Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

ΔΟΘΗΚΕ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ , ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΗΣΕ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ....

Μπορεί σήμερα να μην κέρδισε πόντους η Ελληνική αγορά , αλλά σίγουρα κέρδισε τις εντυπώσεις , καθώς παρά το γεγονός ότι της δόθηκε μια καλή αφορμή για διόρθωση , αυτή περιορίστηκε σε πολύ μικρή έκταση ( χρονικά και ποσοτικά ).
Προσέξτε ότι το ενδοσυνεδριακό χαμηλό από το οποίο αντέδρασε ανοδικά ο δείκτης, ήταν πέριξ των μέχρι πρότινος σημαντικών αντιστάσεων ΜΚΟ200 και ΜΚΟ60 ημ. και τώρα πλέον στηρίξεων.
Να επαναλάβουμε από το εβδομαδιαίο σχόλιο :
«Η ανοδική διάσπαση των 858-871 μον. ανέτρεψε την βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση και βελτίωσε σημαντικά την τεχν. εικόνα. Όμως για την ουσιαστική βελτίωσή της απαιτείται, η έγκυρη διάσπαση του άνω ορίου της διακεκαυμένης ζώνης των 930-935 μον. , απ’ όπου διέρχεται το επίπεδο διόρθωσης 38,2 % του πτωτικού ΒΓ αλλά και το επίπεδο 33% του ανοδικού ΑΒ.»
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω και να επισημάνω ότι ( σε αντίθεση με τα βιβλία της τεχν. ανάλυσης) θεωρώ έγκυρη μία ανοδική διάσπαση όταν συμπληρωθούν τρία λευκά κεριά πάνω από την αντίσταση ( όχι απαραίτητα συνεχόμενα). Τα τρία συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα της αντίστασης –όπως περιγράφουν τα περισσότερα βιβλία- δεν αρκούν για να την θεωρήσουμε έγκυρη μία διάσπαση. Παραθέτω το παρακάτω παράδειγμα όπου παρά το γεγονός ότι ο δείκτης διέσπασε «έγκυρα» σύμφωνα με τα βιβλία την αντίσταση των 2102 μον. – καθώς έλαβαν χώρα 5 (!!!) κλεισίματα πάνω απ’ αυτήν – το αποτέλεσμα ήταν μάλλον δραματικό. 

12 σχόλια:

 1. Καταρχήν να πω πως σήμα για έξοδο από την αγορά δεν έχουμε (σκέψεις Αλέξανδρου).
  Από την άλλη ο στόχος που έδωση η διαγραμματική ανάλυση είναι πολύ κοντά στο να επιτευχθεί. (326-27). Επίσης στον ΓΔ βρισκόμαστε ακριβώς πάνω στο 38% από την κορυφή του Μαίου.
  Αν στα παραπάνω συμπληρώσουμε πως έχουμε 7 ανοδικές συνεχείς ημέρες στον ΓΔ (κάτι που σπάνια ξεπερνιέται χωρίς να υπάρχει διόρθωση) τότε έχουμε αρκετά στοιχεία να μας κάνουν να αναρωτηθούμε. Μήπως ήρθε η ώρα να πάρω τα κέρδη μου (ή ένα κομμάτι από τα κέρδη μου;)
  Πάντως εγώ το έκανα το καμμάτι μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αμαν ρε Θαναση καθε φορα που παμε να βγαλουμε τα ....γαμπριατικα εμφανιζεσαι λες πουλαω και μετα πεφτει
  ΟΧΙ αυτη την φορα ΟΧΙΙΙΙΙΙΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τελος παντων stop to 315 ftse και εαν το σπασει θα τα πουμε απο κοντα,εχω και μια προσκληση εαν θυμαμαι καλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Λέει κανείς ότι πάλι θα γίνει έτσι; Αφού από τύχη τα πετυχαίνουμε έτσι και αλλιώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. μμμμμ της σχολης Μαρκακη και συ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Να το εκλάβω σαν σαρκασμό ?
  Ο παράγοντας τύχη είναι καθοριστικός σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.
  Πολύ περισσότερο δε στις αγορές. Μπορούμε να μειώσουμε την επιρροή της στο τελικό αποτέλεσμα , με την σκληρή προσπάθεια , εργασία , εμπειρία , αλλά πάντα θα έχει -αν όχι τον πρώτο- σίγουρα τον τελευταίο λόγο.
  Κάποτε πίστευα κι’ εγώ ότι η τύχη είναι το άλλοθι των αποτυχημένων , των αδυνάτων , των τεμπέληδων. Η ίδια η ζωή μου απέδειξε πόσο λάθος έκανα…

  Να είσαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Βασίλη πότε σαρκάστηκα και δεν το θυμάμαι;
  Ίσα ίσα που συμφωνώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ποιο σαρκασμο ενα αστειο εκανα......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. σε βεβαιωνω οτι ο Θανασης ειναι πολυ σεμνος ανθρωπος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Γίνε μέλος , γιατί σε λίγες ημέρες η είσοδος θα επιτρέπεται
  μόνο στα μέλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή