υπαρχει καλυτερο σημειο αγορας από το -2/-3% κατω του 55αρη με το κουμπι όμως της πωλησης παντα ετοιμο γιατι εάν φυγει από κει την εκανες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. εεε!! μέχρι το νέο έτος, κούτσα κούτσα, άντε και στην πανυγηρική έναρξη της Προεδρείας, από την Ελλάδα, δεν θα υφίσταται, λόγος γυρίσματος, γιατί πιστέυω στην πρώτη <> κορφή να τα χαρίσεις!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Πολύ λεπτομερής ανάλυση του οικονομικού γίγνεσθαι. Ωστόσο πρόσφατη συνομιλία μου με άνθρωπο της πολιτικής με βάζει σε σκέψεις... Οι Ευρωεκλογές και το στοίχημα αυτών καθώς και η σκέψη σε ανώτερα κλιμάκια για παράλληλη τετραπλή εκλογική διαδικασία.. Ο φόβος των κυβερνώντων για ψήφο οργής στην κάλπη της Ευρώπης πρώτιστα και όχι τόσο των τοπικών , όπου ακόμα καλώς ή κακώς κυριαρχεί το προσωπικό στοιχείο σε μεγάλο βαθμό, έχει προκαλέσει τρόμο.. Ουδείς δεν φαντάζεται ποσοστά δικομματικής αλλά και τρικομματικής πάνω από το 20% και σε ένα τέτοιο σενάριο η φανερή αναντιστοιχία λαϊκής βούλησης και κυβέρνησης δύσκολα θα επιτρέψει κυβερνητικούς ακροβατισμούς. Η πίεση τόσο της αντιπολίτευσης όσο και του λαού αλλά και η ισχνή πλειοψηφία θα οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις..
  Μόνη λύση η παράλληλη διεξαγωγή ΟΛΩΝ των εκλογικών διαδικασιών με το ανήθικο δίλημμα της επιλογής μεταξύ κυβέρνησης και ακυβερνησίας - χάους . Παράλληλα συζητάτε η χαλάρωση από την πλευρά της Τρόϊκα των ιδιαίτερα αυστηρών όρων ως προίκα στην παρούσα κυβέρνηση. Θεωρούν και ορθά κατά τη γνώμη μου ότι δύσκολα ο πολίτης θα καταλήξει σε διπλή επιλογή μέσα στην κάλπη και έστω δύσκολα θα διατηρήσουν τα ποσοστά τους σε ανεκτά επίπεδα.
  Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση είναι ότι το ΣΥΣΤΗΜΑ όπως αυτό εκφράζεται επιθυμεί τη διατήρηση της παρούσας κατάστασης και όχι τη μετάβαση σε μια αριστερίζουσα διακυβέρνηση.
  Σκόρπιες σκέψεις και σχόλια μιας ιδιαίτερα πολύπλοκης κατάστασης στην οποία παραμένουμε θεατές και θύματα των σκέψεων και των διαθέσεων αλλότριων δυνάμεων. Και όταν μιλάμε για αλλότριες , δεν αναφέρομαι σε περίεργα θεωρίες συνωμοσίας ,αλλά σε καταστάσεις που η λαϊκή βούληση καθίσταται εργαλείο και όχι μοχλός κυριαρχίας..
  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. όχι βρε αυτό που με χαλασε είναι που εχασα την Αλφα και ειχα βαλει και διάγραμμα τελος παντων
  Δευτερα πρωι θα ολοκληρωθουν οι αγορες και μετα αναμονη
  Αυτό ψαχνω τωτα τη ΜΙΑ μετοχή που θα φορτωσω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. εξαρτάται, υπό πίο πρίσμα θέτεις το ερώτημα??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. τι ποίο? ένας τρόπος υπάρχει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα καταγράφεις. Να είσαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. εεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. ο πλατωνικός?? ή το χούφτωστην χούφτωστην??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. τι έπαθες βρε? η αισιοδοξία η δική σου και του γείτονάμου με κράτησε να αγνοήσω τα σορτ σηματάκια μου....
