Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ FED ....

"...οι επενδυτές περιμένουν τις κρίσιμες αποφάσεις της Federal Reserve για την πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει με στόχο την ενίσχυση της ανάκαμψης. Η διήμερη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Fed ολοκληρώνεται σήμερα, με τους περισσότερους αναλυτές να περιμένουν μια απόφαση για μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων από το υφιστάμενο επίπεδο των 85 δισ. δολ. Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα μειώσει τις αγορές κατά 5 δισ. δολ. Άλλοι αναλυτές κάνουν λόγο για μεγαλύτερη μείωση του προγράμματος στα 10 δισ. με 15 δισ. δολ....."Πηγή:www.capital.gr

Μην βιαστείτε να εξάγετε συμπεράσματα από το πισωγύρισμα του δείκτη. Ενδέχεται να πρόκειται για ένα αθώο retest της ανοδικής διάσπασης  του άνω ορίου της συσσώρευσης , δηλ. των 343 μον. όπου και τελικά έκλεισε.
Όμως δεν θα ισχυριζόμουνα το ίδιο σε ενδεχόμενη υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα των 340 μον. Σε αυτήν την περίπτωση οι πιθανότητες να στήθηκε ένα bull trap θα είναι μεγάλες. Αυτός είναι και ο λόγος που ανεβάσαμε για τους βραχυπρόθεσμους το stop loss στα 340. 
Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα των 334-5 μον. η τάση θα παραμείνει έντονα ανοδική. Ενδεχόμενο κλείσιμο χαμηλότερα των 332-4 μον. , ίσως σηματοδοτήσει διόρθωση μέχρι τις 328 ( 38,2% διόρθωση ) ή ακόμα και μέχρι τις 322 μον. (50% διόρθωση). Το ανοδικό momentum θ’ απειληθεί μόνο εάν και εφ’ όσον ο δείκτης υποχωρήσει χαμηλότερα των 314-316 μον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου