Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

FTSE25- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.


Όπως και στον Γεν. δείκτη , έτσι και στον FTSE25 λαμβάνει χώρα ένας μακροπρόθεσμος σχηματισμός πυθμένα του τύπου inverse H&S ( μπλε κεφαλές βελών ) , την γραμμή του λαιμού του οποίου ενδέχεται ν’ απειλήσει ο δείκτης – με μικρές πιθανότητες επιτυχίας- κατά την νέα εβδομάδα.
Ο σχηματισμός των τελευταίων 12 μηνών παραπέμπει σε σημαία , τα άνω όρια της οποίας συμπίπτουν με την γραμμή του λαιμού του προαναφερόμενου σχηματισμού inverse H&S, καθιστώντας την υπέρβασή των δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.
Οι πιθανότητες να εξακολουθήσει να διακυμαίνεται ο δείκτης για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα, εντός των ορίων της σημαίας είναι αρκετά μεγάλες. Η γραμμή S παραμένει σημείο αναφοράς. Θεωρώ ότι θ’ ανακόψει και θα τερματίσει σε αυτήν, κάθε αξιόλογη πτωτική διόρθωση στο μέλλον. Ενδεχόμενη προσέγγισή της θ’ αποτελέσει ίσως την τελευταία ευκαιρία για επιβίβαση στο τραίνο της … μεγάλης φυγής !!!

Ανάλογη εικόνα με εκείνη του μηνιαίου γραφήματος , έχουμε και στο εβδομαδιαίο γράφημα του δείκτη. Ο εμφανέστατος σχηματισμός inverse H&S μας προδιαθέτει θετικά όσο αφορά την μακροπρόθεσμη πορεία του, αλλά διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας στο αν και κατά πόσο είναι ώριμες οι συνθήκες για την υπέρβαση της γραμμής του λαιμού (355-361 μον.)
Οι σημαντικές στηρίξεις – σύμφωνα πάντα με το εβδομαδιαίο γράφημα – εντοπίζονται στις 335 , 327 , 318, 307 και τέλος οι 290 μον.
Η υπέρβαση της σημαντικότατης αντίστασης των 334-5 μον. (και μάλιστα με gap και πολύ μεγάλο τζίρο ) αποτέλεσε μία εξαιρετικά σημαντική τεχνική εξέλιξη. Γι α όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα των 334 μον. η τάση θα παραμείνει έντονα ανοδική. Ενδεχόμενο κλείσιμο χαμηλότερα των 332-4 μον. , ίσως σηματοδοτήσει διόρθωση μέχρι τις 328-325 ( 33-38,2% διόρθωση ) ή ακόμα και μέχρι τις 320-318 μον. (50% διόρθωση). Το ανοδικό momentum θ’ απειληθεί μόνο εάν και εφ’ όσον ο δείκτης υποχωρήσει χαμηλότερα των 312-314 μον.
Σημαντικές αντιστάσεις εντοπίζονται στις 340 , 346,5 και 357 μον. ( κλίκ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου