Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

FTSE25- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Η πλαγιοκαθοδική κίνηση του δείκτη, μέσα στο  καλά αφοριζόμενο κανάλι (F1F2) , απογοήτευσε τους επενδυτές. Οι βίαιες ταλαντώσεις μέσα σε αυτό είχαν ολέθριες συνέπειες σε όλους τους βραχυπρόθεσμους, οποιαδήποτε θέση και αν είχαν.
Η υποχώρηση του δείκτη, κατ’ αρχάς χαμηλότερα της πρώτης σημαντικής στήριξης των 380 μον. και στην συνέχεια η πτωτική διάσπαση της ανερχόμενης γραμμής τάσης S1 , αλλά και της στήριξης του συστήματός μας δύο φορές ( κίτρινα βέλη), τραυμάτισαν την τεχνική εικόνα. Ο κίνδυνος πλέον για την υποχώρηση του δείκτη μέχρι την ευρύτερη περιοχή των 356-347, όπου εντοπίζεται η επόμενη ισχυρή στήριξη , είναι μεγάλος.
Όμως, για όσο διάστημα ο δείκτης διακυμαίνεται εντός των στενών ορίων του σχηματισμού σημαίας , υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να εκτονωθεί βίαια ανοδικά , με στόχο τις 410 , 431 ίσως και τις 458 μον.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν θεωρώ επιβεβλημένο και σκόπιμο ν’ αναλώσουμε τον χρόνο μας ( και την φαιά ουσία μας) και ν’ αναζητήσουμε ποια είναι τα κρίσιμα επίπεδα  αντίστασης ( σημεία εισόδου), όπου η ανοδική διάσπασή των θα σηματοδοτήσει αξιόλογη ανοδική κίνηση.
Οδηγίες προς ναυτιλλομένους …..
 Γι όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται χαμηλότερα των 380 μον. , η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη . Ως εκ τούτου, οφείλουμε να έχουμε μηδενική έκθεση στον δείκτη.
Για την σχετική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η διάσπαση των 386-387 μον. Όμως μπορούμε να ριψοκινδυνεύσουμε να λάβουμε τις πρώτες long θέσεις  μας σε ενδεχόμενη ενδοσυνεδριακή υπέρβαση της R, ( πέριξ των 383 μον.) .
Σημαντική αύξηση της θέσης μας προτείνεται μόνο σε ενδεχόμενη υπέρβαση ( με κλείσιμο) των 386-387 μον. Τότε και μόνο τότε, θα γείρει η πλάστιγγα υπέρ του αισιόδοξου σεναρίου. 
Η επιβεβαίωση του σεναρίου περί σχηματισμού σημαίας θα προκύψει μόνο με την υπέρβαση του άνω ορίου της ( F1). Σε ενδεχόμενη υπέρβασή της μπορούμε πλέον με σχετική ασφάλεια ν’ αυξήσουμε την θέση μας. Για να αποφύγουμε ψευδή διάσπαση, ορίζουμε τις 394 μον. ως σημείο νέας εισόδου.
Το υπόλοιπο της ρευστότητάς μας , μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε ενδεχόμενη υπέρβαση της τοπικής κορυφής των 400 μον. 

11 σχόλια:

 1. Καλησπέρα σας

  Γλώσσα λανθάνουσα λέει την αλήθεια;;; ( για το αφοριζόμενο)
  Ελπίζω πως όχι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν είναι λάθος. Χρησιμοποιείται αρκετά στην ειδικότητά μου..
  Γράψε στο google «καλά αφοριζόμενο» και θα καταλάβεις. ( καλά αφοριζόμενο απόστημα
  π.χ. σημαίνει με διακριτά όρια από τον υγιή ιστό )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καλησπερα σας
  Γιατρε εχεις mail με την πρωτη αναρτηση του συστηματος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σηματα δεν εμφανονται σημερα καθως ξεκιναμε απο μηδενικη θεση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ακου αφοριζομενο χεχε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. δεν ξέρω για αφοριζόμενο (είναι όπως το εξήγησε ο Βασίλης), αφορισμένο είναι σίγουρα (με έσκισε)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. super οπως παντα
  ευχαριστουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ομολογώ πως δεν το ήξερα και ας έχω αδερφό γιατρό χαχα
  Λύθηκε η παρεξήγηση πάντως

  ΑπάντησηΔιαγραφή