Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΑ ΞΑΝΑΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΟΥΝ Τ’ ΑΛΟΓΑ ???

Θ’ αρχίσουμε τον μαραθώνιο της εβδομαδιαίας ανασκόπησης από τον τραπεζικό δείκτη , καθώς η αδυναμία του ν’ ακολουθήσει τον καλπαστικό ρυθμό των άλλων δεικτών μας προδιαθέτει να εικάσουμε ότι κατά τις πρώτες συνεδριάσεις της νέας εβδομάδας, είτε θα πάρουν τα σκήπτρα της ανόδου οι τραπεζικές μετοχές, είτε θα επιταχυνθεί η πτώση τους , παρασύροντας όλους τους δείκτες σε βίαιη διόρθωση.

Η διάσπαση της στήριξης του συστήματός μας στις 20/9 (κίτρινο βέλος), σηματοδότησε την αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης σε πτωτική. Σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας ο δείκτης διατηρήθηκε χαμηλότερα από την αντίσταση του συστήματός μας ( επιβεβαιώνοντας ότι η προαναφερόμενη διάσπαση δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός ) και σαν να μην έφταναν όλα αυτά , κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής έκλεισε – με άγριες διαθέσεις- στις 151 μον., ακριβώς πάνω στην στήριξη του συστήματός μας. Ενδεχόμενη πτωτική διάσπασή της, θα αποτελέσει αρνητική εξέλιξη. Η εικόνα θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο εάν ο δείκτης υποχωρήσει χαμηλότερα και από τον τοπικό βυθό των 149 μον. καθώς από εκεί διέρχεται ο εκθ.ΜΚΟ30 ημ. Σε αυτή την περίπτωση οι πιθανότητες επαλήθευσης του βασικού μας σεναρίου που θέλει να ολοκληρώνεται η διόρθωση στις 145 μον., αλλά και του εναλλακτικού που θέλει να ολοκληρώνεται στις 138 μον., θα είναι πολύ μεγάλες.
Για την  βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η διαδοχική ανοδική διάσπαση των 157 και 160 μον. Τότε και μόνο τότε μπορούμε να εικάσουμε ότι η διόρθωση στον τραπεζικό δείκτη ολοκληρώθηκε στις 148 μον. και προπαρασκευάζεται το επόμενο ανοδικό κύμα, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι  – χρονικά και ποσοτικά – μεγαλύτερο από τα προηγούμενα. Αν και αμφιβάλω για το εάν και κατά πόσο είναι ώριμες οι συνθήκες , εν τούτοις οφείλω να προειδοποιήσω ότι ενδεχόμενη υπέρβαση της τοπικής κορυφής των 166 μον. θα γίνει με εκρηκτικό τρόπο.

5 σχόλια:

 1. Καλησπερίζω τα νέα μέλη της παρέας μας. Υπενθυμίζεται ότι σε
  ενδεχόμενη μετατροπή του blog σε κλειστού τύπου, θα έχουν πρόσβαση μόνο τα πρώτα 200 μέλη
  που θα εγγραφούν , λόγω των τεχνικών προδιαγραφών που ορίζει ο πάροχος. Για την
  εγγραφή σας κάντε κλίκ στο «Γίνετε μέλος του ιστότοπου».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ειμαι το μελος 162 και σας χαιρετω ..ποιο ειναι το μπονους ? χαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. το λαδάκι να το βάλεις στο τυρακι ...εδω θελει ρεκτιφιε.. .την αποφασιστική κινηση προς τα κατω παντως την εκανε ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή