Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

FTSE25 - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Κατά την εβδομάδα που πέρασε ο  δείκτης, διέσπασε ανοδικά τις σημαντικότατες αντιστάσεις  των 316-318 μον., αναστρέφοντας την πτωτική βραχυπρόθεσμη τάση και βελτιώνοντας σημαντικά την τεχνική εικόνα. Στην συνέχεια διέσπασε την αντίσταση των 320 μον. και κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής προσέγγισε σε απόσταση αναπνοής την ισχυρή αντίσταση των 327 μον. Ενδεχόμενη διάσπασή της θα βοηθήσει στην διαλεύκανση του τεχνικού τοπίου που παραμένει ομιχλώδες.
Οι πρώτες στηρίξεις εντοπίζονται στις 320 , 318 , 316 και 315 μον. Θεωρώ ότι θα δοκιμαστούν άμεσα κατά την νέα εβδομάδα , λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων.
Η διόρθωση θα μπορούσε να επεκταθεί μέχρι και τις 311 μον.(50% του πρόσφατου ανοδικού ΕΖ) ή ακόμα και μέχρι τις 307-8 μον. ( 61,8-66% διόρθωση), Το ανοδικό momentum θ’ απειληθεί μόνο εάν και εφ’ όσον ο δείκτης υποχωρήσει χαμηλότερα από την σημαντικότατη  στήριξη της ζώνης των 305-301μον. Στο εβδομαδιαίο γράφημα έχουμε να επισημάνουμε ως σημαντική εξέλιξη την υπέρβαση των 318 μον. και να επιστήσουμε την προσοχή σας στην αντίσταση των 327,54 μον. Ενδεχόμενη διάσπασή της με εβδομαδιαίο κλείσιμο θα βελτιώσει σημαντικά την τεχν. εικόνα. Αντίθετα μία διπλή κορυφή θα ήταν καταστροφική. 
Όσο αφορά το μηνιαίο γράφημα θα επαναλάβουμε ότι , κατά πάσα πιθανότητα και εκτός απροόπτου λαμβάνει χώρα μακροχρόνιος σχηματισμός αναστροφής της πτωτικής τάσης. Η ανοδική λύση του μάλλον θα καθυστερήσει αρκετούς μήνες ακόμα, καθώς προυποθέτει την ανοδική υπέρβαση τουλάχιστον των 355-361 μον. που υπό τις παρούσες συνθήκες είναι μάλλον απίθανη.
Η γραμμή S είναι έτοιμη ν’ αποκρούσει για ακόμα μία φορά τους πωλητές, σε ενδεχόμενη βίαιη διόρθωση αν και το χειρότερο σενάριο κατά την ταπεινή μας γνώμη εξαντλείται χαμηλότερα , στις 243-236 μον. που προυποθέτει βέβαια τραγικές καταστάσεις σε κοινωνικό, πολιτικό ή γεωπολιτικό επίπεδο. 

9 σχόλια:

 1. τωρα θα διαβασω τα εβδομαδιαια /ΩΡΑΙΑ!/ και μετα θα φτιαξω.....καφε
  οτι αρχιζει ωραιο τελειωνει με πονοοοο
  δουλιτσα!
  Οταν αρχισει η συνεδριαση ξυπνηστε με!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Olvino μου , να βάζεις τόνους ...;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μπα και γιατι παρακαλω?
  χεχεχεχεχε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ξύπνησες μόνος σου; ...έλεγα να σε ξυπνήσω το μεσημέρι που θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα....Καλημέρα :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. καλημερα σας φιλοι μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. FTSEM

  απο προπομπος εγινε ...καθυστερημενος
  Εδω ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλημερα Βασιλη καλημερα Αλεξανδρε και σε ολους.Να εχουμε μια καλη ((και ανοδικη ))εβδομαδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή