Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ) ΠΡΟΣ ΤΙΣ 1300 μον. 
Η υπέρβαση της τοπικής κορυφής των 1160 μον., άνοιξε διάπλατα τις πόρτες για κατάκτηση αρκετά υψηλότερων επιπέδων , που σύμφωνα με τις μετρήσεις μας εντοπίζονται στην ζώνη που εκτείνεται μεταξύ των 1275 μον. και της R.  Αποτελούν έναν απόλυτα εφικτό μεσοπρόθεσμο στόχο.
Μακροπρόθεσμος στόχος μας παραμένουν οι 1410 μον. Η κατάκτησή τους, θα συμπέσει χρονικά μάλλον με την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της «βιωσιμότητας» του χρέους μας, που χρονικά τοποθετείται την Άνοιξη του 2014.  
Η πλησιέστερη σημαντική ζώνη στήριξης εντοπίζεται στις 1052-1014 μον. Θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό να δοκιμαστεί κατά τους επόμενους μήνες , αλλά δύσκολα θα διασπαστεί πτωτικά, αν δεν συντρέχουν σημαντικοί λόγοι σε πολιτικό επίπεδο. Θα εξαρτηθεί από τις αντοχές της σκληρά δοκιμαζόμενης Ελληνικής κοινωνίας.
Το χειρότερο σενάριο για το Ελληνικό χρηματιστήριο εξαντλείται στα όρια της S και το καλύτερο στα όρια της R. Η προσέγγιση της μιας ή της άλλης, αποτελεί μάλλον ευκαιρία για αγορές ή πωλήσεις, αντίστοιχα. 
Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι η πλησιέστερη σημαντική ζώνη στήριξης εντοπίζεται στις 1152-1132 μον. Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα αυτών, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. 
Όσο αφορά το ημερήσιο γράφημα, η διατήρηση ανέπαφης της εστίας των 1152 μον. και η νέα υπέρβαση της F1 , αποτέλεσαν σημαντικότατες θετικές τεχνικές εξελίξεις. Διατηρούν βάσιμες και ζωντανές τις ελπίδες μας ότι το βασικό μας σενάριο (δηλ. ότι ο σχηματισμός σημαίας εξελίχθηκε σε inverse H&S ) θα επαληθευτεί. Τιμή στόχος του σχηματισμού είναι τουλάχιστον οι 1275-1283μον. και προϋποθέτει την έγκυρη διάσπαση της γραμμής του λαιμού , δηλ. των 1202 μον. 
Το ενδεχόμενο ψευδούς διάσπασης του σχηματισμού, δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Αν τελικά , όλη αυτή η συσσωρευμένη «ενέργεια» τόσων εβδομάδων  εκτονωθεί πτωτικά , τότε πολύ φοβάμαι ότι ο δείκτης δεν θα τερματίσει την φρενήρη πορεία του , πριν από τις 1050 μον. 

5 σχόλια:

 1. Απλά εξαιρετικό. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. απλα κατανοητα ...απλως εξαιρετικη αναλυση ,οπως παντα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα μετά απο 6 μήνες πάνω απο μια σημαντική αντίσταση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μου μυρίζει ανταπόδοση φιλοφρονήσεων.
  Έχεις χαιρετίσματα από τον Νίκο Τρουλλινό.
  Σε περιμένουμε για καφεδάκι …

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να είσαι καλά Γρηγόρη μου ….

  ΑπάντησηΔιαγραφή