Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013

"ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΟΥΡΕΙΟ ...."

Η μοναδική αξιόλογη αντίσταση στο μηνιαίο γράφημα εντοπίζεται στις….. 660 μον.  Εκεί θα κριθεί και η μακροπρόθεσμη πορεία του Ελληνικού χρηματιστηρίου. Συμπίπτει με την μέγιστη τιμή στόχο του σχηματισμού inverse H&S που λαμβάνει χώρα σαδιστικά αργά, αλλά σταθερά τους τελευταίους 22 μήνες.  Άλλες πιθανές τιμές στόχοι είναι οι 530 , 553 και 561 μον.
Η γραμμή τάσης S αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς , που ενδέχεται να ξαναδοκιμαστεί στο μέλλον , όμως είναι μάλλον απίθανη η πτωτική διάσπασή της. Υπέρ του αισιόδοξου σεναρίου συνηγορεί και ο τριπλός βυθός στις 280 μον. Οι πιθανότητες επαλήθευσής του είναι προς το παρόν μικρές. Θα αυξηθούν σημαντικά σε ενδεχόμενη διαδοχική ανοδική διάσπαση των 355-361 και 410 μον.  Καταλύτης για την επίτευξη του στόχου θα γίνει η οποιαδήποτε λύση καταστήσει «βιώσιμο» το χρέος μας. Είτε πρόκειται για κούρεμα , είτε πρόκειται για ξύρισμα …«Όλη η Ελλάδα ένα ατέλειωτο κουρείο….»  θα έλεγε ο Δ. Σαββόπουλος , αν ξανάγραφε τους στίχους του γνωστού τραγουδιού…….

Κατά την εβδομάδα που πέρασε , ο δείκτης απείλησε με αξιώσεις την αντίσταση των 331 μον. και στην συνέχεια δοκίμασε επιτυχώς την σημαντική στήριξη των 318 μον. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω το σενάριο μας ( που διαψεύστηκε ) και που πιθανολογούσε την ολοκλήρωση της διόρθωσης από τις 406 μον., στις 318. Επανέρχομαι για να τονίσω και να επισημάνω την σημασία του.  Μιας και μιλάμε για σημαντικές στηρίξεις που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε ενδεχόμενη αξιόλογη διόρθωση , ν’ αναφέρουμε κι’ εκείνες των 298 ( τοπική κορυφή ) και 290 μον. (50% διόρθωση του ανοδικού ΑΒ) Αποτελούν αξιόπιστα stop loss.
Κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένουμε τον δείκτη να διακυμανθεί μεταξύ της ζώνης στήριξης (που του παρέχεται από την στήριξη του συστήματός μας, τους ΜΚΟ200 και 30 ημ. και της γραμμής τάσης S ) και της αντίστασης των 340-6 μον. Το πιθανότερο σενάριο είναι να λάβει χώρα μία συσσώρευση αρκετών ημερών μέσα στα προαναφερόμενα όρια και στην συνέχεια να λυθεί μάλλον ανοδικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου