Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

...... ήταν ένα τοσοδούλη μικρό κεράκι, που τ’ όνειρό του ήταν να γίνει λαμπάδα …..
Όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες , το Ημερολόγιο ισχυριζόταν με πάθος ότι λαμβάνει χώρα σχηματισμός σημαίας ( δηλ. σχηματισμός συνέχισης της ανοδικής πορείας) με τιμή στόχο δυσθεώρητα ύψη και όχι H&S όπως πίστευαν οι περισσότεροι….Οι εξελίξεις δικαιώνουν την εκτίμηση, αλλά δεν αρκούν για να μας καθησυχάσουν. Η υπέρβαση της γραμμής R ( άνω όριο πιθανολογούμενου ανοδικού καναλιού) θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Είναι πάρα πολύ πιθανό να γίνει η αφετηρία για αξιόλογη διόρθωση.
Η μέχρι πρόσφατα ισχυρότατη ζώνη αντίστασης των 1052- 1014 μον., μετατρέπεται σε στήριξη , που κατά πάσα πιθανότητα θ’ ανακόψει ενδεχόμενη διόρθωση.
Ο διπλός βυθός στις 800 μον., δίνει τιμή στόχο υψηλότερο και από τον αρχικό στόχο μας των 1410 μον. Ο σχηματισμός ενεργοποιήθηκε με την υπέρβαση των 1160 μον.
Κατά τους επόμενους μήνες, ενδεχόμενη προσέγγιση της γραμμής S ( σενάριο καθόλου απίθανο) θ’ αποτελέσει μοναδική αγοραστική ευκαιρία. 

Όσο αφορά το εβδομαδιαίο γράφημα , ακόμα και όταν ο δείκτης διασπούσε πτωτικά τις 800 μον. , επιμείναμε αταλάντευτα στην άποψη ότι λαμβάνει χώρα μακροχρόνιος σχηματισμός πυθμένα. Πυξίδα μας όλο αυτό το διάστημα ήταν ο σχηματισμός inverse H&S , του οποίου τα όρια του δεξιού ώμου επιβεβαιώθηκαν δύο φορές , γεγονός που αυξάνει την αξιοπιστία του. 
Όσο αφορά όμως την βραχυπρόθεσμη τάση , τα κάναμε …μαντάρα. Ο δείκτης διέσπασε ανοδικά –με ενδοσυνεδριακές μόνο διορθώσεις- ισχυρότατες αντιστάσεις (π.χ 1052, 1080 κ.λ.π.) – που υπό άλλες συνθήκες θα χρειαζόντουσαν για την υπέρβασή τους, ολόκληρες εβδομάδες και αξιόλογες διορθώσεις.  Σε όσους , άθελά μας παρασύραμε σε λανθασμένες επιλογές , οφείλουμε αν μη τι άλλο , μία δημόσια συγνώμη. 

Κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής , ο δείκτης διέσπασε ανοδικά και την τελευταία αντίσταση των 1052-1060 μον. καταγράφοντας ιστορικό υψηλό 26 μηνών. Το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε σε συνεδρίαση λήξης σειράς παραγώγων, μειώνει την αξιοπιστία του και μας καθιστά λίαν καχύποπτους. Όπως έχω ήδη αναφέρει , δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της αναστροφής της βραχυπρόθεσμης τάσης μετά από λήξη σειράς παραγώγων. 
Κατά τις αρχές της νέας εβδομάδας, ενδεχόμενη υποχώρηση του δείκτη ( με κλείσιμο) χαμηλότερα του gap των 1139μον. ή ενδοσυνεδριακό χαμηλότερο των 1131-1124 μον., ίσως προϊδεάσει για επαπειλούμενη διόρθωση.
 Όμως οφείλουμε να τονίσουμε ότι σύμφωνα με το σύστημά μας η τάση θα παραμείνει έντονα ανοδική για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα των αντιστάσεών του ( που σήμερα διέρχονται από τις 1127-1123 μον.). Θα κινδυνεύσει μόνο σε ενδεχόμενη υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα των στηρίξεων του συστήματός μας, που σήμερα διέρχονται από τις 1100 μον. περίπου. 

6 σχόλια:

 1. ήξερε πως πρέπει να ψηλώνει λίγο λίγο για να τα καταφέρει
  αλλά φοβόταν πως ο κακός κηροπλάστης δεν θα του έκανε την χάρη
  είχε ακούσει πως προτιμούσε να φτιάχνει ψηλόλιγνα κεριά γιατί τα αγόραζαν οι εκκλησίες
  και τα πουλούσαν εύκολα στις γιορτές.....


  ..........................................................  συνεχίζει ο Αλεξ ο Σόλων ο Θανάσης ή όποιος άλλος θέλει
  αντε, άντε!! .... βάλτε ένα χεράκι ......τι δημιουργικό σιτε είμαστε :-))


  θα μας τσεκάρω το βράδυ βράδυ ..
  βγαίνω για ένα ποτάκι...
  καλά να περνάτε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλαδή κυρ Δείκτη, θες να μας πεις ότι θα σπάσεις και το 1180.5; Έλεος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημέρα Άλεξ


  τα σέβη μου και ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατι οχι, στο 1180 περιμενουν ολοι να διορθωσει.Μηπως θα παει πιο πανω ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΓΔ ......παμε καλα,πολυ καλα μεχρι αυτη τη στιγμη...για να δουμε απο εβδομαδα,θα συνεχισουμε ανοδικα ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή