Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

ΓΕΝ.ΔΕΙΚΤΗΣ - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Ολοένα και περισσότεροι αρχίζουν να συνειδητοποιούν πλέον ότι, οι στόχοι που θέσαμε πριν από πολλούς – πολλούς μήνες , των 1400 ίσως και 1800 μον., είναι απόλυτα εφικτοί εάν και εφ’ όσον δεν αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα στην εγχώρια πολιτική σκηνή ή στην παγκόσμια οικονομία. Δυστυχώς ο χρόνος επίτευξής τους ,  είναι αδύνατον να προσδιοριστεί, αλλά όπως όλα δείχνουν και εκτός απροόπτου, μάλλον θα είναι συντομότερος απ’ όσο φανταζόμασταν …..
Ο μακροχρόνιος σχηματισμός πυθμένα που επί πολλούς-πολλούς μήνες υποστηρίζαμε ότι λαμβάνει χώρα , ενδέχεται να μην είναι και τόσο μακροχρόνιος όσο φανταζόμασταν , ή τέλος πάντων να είναι συντομότερος από εκείνον της δεκαετίας του ’90 , που διήρκεσε αρκετά χρόνια. 
Η υπέρβαση των 1052 μον. αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική τεχν. εξέλιξη , που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την επόμενη αντίσταση των 1410 μον. Ο διπλός βυθός στις 800 μον. , εάν και εφ’ όσον ενεργοποιηθεί με την διάσπαση των 1160 μον., μας υπόσχεται ακόμα υψηλότερα επίπεδα. 
Ο σχηματισμός inverse H&S ( μπλε κεφαλές βελών) στο εβδομαδιαίο γράφημα , του οποίου τα όρια του δεξιού ώμου επιβεβαιώθηκαν ως στήριξη δύο φορές ( γεγονός ασύνηθες) , ήταν και παραμένει η πυξίδα μας, αλλά και η παρηγοριά μας. 
Σε βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα ο δείκτης έχει ν’ αντιμετωπίσει την ισχυρότατη και εξαιρετικά κρίσιμη αντίσταση των 1080 μον. ( 78,6% του πτωτικού ΒΓ) και στην συνέχεια την διπλή κόκκινη γραμμή ( άνω όριο πιθανολογούμενης σημαίας, το κάτω όριο της οποίας ενώνει τα κλεισίματα των δύο βυθών). Σε ενδεχόμενη διόρθωση , η μέχρι πρότινος ζώνη αντίστασης 1033-1017 μον.  (66-61,8% του πτωτικού ΒΓ) , αποτελεί την πλησιέστερη στήριξη.
Σύμφωνα με το σύστημά μας , η τάση είναι ανοδική από τις 3/9 και θα παραμείνει για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα της στήριξης του συστήματός μας ( μπλε πράσινη γραμμή ) που σήμερα διέρχεται από τις 1010 μον. 

6 σχόλια:

 1. GREECE IS A LOVABLE TARGET


  By Max Julius

  Oct. 4
  (Bloomberg) -- Official lenders will probably grant Greece additional relief to
  reduce its public debt, Alessandro Giansanti, strategist at ING, writes in
  client note.

  * IMF advocates another stage of debt relief to trim debt/GDP
  ratio faster and improve odds that Greece will return to
  market in the not-too-distant future

  * This will probably have to come from Official Sector
  Involvement: private sector has already suffered
  notional haircuts in PSI and debt exchange last year

  * Greek 2023-2024 bonds are pricing in less than 40% haircut,
  according to ING analysis, while 2035-2042 bonds are pricing
  in more than 50% haircut

  * ING sees more value in back end of GGB strip vs front end

  * NOTE: ESM’s Regling says Greece will probably need
  additional aid, Handelsblatt reported yday

  * NOTE: Investment firm Japonica, which offered to buy EU4b of
  Greek govt bonds, sees yields falling to 5% in 2014

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα Κωστή μου, σ' ευχαριστώ για την παρέμβαση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βασίλη μου, να προσθέσω επίσης ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από "έξυπνο χρήμα" για τοποθέτηση σε ελληνικά εταιρικά ομόλογα - κυκλοφορούντα αλλά και υπό έκδοση, όπως Μυτιλ - καθώς και σε κρατικά ομόλογα μακράς λήξης. Να έχουμε ένα καλό και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύτιμες οι πληροφορίες σου, να είσαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Την καλησπερα μου σε ολους, λογω πλεον των ειδικων συνθηκων εργασιας, αδυνατω, να παρακολουθησω την οποια εξελιξη, και πολυ δε περισσοτερο να εκφερω, αποψη και γνωμη, για τους φιλους traders, μην γελασετε, αλλα όπως σας, ειπα πριν απο μια εβδομαδα, περιπου, φορωντας πλεον τον μανδυα του επενδυτη, με ΕΤΕ-ΠΕΙΡ-ΑΛΦΑ, αναμενω τις ακομα πιο, δυναμικες εξελιξεις, καθως, πλεον μου επιβεβαιωσαν απο καθε αποψη, το 2,98-1,25-0,57, επιτρεψτε μου, να πω οτι<>, και περιμενω το ξημερωμα!!!! και επειδη μου αρεσει να μην ξεχνω <> θα περιμενω εντος 4συνεδριασεων, την επιβεβαιωση του 0,50 στην EUROBANK.........., για να ειναι κομπλε η ομαδα, πολλους χαιρετισμους σε ολους, και καλο απογευμα, σσ(απο τον βοριααααα, οπου ναναι θα αναψουμε και τζακια)

  ΑπάντησηΔιαγραφή