Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Καθημερινά, ολοένα και περισσότερο , εδραιώνεται η πεποίθησή μας ότι λαμβάνει χώρα μακροχρόνιος σχηματισμός πυθμένα, η ανοδική λύση του οποίου θα φέρει την λύτρωση στην Ελληνική αγορά και μερικά χρόνια αργότερα και στην κοινωνία, καθώς υποστηρίζεται ότι κάθε μεταβολή 20% ενός  χρηματιστηριακού δείκτη , επηρεάζει κατά μία ποσοστιαία μονάδα το ΑΕΠ της χώρας.
Όπως όλα δείχνουν – και εκτός απροόπτου – ο σχηματισμός των τελευταίων μηνών είναι σημαίας , που αν και εφ’ όσον με το καλό ενεργοποιηθεί, δίνει τιμή στόχο τις …1850 μον.!!! ( δεν είναι τυπογραφικό λάθος.) Προϋπόθεση για την ενεργοποίησή του είναι η ανοδική διάσπαση τουλάχιστον των 1160 μον., ενώ αντίθετα για την ακύρωσή του , αρκεί η πτωτική διάσπαση ( με μηνιαίο κλείσιμο) των 790 μον. Σε αυτήν την απευκταία περίπτωση θα ενεργοποιηθεί ο σχηματισμός H&S  ( μαύρες κεφαλές βελών), με τιμή στόχο ακόμα και τις …440 μον.!!!
Κρίσιμα επίπεδα για την επίτευξη του  αισιόδοξου σεναρίου αποτελούν οι 1052 μον.( εν δυνάμει δεξιός ώμος) , οι 1080 μον. (78,6% του πτωτικού ΒΓ.) και τέλος , η τοπική κορυφή των  1160 μον.


Στο εβδομαδιαίο γράφημα , ένας εμφανέστατος σχηματισμός inverse Η&S , ( μπλε κεφαλές βελών) του οποίου τα όρια του δεξιού ώμου επιβεβαιώθηκαν δύο φορές ( πράσινα βέλη) μας υπόσχεται τιμές πέριξ των 1400 μον.
Θετικότατη εξέλιξη η υπέρβαση της αντίστασης των 957 μον., μετατρέπεται σε στήριξη που κατά πάσα πιθανότητα θα μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον. 
Κατά την εβδομάδα που μας πέρασε , μία σωρεία από θετικές , απρόσμενες εξελίξεις όπως , η μεγάλη επιτυχία του road show, η επιβράδυνση του ρυθμού της ύφεσης και η αποφυγή -ή έστω η αναβολή – της Αμερικανικής επίθεσης στην Συρία, είχαν σαν αποτέλεσμα ο Γεν. δείκτης να κατακτήσει επίπεδα που φάνταζαν πριν από λίγες ημέρες , απίθανα.
Ο δείκτης – πλην όλων των άλλων – διέσπασε ανοδικά και την σημαντικότατη αντίσταση των 977-981 μον. και έκτοτε συσσωρεύει πάνω απ’ αυτήν, δίνοντας την εντύπωση ότι προετοιμάζει και την επόμενη μεγάλη κίνησή του προς τις αντιστάσεις των 1017 και 1033 μον.
Προσέξτε ότι φρέναρε πάνω στο επίπεδο διόρθωσης 23,6% του ανοδικού ΑΒ που τώρα πλέον αποτελεί αξιόλογο επίπεδο αντίστασης. Ένα ακόμα αποτελεί η κόκκινη γραμμή, που είναι παράλληλη της γραμμής του λαιμού του εν δυνάμει σχηματισμού H&S και πηγάζει από τα όρια του αρ. ώμου του. 
Σε βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα θα επαναλάβουμε ότι : «Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα του gap των 977 μον. η τάση θα παραμείνει έντονα ανοδική. Ενδεχόμενο κλείσιμο χαμηλότερα των 977 μον. , ίσως σηματοδοτήσει διόρθωση μέχρι τις 951 ( 38,2% διόρθωση ) ή ακόμα και μέχρι τις 935-930 μον. (50% διόρθωση). Το ανοδικό momentum θ’ απειληθεί μόνο εάν και εφ’ όσον ο δείκτης υποχωρήσει χαμηλότερα των 920-915 μον.»
......................................
"και οι τζίροι μπακάλικου είναι....
ο Σκλαβενίτης παίρνει παραμάζωμα τα 4/5 των εισηγμένων σε καθημερινή βάση" Ψουξ.

3 σχόλια:

 1. Καλημέρα πριν φύγω και πάω να βραχώ σε καταρράκτη! (θα φέρω φωτογραφίες :-)


  Σούπερ σχεδιαγράμματα, Βασίλη σ΄ευχαριστούμε!.... όλων των ειδών για όλες τις σκέψεις.

  Εγώ ξεχώρισα τον Μηνιαίο
  Εντύπωση σ΄αυτόν μου κάνει πως

  ο Ιανουάριος και ο Απρίλης (με τις ακίδες τους) έφτασαν για λίγο το 1050


  ( ο Απρίλης έκανε βέβαια και μια ξεχωριστή κορυφή που όλος ο κόσμος θεωρεί σαν την τελευταία κορυφή του δείκτη μας..το 1150-
  που δεν πιάνεται όμως στον υπολογισμό αυτό.....με την σκέψη πως.... αν είναι να σου διαλυθεί το σύστημα και να καταρρεύσουν οι τράπεζες..... ε πάει στο διάολο βάζεις και κάτι παραπάνω.
  Μπακαλική δεν λέω ....αλλά και οι τζίροι μπακάλικου είναι....
  ο Σκλαβενίτης παίρνει παραμάζωμα τα 4/5 των εισηγμένων σε καθημερινή βάση )


  Επανέρχομαι όμως
  αυτοί οι 2 αυτοί καλύτεροι μήνες έκλεισαν τελικά.....παρέα με όλους τους άλλους κάτω από τις 1000
  και έμειναν μέσα στο κανάλι 800-1000 μονάδες
  Με το μάτι βγάζω έναν μ.ο. στις 900 λίγες από τον Σεπτέμβριο του 12 και μετά.


  (αν βάλω το μάτι μου να δουλέψει από το χαμηλό του Ιουνίου...ο μ.ο πέφτει στις 700
  θεωρώ όμως πως από το 500 έως στο 650 οι τιμές ήταν ακραίες γι΄αυτό και διορθώθηκαν τάχιστα.)


  Συμπέρασμα το κανάλι είναι κανάλι και τα ρέστα ...Βιασύνη!!
  δεν έχει πετύχει η οικονομία μας κάτι άλλο εκτός από τα πάψουν να χειροτερευουν μερικοί! οχι όλοι απο τους αριθμούς που απασχολούν την τροικα.

  Καλά να περάσετε και τα λέμε από Δευτέρα ...  υ.γ. @ Αλεξ...δεν το ξεχνάω το καλαμάκι......πας για ένα....:-))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα. Θα πρόσθετα μια γραμμή που περνά από τούς πυθμένες Μαϊ2010 (1400 μον.), Ιαν2011 και τις κορυφές Ιουν-Αυγ2011 (http://cornel.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=40565&blid=95) Η γραμμή αυτή "απειλήθηκε" από την προηγούμενη κορυφή (1150 μον.).
  Θεωρώ πως η γραμμή αυτή χωρίζει το ΧΑΑ σε "πριν" και "μετά" (τα Μνημόνια)
  cornelsen

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημέρα Γιάννη μου, θα την προσθέσω στην επόμενη ανάρτηση. Να είσαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή