Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Ο μακροχρόνιος σχηματισμός πυθμένα , σε πλήρη εξέλιξη. Εμφανέστατος και στο μηνιαίο γράφημα , απ’ όπου εξάγουμε τις παρακάτω σημαντικές στατιστικές πληροφορίες :
 • Ο τριπλός βυθός στις 280 μον. καθιστά το εν λόγω επίπεδο σημείο αναφοράς , όπως επίσης και η γραμμή τάσης S . Δύσκολα θα διασπαστούν στο μέλλον πτωτικά. Κάθε προσέγγισή τους θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ευκαιρία για τοποθετήσεις ( μέχρι αποδείξεως τουναντίον ).
 • Η μόνη αξιόλογη αντίσταση , εντοπίζεται στις …..660 μον.(!!!) και κατά σύμπτωση (?) συμπίπτει με την τιμή στόχο του σχηματισμού, με ενδιάμεσους σταθμούς τις 485 και 560 μον.
 • Σημείο κλειδί στην ανοδική πορεία οι 355-360 μον. 

Στο εβδομαδιαίο γράφημα έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :
Η πλησιέστερη σημαντική στήριξη, διέρχεται από τις 298 μον. Εκτιμώ ότι αργά ή γρήγορα – ίσως και άμεσα- θα δοκιμαστεί , με επιτυχία.
Οι αμέσως επόμενες διέρχονται από τις 290 , 286 , 280 και τέλος 273 μον.
Η πλησιέστερη σημαντική αντίσταση εντοπίζεται στις 318 μον. Αντιστοιχεί στο επίπεδο διόρθωσης 38,2% της συνολικής ανοδικής κίνησης και για την σημασία του αναφερθήκαμε εκτενώς σε πρόσφατο άρθρο για τον Γεν. δείκτη.
Η αμέσως επόμενη σημαντική αντίσταση εντοπίζεται στις 331 μον. και αντιστοιχεί στο 33% της συνολικής ανοδικής κίνησης. 
Στο ημερήσιο γράφημα παρατηρούμε ότι μετά την ανοδική διάσπαση της γραμμής του λαιμού στις 298 μον. του σχηματισμού διπλού βυθού , ο δείκτης επιτάχυνε τον βηματισμό του -με σχετική αύξηση του τζίρου - και με στόχο min 316 – max 326 μον.
Ο δείκτης προσέγγισε σε απόσταση αναπνοής το σημείο που συγκλίνουν οι δύο σημαντικότατοι ΜΚΟ των 200 και 60 ημ. , πέριξ των 313-4 μον. Λίγο υψηλότερα στις 316 μον. διέρχεται το επίπεδο διόρθωσης 33% του πτωτικού ΓΔ. Ενδέχεται ν’ ανακόψουν την ανοδική ορμή , ίσως και να γίνουν η αφετηρία για μία βραχυπρόθεσμη διόρθωση της τάξης του 23,6 ίσως και 33-38,2% του πρόσφατου ανοδικού από τις 270 μον.
Τέλος , να υπενθυμίσουμε ότι το άνω όριο της διακεκαυμένης ζώνης βρίσκεται στις 323 μον. (38,2% διόρθωση ) Για όσο χρονικό διάστημα ο δείκτης διατηρείται χαμηλότερα , η κατάσταση θα παραμένει επικίνδυνη, καθώς οι βραχυπρόθεσμες ανοδικές διορθώσεις στα πτωτικά κύματα , συνήθως τερματίζουν σε αυτό το επίπεδο. 
Συμπέρασμα : Μετά την ανοδική διάσπαση των 298 μον. η τεχνική εικόνα βελτιώθηκε σημαντικά , αλλά προυπόθεση για την ουσιαστική βελτίωσή της  είναι η ανοδική διάσπαση τουλάχιστον των 323 μον. Αναμένουμε από την ζώνη 312-326 μον. διορθωτική κίνηση μέχρι τις 298 μον. και στην συνέχεια νέο ανοδικό κύμα που θα φέρει τον δείκτη μέχρι το φθινόπωρο ,προς τις 340 ίσως και 360 μον. , υπό την αυστηρή προυπόθεση του διπλασιασμού του τζίρου και την συμμετοχή των τραπεζών.
Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα της στήριξης του συστήματός μας , θεωρώ σκόπιμη την σταδιακή κατοχύρωση των κερδών όταν προσεγγίζει σημαντικές αντιστάσεις ( μεγάλα κόκκινα βέλη) και την επανατοποθέτηση σε σημαντικές στηρίξεις ( μεγάλα μπλε βέλη). 

2 σχόλια:

 1. για αλλη μια φορα, παρα πολυ καλη δουλεια !!
  και στον 25αρη και στον ΓΔ !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να είσαι καλά. Γιάννη μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή