Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

FTSE25 : ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Θα χρειαστεί πολύς χρόνος ακόμα έως ότου λυθεί η πολύμηνη συσσώρευση , όμως το σημαντικό είναι ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ του αισιόδοξου σεναρίου. Σε αυτό συνηγορεί όχι μόνο ο ιδιόμορφος σχηματισμός inverse H&S αλλά και ο τριπλός βυθός στις 280 μον. ο οποίος έχει συμβάλει στην δημιουργία σχηματισμού σημαίας ( 280-346 μον.) η ανοδική λύση της οποίας θα σηματοδοτήσει την λύτρωση του Ελληνικού χρηματιστηρίου, η οποία με την σειρά της θα συμβάλει στην λύτρωση και της πραγματικής οικονομίας.
Η πλησιέστερη σημαντική αντίσταση , σύμφωνα με το μηνιαίο γράφημα, εντοπίζεται στις 346 μον. και ακολουθούν εκείνες στις 355 και 361 μον. Η γραμμή τάσης S ,αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς. Ενδέχεται να μας απασχολήσει ξανά κατά τους χειμερινούς μήνες , αλλά δύσκολα θα διασπαστεί πτωτικά.


Ανάλογη εικόνα έχουμε και στο εβδομαδιαίο γράφημα. Να προσθέσουμε μόνο ότι η πλησιέστερη αντίσταση βρίσκεται στις 331 μον. (33% του ΑΒ) και στήριξη στις 318 μον. (38,2% του ΑΒ). Όσο αφορά την σημασία των στηρίξεων των 298 και 290 μον., δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη μνεία. 
Παρά την επίτευξη του στόχου των 326,7 μον. του διπλού βυθού , που θα μπορούσε ν’ ανακόψει την ορμή της ανόδου, κατά πάσα πιθανότητα και εκτός απροόπτου ο δείκτης – με αφορμή την πώληση του ΟΠΑΠ- θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία και κατά τις πρώτες συνεδριάσεις της νέας εβδομάδας.Όπως όλα δείχνουν θ’ απειλήσει τις αντιστάσεις των 331 και 340 μον.
Οι πιθανότητες προσωρινής ανακοπής της ανοδικής κίνησης στις 340 μον. είναι πολύ μεγάλες. Ενδείκνυται όχι μόνο για κατοχύρωση ενός μέρους των κερδών αλλά και (για τους contrarians ), λήψη short θέσεων με στόχο τις πλησιέστερες στηρίξεις των 323 , 316 και 311 μον.
Για τους μακροπρόθεσμους , η ευρύτερη ζώνη από την οποία διέρχονται οι ΜΚΟ 200 και 30 ημ. όπως επίσης η στήριξη του συστήματός μας και η ανερχόμενη γραμμή τάσης S, αποτελεί αξιόπιστο stop loss. Για τους πιο υπομονετικούς θα πρότεινα το επίπεδο 298 μον. 

3 σχόλια:

  1. Ήταν να μην πάρεις φόρα ..!!! ;-)

    Θα τα δημοσιεύσω σε λίγο.

    Σ’ ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρήκα λίγο χρόνο και είπα μια που έκανα την αρχή να το ολοκληρώσω, για να υπάρχει και σωστή αξιολόγηση και βοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή