Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Η υπέρβαση της τοπικής κορυφής των 1160 μον., άνοιξε διάπλατα τις πόρτες για κατάκτηση αρκετά υψηλότερων επιπέδων , που σύμφωνα με τις μετρήσεις μας εντοπίζονται στην ζώνη 1275- 1308 μον. Αποτελούν έναν απόλυτα εφικτό μεσοπρόθεσμο στόχο.
Μακροπρόθεσμος στόχος μας παραμένουν οι 1410 μον. Η κατάκτησή τους, θα συμπέσει χρονικά μάλλον με την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της «βιωσιμότητας» του χρέους μας, που χρονικά τοποθετείται την Άνοιξη του 2014.  
Η πλησιέστερη σημαντική ζώνη στήριξης εντοπίζεται στις 1052-1014 μον. Θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό να δοκιμαστεί κατά τους επόμενους μήνες , αλλά δύσκολα θα διασπαστεί πτωτικά, αν δεν συντρέχουν σημαντικοί λόγοι σε πολιτικό επίπεδο. Θα εξαρτηθεί από τις αντοχές της σκληρά δοκιμαζόμενης Ελληνικής κοινωνίας.
Το χειρότερο σενάριο για το Ελληνικό χρηματιστήριο εξαντλείται στα όρια της S και το καλύτερο στα όρια της R. Η προσέγγιση της μιας ή της άλλης, αποτελεί μάλλον ευκαιρία για αγορές ή πωλήσεις, αντίστοιχα. 

Σε βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα , έχουμε να παρατηρήσουμε :
Η υπέρβαση σημαντικότατων αντιστάσεων κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής αποτέλεσε θετικότατη εξέλιξη που βελτίωσε την τεχν. εικόνα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ανοδική διάσπαση της κρίσιμης αντίστασης των 1152-1160 μον. , γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι επρόκειτο για ένα αθώο pullback. Επίσης οφείλουμε ν’ αναφέρουμε την ανοδική διάσπαση της αντίστασής του συστήματός μας, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Έχω την αίσθηση ότι κατά τις πρώτες συνεδριάσεις της νέας εβδομάδας, με αφορμή το rebalancing , ο δείκτης θ’ αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα την  σημαντική αντίσταση των 1185 , ενδεχομένως και εκείνη των 1202 μον. Από το μέγεθος της διόρθωσης που θ’ ακολουθήσει , θα κριθεί η βραχυπρόθεσμη ( και όχι μόνο) πορεία του δείκτη. 

2 σχόλια:

  1. Έχετε πολλά χαιρετίσματα από τον Σωτήρη ( SOTARK). Θα συμμετέχει στην ομάδα μας, μετά
    τα Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή