Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

FTSE25- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Η επαναπροσέγγιση της τοπικής κορυφής των 410 μον., ενδεχομένως και η υπέρβασή της , φαντάζει σχετικά εύκολη υπόθεση. Δεν θα μπορούσα όμως να ισχυριστώ το ίδιο , για την αμέσως επόμενη σημαντική αντίσταση της γραμμής R1, που ενώνει τις τοπικές κορυφές των 360 και 410 μον. Η υπέρβασή της θα χρειαστεί πολύ χρόνο και χρήμα. Ενδεχόμενη προσέγγισή της αποτελεί μάλλον ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών , ίσως και λήψης αντίθετων θέσεων.
Αναφορικά με την γραμμή R, θεωρώ ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων και εκτός απροόπτου , αποτελεί έναν εφικτό μακροπρόθεσμο στόχο.
Κατά τους επόμενους μήνες, το χειρότερο σενάριο για τον δείκτη εξαντλείται στα όρια της S και το καλύτερο στα όρια της R. Η προσέγγιση της μιας ή της άλλης, αποτελεί μάλλον ευκαιρία για αγορές ή πωλήσεις, αντίστοιχα.

Η εβδομάδα έκλεισε ακριβώς πάνω στην αντίσταση των 395,8 μον. Η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στις 406. Η πλησιέστερη σημαντική στήριξη σύμφωνα πάντα με το εβδομαδιαίο γράφημα , εντοπίζεται στις 376-371. Οφείλει να μείνει απαραβίαστη για τι διαφορετικά θα ενεργοποιηθεί σχηματισμός διπλής κορυφής, με ότι αυτό συνεπάγεται. 
Όσο αφορά το ημερήσιο γράφημα, η διατήρηση ανέπαφης της εστίας των 380 μον. και η νέα υπέρβαση της F1 , αποτέλεσαν σημαντικότατες θετικές τεχνικές εξελίξεις. Διατηρούν βάσιμες και ζωντανές τις ελπίδες μας ότι το βασικό μας σενάριο (δηλ. ότι ο σχηματισμός σημαίας εξελίχθηκε σε inverse H&S ) θα επαληθευτεί. Τιμή στόχος του σχηματισμού είναι τουλάχιστον οι 428 μον. και προϋποθέτει την έγκυρη διάσπαση της γραμμής του λαιμού , δηλ. των 400 μον.   
Στο ανωτέρω γράφημα απεικονίζονται μερικές από τις σημαντικότερες γραμμές τάσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου