Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Θα επαναλάβουμε από το προηγούμενο σχόλιό μας ότι :
Καθημερινά, ολοένα και περισσότερο , εδραιώνεται η πεποίθησή μας ότι λαμβάνει χώρα μακροχρόνιος σχηματισμός πυθμένα, η ανοδική λύση του οποίου θα φέρει την λύτρωση στην Ελληνική αγορά και μερικά χρόνια αργότερα και στην κοινωνία, καθώς υποστηρίζεται ότι κάθε μεταβολή 20% ενός  χρηματιστηριακού δείκτη , επηρεάζει κατά μία ποσοστιαία μονάδα το ΑΕΠ της χώρας.
Όπως όλα δείχνουν – και εκτός απροόπτου – ο σχηματισμός των τελευταίων μηνών είναι σημαίας ,που αν και εφ’ όσον με το καλό ενεργοποιηθεί, δίνει τιμή στόχο τις …1850 μον.!!! ( δεν είναι τυπογραφικό λάθος.) Προϋπόθεση για την ενεργοποίησή του είναι η ανοδική διάσπαση τουλάχιστον των 1160 μον., ενώ αντίθετα για την ακύρωσή του , αρκεί η πτωτική διάσπαση ( με μηνιαίο κλείσιμο) των 790 μον. Σε αυτήν την απευκταία περίπτωση θα ενεργοποιηθεί ο σχηματισμός H&S  ( μαύρες κεφαλές βελών), με τιμή στόχο ακόμα και τις …440 μον.!!!
Κρίσιμα επίπεδα για την επίτευξη του  αισιόδοξου σεναρίου αποτελούν οι 1052 μον.( εν δυνάμει δεξιός ώμος) , οι 1080 μον. (78,6% του πτωτικού ΒΓ.) και τέλος , η τοπική κορυφή των  1160 μον.
Στο εβδομαδιαίο γράφημα , ένας εμφανέστατος σχηματισμός inverse Η&S , ( μπλε κεφαλές βελών) του οποίου τα όρια του δεξιού ώμου επιβεβαιώθηκαν δύο φορές ( πράσινα βέλη) μας υπόσχεται τιμές πέριξ των 1400 μον.
Σημαντικές στηρίξεις – σύμφωνα πάντα με το εβδομαδιαίο γράφημα – εντοπίζονται στις 957 και 900 μον. 
Κατά την εβδομάδα που πέρασε, έλαβαν χώρα σημαντικότατα τεχνικά ( και όχι μόνο) γεγονότα. Μεταξύ άλλων η ανοδική διάσπαση της πολυήμερης προηγηθείσας συσσώρευσης ( τυπικό bull trap ) και κυρίως η συνεδρίαση της Παρασκευής ( ημέρα λήξης παραγώγων) όπου έσπειρε τον τρόμο στην επενδυτική κοινότητα , λόγω της βίαιης καταβαράθρωσης δεικτών και μετοχών.
Για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε περίτρανα ( φίλτατε Αλέξανδρε) ότι η υπέρβαση της ζώνης  61,8-66% ενός πτωτικού κύματος , αποτελεί εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση .
Εμφανέστατη η σημασία της στήριξης της ευρύτερης περιοχής των 970 μον. Σε αυτήν θα κριθεί η βραχυπρόθεσμη τάση , ενώ αντίθετα η μεσοπρόθεσμη έχω την αίσθηση ότι θα κριθεί πέριξ των 900 μον. ( για την ακρίβεια 907 -902-896 μον.) όπου εκεί συμπληρώνεται διόρθωση 50% του ανοδικού από τις 788 στις 1025 μον. , 78,6% διόρθωση του πρόσφατου ανοδικού και 38,2% της συνολικής ανοδικής κίνησης του ΧΑΑ από τις 470 στις 1160 μον.
Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα του gap των 977 μον. η τάση θα παραμείνει ανοδική. Ενδεχόμενο κλείσιμο χαμηλότερα των 977-965 μον. , ίσως σηματοδοτήσει διόρθωση μέχρι τις 947 ( 50% διόρθωση ) ή ακόμα και μέχρι τις 930 μον. (61,8% διόρθωση). Το ανοδικό momentum θ’ απειληθεί μόνο εάν και εφ’ όσον ο δείκτης υποχωρήσει χαμηλότερα των 907-902-896 μον.»

7 σχόλια:

 1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Μεταξύ ενός inverse Η&S και ενός Η&S :)

  Ο πρώτος δηλώνει την δημιουργία ενός πυθμένα και ο δεύτερος την δημιουργία μιάς κορυφής! Από τον inverse Η&S λείπει και μια "γραμμή λαιμού". Αν την φτιάξουμε με βάση την θεωρία, η γραμμή "χάνεται" στην συνέχεια μέσα στον Η&S και αποδυναμώνεται.
  cornelsen

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα Γιάννη μου, να είσαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Από ότι φαίνεται δεν πρέπει να περιμένουμε γρήγορες εξελίξεις με ότι αυτό σημαίνει και
  για την χώρα μας.

  “Πράγματι. Στους ανέφελους καιρούς του 2005 η διαπραγμάτευση για τη συγκρότηση του “μεγάλου συνασπισμού” κράτησε65 μέρες. Τίποτε δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι εξελίξεις θα κυλήσουν
  γρηγορότερα αυτή τη φορά και πάντως προτού καν πουν (απρόθυμα) το “Ναι”, οι
  Σοσιαλδημοκράτες προετοιμάζονται για τον ρόλο της “συγκυβερνώσας αντιπολίτευσης”, με σημεία αιχμής την απαίτηση για καθιέρωση κατώτερου μισθού και κατώτερης σύνταξης και την παροχή δικαιώματος διπλής υπηκοότητας στους μετανάστες.
  Ποιός είπε ότι το Βερολίνο χάνει μετεκλογικά τη δυνατότητα να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων
  προβάλλοντας τις λεπτές εσωτερικές του ισορροπίες;”

  http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1875645
  Μέχρι τότε τι κάνουμε; Μήπως η κυκλικότητα απαντά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έχω σχεδόν την βεβαιότητα ότι ο ΩΚΩ ο πρωτος έχει εξασθενίσει σε βαθμό μη αναστρέψιμο. Κάτι άλλο έιναι. Πιο προφανές μου φαίνεται το διαμάντι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Thanasis πώς ορίζεις το διαμάντι; Στέλνω μια εικόνα τού ΓΔ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. κατι τετοιο μαλλον

  ΑπάντησηΔιαγραφή