Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

FTSE25 - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Θα επαναλάβουμε από τα προηγούμενα εβδομαδιαία σχόλια –για ακόμα μία φορά - ότι : Σε ενδεχόμενη έγκυρη υπέρβαση των 361 μον., η μοναδική πλέον αξιόλογη αντίσταση στο μηνιαίο γράφημα, εντοπίζεται στις….. 660 μον.  Εκεί θα κριθεί και η μακροπρόθεσμη πορεία του Ελληνικού χρηματιστηρίου. Συμπίπτει με την  τιμή στόχο του σχηματισμού inverse H&S που λαμβάνει χώρα σαδιστικά αργά αλλά σταθερά, τους τελευταίους 22 μήνες.  Άλλες πιθανές τιμές στόχοι είναι οι 530 , 553 και 561 μον.
Η γραμμή τάσης S αποτελεί  σημείο αναφοράς , που ενδέχεται να ξαναδοκιμαστεί στο μέλλον , όμως- υπό φυσιολογικές συνθήκες- είναι μάλλον απίθανη η πτωτική διάσπασή της. Υπέρ του αισιόδοξου σεναρίου συνηγορεί και ο τριπλός βυθός στις 280 μον. Οι πιθανότητες επαλήθευσής του, είναι προς το παρόν μικρές. Θα αυξηθούν σημαντικά σε ενδεχόμενη διαδοχική ανοδική διάσπαση των 355-361 και 410 μον.  Καταλύτης για την επίτευξη του στόχου θα γίνει η οποιαδήποτε λύση καταστήσει «βιώσιμο» το χρέος μας. Είτε πρόκειται για κούρεμα , είτε πρόκειται για ξύρισμα ….

Εμφανέστατος και στο εβδομαδιαίο γράφημα ο εν δυνάμει σχηματισμός inverse H&S . Για την ενεργοποίησή του απαιτείται η έγκυρη ανοδική διάσπαση των 361 μον. Για την ακύρωσή του αρκεί η υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα των ορίων των ώμων. 
Βραχυπρόθεσμα ο δείκτης έχει ν’ αντιμετωπίσει την αντίσταση του συστήματός μας στις 317 μον. , η ανοδική διάσπαση της οποίας αποτελεί ελάχιστη προυπόθεση για την αναστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης που παραμένει πτωτική. Μία μονάδα υψηλότερα έχει ν’ αντιμετωπίσει το σημαντικό επίπεδο διόρθωσης 50% του πτωτικού ΔΕ και λίγο υψηλότερα την μέχρι πρότινος γραμμή στήριξης S , που τώρα πλέον αποτελεί σημαντική αντίσταση. Σε ενδεχόμενη διάσπαση των ο δείκτης θα κινηθεί προς τις 322-323 μον.
Οι πλησιέστερες στηρίξεις εντοπίζονται στις 314 και 312 μον. Σε ενδεχόμενη διόρθωση ο δείκτης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κλείσει χαμηλότερα της στήριξης του συστήματός μας (309 μον.)που συμπίπτει με τον εκθ.ΜΚΟ30 ημ. ή να κινηθεί ενδοσυνεδριακά χαμηλότερα του 61,8% του πρόσφατου ανοδικού ΕΖ , δηλ. των 307 μον. 
Προς τους long
Κατοχυρώστε ένα μέρος από τα κέρδη σας στις 317-318 μον. και τα υπόλοιπα σε ενδεχόμενη άμεση προσέγγιση των 322-323 και 327 μον. Αυστηρό stop loss στις 309-307 μον. 

4 σχόλια:

 1. Προσωπικα δεν θα αφιερωνα τοσο χρονο εαν θεωρουσα οτι στοχος για τα επομενα χρονια ειναι οτιδηποτα λιγοτερο απο τον διπλασιασμο των τρεχουσων επιπεδων
  Η δικαιολογηση του στοχου βρισκεται στην παγκοσμια χρηματιστηριακη ιστορια που ξεκινα με την καταρρευση μιας χωρας συνεχιζεται με την κερδοσκοπικη αναδιαρθρωση της και ολοκληρωνεται με την απολυτη συντριβη σε νεα απολυτα χαμηλα σε ολους τους τομεις
  Πιθανοτατα τα λεφτα θα βγουν πιο ευκολα απο το short που θα ακολουθησει την επερχομενη μεγαλη ανοδικη κινηση
  Ειμαι λιγο απολυτος αλλα ο χρονος που εχω αφιερωσει στην Τ.Α ειναι ελαχιστο κλασμα των ετων που εχω αφιερωσει στην μελετη τετοιων περιπτωσεων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τωρα που το σκεφτομαι ,αν και ασχετος με τα κυματικα μιλαμεγια ενα τεραστιο abc

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προσωπικά…. , το μεροκάματό (αλλά και η διατήρηση της θέσης
  εργασίας) μου εξαρτάται από μία τοσοδούλα μονάδα. Θα προτιμούσα αυτήν την στιγμή
  να ήμουν σε beach party σε κάποιο νησί του Αιγαίου…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. παντα πιστευα στους μεγαλους αριθμους και στα μεγαλα χρονικα διαστηματα διοτι εξομαλυνουν την τυχαιοτητα και το απροοπτο
  για τον λογο αυτο σεβομαι και εκτιμω πολυ αυτο που κανεις,ειναι οτι πιο δυσκολο

  ΑπάντησηΔιαγραφή