Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ R, ΔΕΝ Θ' ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ !!!

Δεν είμαι ούτε ο ειδικός αλλά ούτε και ο καταλληλότερος για να εξηγήσει την απρόσμενη για πολλούς άνοδο του ευρώ σε σχέση με το δολάριο αλλά νομίζω ότι η αιτία περιγράφεται στο παρακάτω απόσπασμα.

"Η αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή ανάκαμψη έχει πείσει τα μεγάλα κεφάλαια της αγοράς χρήματος των ΗΠΑ (money market funds - MMFs) ότιείναι ασφαλές να αρχίσουν και πάλι να δανείζουν στις τράπεζες της ευρωζώνης, αλλά όχι σε όλες.
"Η όλη αγωνία για το αν θα συνεχίσει να υπάρχει το ευρώ έχει σε μεγάλο βαθμό εκτονωθεί και οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο όσον αφορά τα πιστωτικά τους ζητήματα", σχολιάζει η Deborah Cunningham, διευθύνουσα σύμβουλος διεθνών αγορών χρήματος της Federated Investors."Η σχετική τους αξία συγκριτικά με τράπεζες αλλού το αξίζει".
Όμως, ορισμένα πιστωτικά ιδρύματα είναι πιο αξιόχρεα από άλλα. "Δεν είμαστε ούτε καν κοντά στον δανεισμό προς περιφερειακές τράπεζες... Δανείζουμε μόνο σε πιστωτικά ιδρύματα 'επιπέδου' κεντρικής τράπεζας σε κάθε χώρα", τονίζει η D. Cunningham.
Το καλοκαίρι του 2011, καθώς η ευρωκρίση άρχιζε να δυναμώνει και το ενδεχόμενο τραπεζικών καταρρεύσεων στην Ελλάδα βάραινε πολύ τις επενδυτικές σκέψεις, τα αμερικανικά money market funds μείωσαν κάθετα τα ανοίγματά τους στις τράπεζες της ευρωζώνης.
Τα κεφάλαια, που ιστορικά είναι κρίσιμοι δότες βραχυπρόθεσμου δανεισμού προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες, αρχίζουν τώρα και πάλι να συγκεντρώνονται. Ο δανεισμός προς τα πιστωτικά ιδρύματα της ευρωζώνης έχει αυξηθεί 9% από τις αρχές του έτους, ενώ ο αντίστοιχος προς τις αμερικανικές τράπεζες έχει μειωθεί 13%, σύμφωνα με την JP Morgan......( Για περισσότερα κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου