Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

@ CON. CHAROK.

Δεν έχει σημασία μόνο το μέγεθος του στατιστικού δείγματος – που στην περίπτωσή μας υπερτερεί σαφέστατα ο Γεν. δείκτης με 60 μτχ., έναντι 25 του FTSE25 – αλλά κυρίως η αντιπροσωπευτικότητά του. Πόσο αντιπροσωπευτικός μπορεί να είναι ο FTSE 25, όταν το ποσοστό συμμετοχής της ΕΕΕ στον δείκτη είναι 24,38 % ??? Στον Γεν. δείκτη το ποσοστό συμμετοχής της είναι μεγάλο, αλλά όχι τόσο σκανδαλώδες. 

6 σχόλια:

 1. Απο τεχνικης αποψης ,αν μιλαμε για προιοντα,εχει δικιο ο @charok .Aλλα εγω συμφωνω μαζι σου για την μεγαλυτερη αξιοπιστια του ΓΔ. .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλε michele,
  κάθε προϊόν έχει τα δικά του ειδικά χαρακτηριστικά και πάνω σε αυτά κτίζει ο κάθε trader το "trading policy" του. Με βάση το σκεπτικό του Boss, αν ήταν προϊστάμενος μου θα είχα παραιτηθεί, αν ήταν υφιστάμενος μου θα τον είχα απολύσει, αν ήταν συνέταιρος μου θα του είχα κάνει "hostile take over", αλλά είναι φίλος μου, τον εκτιμώ πολύ και θα δοκιμάσω μαζί του αυτό το "trading-cocktail".
  K.X.

  ΥΓ. Οι διεθνείς οίκοι έφτιαξαν ειδικά τον FTSE, για να κτιστούν πάνω του τα προϊόντα της αγοράς των παραγώγων. Άλλωστε η πορεία του αποτελεί και το benchmark για τις αποδόσεις των διαχειριστών. Κατ' εμέ ο ΓΔ δεν έχει καμιά απολύτως αξία (πέραν του συμβολισμού του) εφόσον δεν αποτελεί "διαπραγματεύσιμο προϊόν".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κάτι ανάλογο μου είχε πει πριν από πολλά χρόνια και ο διευθυντής μου στο νοσοκομείο που έκανα ειδικότητα , όταν αντιλήφθηκε ότι ακολουθούσα διαφορετικό πρωτόκολλο απ’ αυτό που συνηθιζόταν στην εξέταση του παχέος εντέρου με βαριούχο υποκλυσμό. Τώρα πια διδάσκεται στους νέους ειδικευόμενους.
  Αμφισβητούσα πάντα την έτοιμη, αμάσητη γνώση των βιβλίων.
  Την αγάπη μου, να είσαι καλά. Σε περιμένω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συναδελφος ακτινολογος??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ακριβώς !!!
  Να είσαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν έχει σημασία μόνο το μέγεθος του στατιστικού δείγματος – που στην περίπτωσή μας υπερτερεί σαφέστατα ο Γεν. δείκτης με 60 μτχ., έναντι 25 του FTSE25 – αλλά κυρίως η αντιπροσωπευτικότητά του. Πόσο αντιπροσωπευτικός μπορεί να είναι ο FTSE 25, όταν το ποσοστό συμμετοχής της ΕΕΕ στον δείκτη είναι 24,38 % ??? Στον Γεν. δείκτη το ποσοστό συμμετοχής της είναι μεγάλο αλλά
  όχι τόσο σκανδαλώδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή