Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

FTSE25- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Θα ξεκινήσουμε την εβδομαδιαία μας ανασκόπηση στον δείκτη από την βραχυπρόθεσμη τάση , καθώς ενδιαφέρει τους περισσότερους.
Το κλείσιμο πάνω στο άνω όριο ενός πιθανολογούμενου σχηματισμού σημαίας , ίσως να προϊδεάζει ότι το κλείσιμο της πρώτης συνεδρίασης της νέας εβδομάδας θα έχει αρνητικό πρόσημο, ακόμα και αν ο δείκτης κινηθεί ανοδικά κατά τις πρώτες ώρες , προς την πλησιέστερη αντίσταση των 361-2 μον. (66% διόρθωση).
Οι πιθανότητες μιας μικρής διόρθωσης τουλάχιστον μέχρι την τοπική κορυφή των 351 μον. , ίσως και μέχρι τα όρια του gap πέριξ των 348-347 μον. , είναι πολύ μεγάλες, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία σε όσους έχουν εγκλωβιστεί με short θέσεις να τις κλείσουν, καθώς ο δείκτης στην συνέχεια είναι πολύ πιθανό να κινηθεί προς τις 380 μον.
Η βραχυπρόθεσμη τάση θα παραμείνει ανοδική για όσο διατηρείται ο δείκτης υψηλότερα της σημαντικής στήριξης των 340 μον. Το ανοδικό momentum θα κινδυνεύσει μόνο σε ενδεχόμενη υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα των 333 μον. 

Στο μηνιαίο γράφημα η εκτίμησή μας ότι ο σχηματισμός των τελευταίων μηνών ήταν σημαίας δείχνει να επαληθεύεται , αν και θα πρέπει να περιμένουμε και το μηνιαίο κλείσιμο. 

Στο ανωτέρω γράφημα , εφιστώ την προσοχή σας στην πονηρή αντίσταση των 373 μον. Πρόκειται για το επίπεδο διόρθωσης 23,6% του ανοδικού ΑΒ . 

1 σχόλιο: