Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ : ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Κατά την εβδομάδα που πέρασε, οι προσδοκίες της Ελληνικής αγοράς περί κουρέματος του χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας,  κατέρρευσαν υπό το βάρος αλλεπάλληλων διαψεύσεων της Γερμανικής κυβέρνησης, με αποτέλεσμα ο δείκτης να απολέσει το μεγαλύτερο μέρος από τα προηγηθέντα κέρδη του, κατά το εννεαήμερο  ανοδικό σερί. Στην ατζέντα των πολιτικών συζητήσεων προστέθηκε και το καυτό θέμα των πλειστηριασμών , το οποίο αντί να λειτουργήσει καταλυτικά για την αγορά – όπως προσδοκούσαμε – άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και επιδείνωσε ακόμα περισσότερο το κλίμα. Θεωρήθηκε – και είναι- παράγοντας ενδοκυβερνητικών τριγμών.
Από τεχνική άποψη έλαβαν χώρα σημαντικότατα αρνητικά γεγονότα , που έθεσαν σε κίνδυνο το ανοδικό momentum και τα οποία αναλύονται διεξοδικά στα προηγούμενα σχόλια. Η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας αποκατέστησε εν μέρει την τεχν. εικόνα , με την ανακατάληψη κρίσιμων στηρίξεων. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
Στο μηνιαίο και εβδομαδιαίο γράφημα του δείκτη , βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένας μακροχρόνιος σχηματισμός πυθμένα – ανάλογος με εκείνον της δεκαετίας του ’90 – που κατά πάσα πιθανότητα και εκτός απροόπτου – η ανοδική λύση του, θα σηματοδοτήσει το τέλος της πολύχρονης ταλαιπωρίας του.
Όσο αφορά το μηνιαίο , έχουμε να παρατηρήσουμε  ότι η στήριξη των 796 μον. είναι ζωτικής σημασίας και ότι η μόνη αξιόλογη αντίσταση εντοπίζεται πέριξ των 1400 μον. Ο σχηματισμός των τελευταίων μηνών παραπέμπει σε σημαία. Εύκολα όμως θα μπορούσε να μεταλλαχθεί  σε H&S ( γεγονός που προυποθέτει μηνιαίο κλείσιμο , χαμηλότερα των 796 μον.)
Ο προαναφερόμενος εν δυνάμει σχηματισμός H&S είναι εμφανέστατος και στο εβδομαδιαίο γράφημα, όμως για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα των 790μον. υπερτερεί ο σχηματισμός inverse H&S , του οποίου τα όρια του δεξιού ώμου δοκιμάστηκαν δύο φορές με επιτυχία. Η γραμμή του λαιμού διέρχεται από τις 847 μον. Ενδέχεται να ξαναδοκιμαστεί στο προσεχές μέλλον. Εύχομαι και ελπίζω με επιτυχία  καθώς από την αντοχή της ή μη, θα κριθούν πολλά. 
Κατά την εβδομάδα που πέρασε, έλαβαν χώρα αρνητικότατες εξελίξεις όπως η πτωτική διάσπαση της στήριξης του συστήματός μας , της ανοδικής γραμμής τάσης S , του εκθ. ΜΚΟ 30 και του απλού ΜΚΟ200 ημ. που έθεσαν σε κίνδυνο το ανοδικό momentum.
Ο δείκτης βρήκε στήριξη και αντέδρασε ανοδικά από την στήριξη που του παρέχουν ο απλός ΜΚΟ60 ημ. ( πράσινη καμπύλη γραμμή) , ο εκθ. ΜΚΟ200 ημ. ( μπλε καμπύλη γραμμή ) και το σπουδαιότερο όλων , από το επίπεδο 38,2% του ανοδικού ΑΒ. την σημασία των οποίων μνημονεύσαμε σε ειδικό άρθρο με τίτλο LAST CHANCE. Ελάχιστα χαμηλότερα ( πέριξ των 885 μον.) διέρχεται η γραμμή S και το επίπεδο 50% του ΓΔ που επίσης μνημονεύσαμε σε ειδικό άρθρο με τίτλο «Περίεργες συμπτώσεις» 
Εν κατακλείδι θα λέγαμε ότι για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα της ευρύτερης περιοχής που εκτείνεται από τις 907 έως και τις 885 μον. –που βρίθει σημαντικών στηρίξεων – θα παραμένουν βάσιμες οι ελπίδες μας για κατάκτηση υψηλότερων επιπέδων. Όμως πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι και για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται χαμηλότερα των 930-936 μον., η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη.
 Κατά την νέα εβδομάδα εστιάζουμε την προσοχή μας στις πλησιέστερες αντιστάσεις των 930 , 936 , 940 και 950 μον., όπου σε αυτές ενδέχεται να τερματίσει – προσωρινά τουλάχιστον- η ανοδική αντίδραση. 

2 σχόλια:

  1. Βασιλη, καλη σου μερα
    οπως βλεπω, επεσες με τα μουτρα στη δουλεια !!!!
    σε αφηνω να δουλεψεις και θα μπω να σε διαβαζω αργοτερα . . .
    καλο Σ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή