Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

ΓΔ. - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Αν και η εβδομάδα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, η εξέλιξή της ήταν απογοητευτική. Την Δευτέρα ο δείκτης διέσπασε ανοδικά τις 1202 μον., ενεργοποιώντας τον σχηματισμό inverse H&S  με στόχο τις 1275-1283 μον., αλλά στην συνέχεια υποχώρησε χαμηλότερα της γραμμής του λαιμού του σχηματισμού, γεγονός που τον θέτει υπό αμφισβήτηση, αλλά δεν τον ακυρώνει. Αυξήθηκαν όμως σημαντικά οι πιθανότητες να επρόκειτο για ένα καλοστημένο bull trap.
Δεν μας εξέπληξε η πρόσκρουση στην F2 – την αναμέναμε και είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως . Σε καμία περίπτωση όμως δεν αναμέναμε ότι η διόρθωση θα λάβει τέτοιες διαστάσεις και ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει χαμηλότερα της γραμμής του λαιμού του σχηματισμού, δηλ. χαμηλότερα των 1195 μον. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά , η πτωτική διάσπαση της στήριξης του συστήματός μας κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής , αποτέλεσε την χαριστική βολή στην βραχυπρόθεσμη τάση, επιδεινώνοντας σημαντικά την τεχν. εικόνα.
Παρ’ όλα αυτά παραμένω ακόμα αισιόδοξος. Θεωρώ ότι ο δείκτης δεν έχει καταγράψει ακόμα τα υψηλά έτους. Μας τα επιφυλάσσει για τις τελευταίες συνεδριάσεις του. Έχω την αίσθηση ότι τουλάχιστον η F2 θα δοκιμαστεί εκ νέου. Η ευρύτερη περιοχή των 1300 μον. είναι ένας απόλυτα εφικτός στόχος μέχρι τις γιορτές.
Η όπως όλα δείχνουν ψήφιση του προϋπολογισμού απόψε και του σχεδίου για τη φορολόγηση των ακινήτων, που κατατίθεται πιθανόν την Τρίτη στη Βουλή, θ’ αποφορτίσουν την πολιτική ένταση. Η λήξη της διαδικασίας άσκησης των warrants της ΑΛΦΑ, που έγινε η αιτία αφαίμαξης ρευστότητας από το σύστημα , όπως επίσης και η απόφαση εκταμίευσης της δόσης, θα συμβάλλουν στην ανοδική πορεία του δείκτη.
Ο διεθνής παράγοντας παραμένει πολύ καλός. Αν και τα ύψη των βασικών ξένων δεικτών προκαλούν ίλιγγο, εν όψει της εορταστικής ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων, δεν αναμένουμε μεγάλες δυσάρεστες εκπλήξεις.
Επανερχόμενος στο τεχνικό τοπίο, θα ήθελα να επισημάνω την μεγάλη σημασία της στήριξης των 1160-1152 μον. και της F1. Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα αυτών , υπερτερούν σαφέστατα τα αισιόδοξα σενάρια. Αντίθετα, η κατάσταση θ’ αλλάξει άρδην , σε ενδεχόμενη έγκυρη πτωτική διάσπαση (με κλείσιμο) , των 1122 μον. Σε αυτήν, την απευκταία περίπτωση, ο δείκτης ενδέχεται να κινηθεί προς τις 1052 μον.
Συνεχίζουμε  τον μαραθώνιο της ανασκόπησης με το εβδομαδιαίο γράφημα του Γεν. δείκτη , καθώς το ενδεχόμενο διπλής κορυφής στις 1190-1195 μον., αν και έχει μικρές πιθανότητες, αποτελεί γι’ αυτόν την μεγαλύτερη τεχνική απειλή. Μία αναδρομή στο εβδομαδιαίο γράφημα του δείκτη κατά τις τελευταίες δεκαετίες θα σας πείσει ότι απαντάται σπανίως,  αλλά έχει ολέθριες συνέπειες εάν και εφ’ όσον ενεργοποιηθεί. Για κάτι τέτοιο απαιτείται η έγκυρη πτωτική διάσπαση της γραμμής του λαιμού του σχηματισμού, που διέρχεται από τις 1133-1122 μον.
Όσο αφορά το ημερήσιο γράφημα, έχουμε να παρατηρήσουμε εκτός απ’ όσα αναφέρονται στον πρόλογο (σχετικά με την υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα της γραμμής του λαιμού του σχηματισμού και την πτωτική διάσπαση της στήριξης του συστήματός μας ) το γεγονός ότι έκλεισε ακριβώς πάνω στο επίπεδο διόρθωσης 50% του ανοδικού από τις 1122 μον. Ίσως να έχει και αυτό την σημασία του.
Όπως και να έχει πάντως ,κατά την νέα εβδομάδα,  πολλά θα εξαρτηθούν από την δυνατότητα ή μη του δείκτη να υπερβεί εκ νέου το επίπεδο των 1202 μον. Πολλά θα εξαρτηθούν από την δυνατότητα ή μη, διατήρησης ανέπαφης της στήριξης των 1160- 1152 μον. ή έστω της F1. 

1 σχόλιο:

  1. Πολυ διδακτικο οπως παντα
    Σε οτι εχει σχεση με τον δικο μου αφορισμο στην κορυφη της σελιδας θα προσπαθησω να τον αιτιολογησω σε λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή