Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

FTSE25- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Εμφανέστατος ο σχηματισμός αναστροφής της μακρόχρονης πτωτικής πορείας του δείκτη στο μηνιαίο γράφημα. Ο χρονικός προσδιορισμός της ανοδικής εκτόνωσής του είναι αδύνατος, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστούν ακόμα πολλοί μήνες και μεγάλη ταλαιπωρία, έως ότου οι μετοχές περάσουν από τα αδύνατα στα δυνατά χέρια. Από τον νέο μήνα θα ζητήσουμε να παραμείνει απαραβίαστη η εστία της γραμμής τάσης S , δηλ. να μην υποχωρήσει χαμηλότερα των 280 μον. Το τι θα σηματοδοτήσει η υπέρβαση των 355-361 μον., είναι ευκόλως εννοούμενο , νομίζω ότι δεν χρειάζεται να το περιγράψουμε. 

Κατά την εβδομάδα που πέρασε, ο δείκτης διακυμάνθηκε μεταξύ της σημαντικής αντίστασης των 318 μον. (38,2% του ΑΒ) και της στήριξης των 297 μον. ( τοπική κορυφή). Εμφανέστατη η σημασία των 290 μον. (50% του ΑΒ)
Όσο αφορά την βραχυπρόθεσμη πορεία του δείκτη, αποτελεί θετική εξέλιξη η υπέρβαση των 304,8 μον. ( η οποία μετατρέπεται στην πλησιέστερη στήριξη) αλλά δεν αρκεί για την αναστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης που παραμένει πτωτική. Προυπόθεση για την ουσιαστική βελτίωση της τεχν. εικόνας είναι η ανοδική διάσπαση καταρχάς της ζώνης που εκτείνεται από την αντίσταση του συστήματός (312 μον.) έως την F2 ( άνω όριο σημαίας) και στην συνέχεια διάσπαση της πρόσφατης τοπικής κορυφής των 316-318 μον. Για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 318 μον. η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Προσέξτε το κλείσιμο ακριβώς πάνω στην σημαντική αντίσταση των 308 μον. απ’ όπου διέρχονται , οι εκθ.ΜΚΟ των 30 και 200 ημ. αλλά και το επίπεδο διόρθωσης 50% του τελευταίου πτωτικού.
Υποχώρηση του δείκτη μέχρι και την στήριξη των 305 μον. θα ήταν μία φυσιολογική και αναμενόμενη εξέλιξη. Όμως ενδεχόμενη υποχώρησή του χαμηλότερα των 301-302 μον. θα πρέπει να μας προβληματίσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου