Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

FTSE25 – ΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ …..

Ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης μετά από μία αξιόλογη ανοδική κίνηση από τις 270 μον., συσσωρεύει επί δύο εβδομάδες σε σχετικά μικρό εύρος συναλλαγών. Λίγο χαμηλότερα από την τοπική κορυφή των 406-410 μον. και υψηλότερα της σημαντικής στήριξης των 376-380 μον.
Εμφανέστατος και τυπικότατος ο σχηματισμός σημαίας (F1F2), υπόσχεται την κατάκτηση αρκετά υψηλότερων επιπέδων, από τα παρόντα. Όμως ο κίνδυνος να μεταλλαχθεί σε σχηματισμό αναστροφής της βραχυπρόθεσμης τάσης είναι μεγάλος. Ένας τέτοιος σχηματισμός θα μπορούσε να είναι ένας αποτυχημένος   inverse H&S. Δηλαδή ο δείκτης μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια  να υπερβεί την γραμμή του λαιμού των 400 μον. να κινηθεί πτωτικά και να διασπάσει τα όρια των ώμων (380 μον.) και της κεφαλής (376 μον.) Στο γράφημα επισημαίνεται ένα τέτοιο παράδειγμα. Φανταστείτε το ανάποδα !!!.
Όμως ακόμα και αν καταφέρει να διασπάσει ανοδικά τις 400 μον., λίγο υψηλότερα παραμονεύει η ισχυρότατη και καθοριστική αντίσταση των 406-410 μον. Ενδέχεται να τερματίσει σε αυτήν η ανοδική κίνηση και να γίνει αφετηρία για αξιόλογη διόρθωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου