Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

FTSE25- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Η επαναπροσέγγιση της τοπικής κορυφής των 410 μον., ενδεχομένως και η υπέρβασή της , φαντάζει σχετικά εύκολη υπόθεση. Δεν θα μπορούσα όμως να ισχυριστώ το ίδιο , για την αμέσως επόμενη σημαντική αντίσταση της γραμμής R1, που ενώνει τις τοπικές κορυφές των 360 και 410 μον. Η υπέρβασή της θα χρειαστεί πολύ χρόνο και χρήμα. Ενδεχόμενη προσέγγισή της αποτελεί μάλλον ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών , ίσως και λήψης αντίθετων θέσεων.
Αναφορικά με την γραμμή R, θεωρώ ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων και εκτός απροόπτου , αποτελεί έναν εφικτό μακροπρόθεσμο στόχο.
Κατά τους επόμενους μήνες, το χειρότερο σενάριο για τον δείκτη εξαντλείται στα όρια της S και το καλύτερο στα όρια της R. Η προσέγγιση της μιας ή της άλλης, αποτελεί μάλλον ευκαιρία για αγορές ή πωλήσεις, αντίστοιχα.

Το εβδομαδιαίο γράφημα μας πληροφορεί ότι οι πλησιέστερες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 395,8 και 406 μον. Η πλησιέστερη σημαντική στήριξη εντοπίζεται στις 350 μον.( γραμμή του λαιμού του σχηματισμού inverse H&S). Εδώ που τα λέμε, αν όλη αυτή η συσσώρευση των πέντε εβδομάδων , τελικά εκτονωθεί πτωτικά , τότε δύσκολα ο δείκτης θα φρενάρει υψηλότερα των 350 μον. 
Στο ανωτέρω γράφημα επισημαίνονται , μερικές από τις σπουδαιότερες γραμμές τάσης.

Η επαναφορά του δείκτη υψηλότερα του κρισιμότατου επιπέδου των 380 μον., αποτέλεσε μία εξαιρετικά σημαντική τεχνική εξέλιξη. Βελτίωσε σημαντικά την τεχνική εικόνα και έθεσε τις βάσεις για ν’ απειλήσει ο δείκτης – με αξιώσεις- την τοπική κορυφή των 410 μον. Σε ενδεχόμενη διόρθωση, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβιαστεί εκ νέου !!! 
Κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής ο δείκτης – εκτός από την ανοδική διάσπαση των 380 μον.- διέσπασε  και την σημαντική αντίσταση των 386-7 μον. , απ’ όπου διήρχετο η αντίσταση του συστήματός μας, το επίπεδο 50% του σχηματισμού αλλά και το πτωτικό gap.
Απειλεί πλέον με αξιώσεις και την κρισιμότατη αντίσταση της F2 , απ’ όπου τυχαία διέρχεται και το επίπεδο 61,8%. Ενδεχόμενη υπέρβασή της ( σενάριο πολύ πιθανό) θα επιταχύνει την ανοδική κίνηση και θ’ αυξηθεί σημαντικά ο τζίρος. 

7 σχόλια:

 1. Προσπάθησε να το αναρτήσεις μόνος σου. Είναι παιχνιδάκι.
  Όπου δυσκολευτείς , πάρε με τηλφ. ή ενδεχόμενο λάθος θα το διορθώσω εγώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να το αναρτησω εδω ξερω,αλλα θελω να μπει στη στηλη μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπορείς να το βάλεις επιλέγοντας την ετικέτα «ΑΛΑΣ». Αν δεν
  τα καταφέρεις θα το βάλω εγώ. Συνέχισε την ανάρτηση…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. δεν βλεπω να βγαινει το μολυβακι
  εάν θελεις βαλτο τωρα εσυ και μετα θα το φτιαξουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Makis Vellianitis

  Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να σας στείλω αυτό το ΣΚ ανάλυση

  ΑπάντησηΔιαγραφή