  βέβαια δεν με έκανε να τολμ΄ησω και ενίσχυση αλλά αυτό είναι άλλη πονεμένη ιστορία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. καμια ιδεα συναγωνιστες?
  μιλαω για σχεση όχι ξεπετα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. οχι βρε πλατωνική. χαχαχα
  τηλεφωνική την κατάλληλη ώρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Εγω γινονται σοδομα και γομορα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. ελπίζω να μην φάω κάρτα, αλλά μια λέξη μου έρχεται στο μυαλό, ΕΛΠΕ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. εχω πολλα,ισως περισσοτερα από οσα φανταζεσαι,αλλο?
  αααεχω και τενεργα από χαμηλα και αυτά είναι όλα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. εδώ έχουμε ξεφύγει τελείως!! ευτηχώς που είναι περασμένη ή ώρα ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. και ύστερα σου λένε πως και τα ροζ τηλέφωνα περνάνε κρίση!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Λουκάς Μπατήρης29 Δεκεμβρίου 2013 - 10:03 π.μ.

  χρόνια πολλά και πολλά κέρδη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Καλημέρα σας και καλή Κυριακή. Τώρα μόλις διάβασα το κείμενο του Βασίλη, απάντηση στην πρόσκληση-πρόκληση του Μικέλε καθώς και τα σχόλια.
  Εγώ σαν ελάχιστος που αισθάνομαι γενικά και κυρίως εδώ μέσα, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους (σε γνώσεις, ικανότητα στην "πένα", αλλά και σε υπομονή και ίσως σε ήθος αφού "αρπάζομαι" εύκολα και τα "χώνω") δεν έχω να προσθέσω ούτε ένα και .
  Τις απλοϊκές μου απόψεις και σκέψεις τις παραθέτω σε άλλο χώρο, πιο κατάλληλο(;) και με τον δικό μου τρόπο.
  Εύχομαι και ελπίζω μόνο να αποδειχθούν αληθινά όσα αναφέρονται στο "εν κατακλείδι" του κειμένου και όχι μόνο να μην υπάρξει περαιτέρω όξυνση της Ελληνικής
  κρίσης, αλλά να έχουμε πλήρη, ή έστω μερική, αντιστροφή μιας κατάστασης που δεν πάει άλλο, κατά γενική ομολογία.
  Τις απόψεις μου για το 2014 τις έστειλα κι εγώ και ίσως δημοσιευθούν από την ΕΓ, έστω και σε περίληψη.
  Να είστε όλοι καλά και...υπομονή
  Δύο και απόψε για να φύγει το χειρότερο (κατά δήλωση του αρχηγού πάντα) έτος της Ελλάδας και των πολιτών της. Αρκεί αυτή η δήλωση-πρόβλεψη να μην έγινε:
  Για να περνάει ο καιρός
  Για να κερδίζουμε/ουν (οι δυνάστες) χρόνο

  ...και να μην έχει την τύχη ΟΛΩΝ των προηγουμένων δηλώσεων.
  Δηλώσεις και ευχολόγια τέλος λοιπόν, τώρα μόνο έργα θα μας πείσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Πολλή ησυχία βλέπω σήμερα
  κάτσε να ταράξω λίγο τα νερά με την τελευταία κομπογιαννίτικη εφεύρεση...
  Πράξεις μόνο και αποτελέσματά τους για το 2012 και 2013...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Επίσης Δημήτρη, να είσαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Σόλωνα (με τα εξέλ σου) κι εγώ σ' αγαπώ, να το ξέρεις χαχαχα
  Πριν από 2 χρόνια και κάτι ήμουνα στην λίμνη Γκουρού (έτσι δεν την είπες;), λόγω Κρητικού κουμπάρου, από το Ρέθυμνο χεχε
  Ελπίζω να τα καταφέρω ξανά και ίσως να τα πούμε, που ξέρεις; (αν θέλεις βέβαια και αν κάνεις ένα διάλειμμα για καφέ!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Ναι ναι αυτή Σόλωνα, δεν την θυμόμουνα καλά χαχα
  Πάντως σου πάει κι αυτή που είπα.
  Να είμαστε καλά πρώτα και Θεού (και κάποιου άλλου) θέλοντος ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή