Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Γ.Δ.- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ( ΜΕΡΟΣ 2ον)

Κατά την εβδομάδα που πέρασε , δεν υπήρξε καμία τεχνική εξέλιξη στο μηνιαίο γράφημα του Γεν. δείκτη. Και όπως όλα δείχνουν θ’ αργήσει να υπάρξει, καθώς δύσκολα θα διασπάσει ο δείκτης το άνω όριο (1052 μον.) ή το κάτω όριο (790 μον.) της ζώνης συναλλαγών , μέσα στην οποία διακυμαίνεται.
Θεωρώ ότι ο σχηματισμός των τελευταίων μηνών είναι σημαίας ( δηλ. σχηματισμός συνέχισης της ανοδικής πορείας, με στόχο τις 1850 μον.!!! ) αλλά εύκολα θα μπορούσε να μεταλλαχθεί σε H&S ( με τιμή στόχο τις 440 μον.) , γεγονός που προυποθέτει μηνιαίο κλείσιμο χαμηλότερα των 790 μον. Εμφανέστατος ο σχηματισμός inverse H&S στο εβδομαδιαίο γράφημα. Μας υπόσχεται τιμές πέριξ των 1400 μον. Προσέξτε την στήριξη που παρέχουν  στον δείκτη τα όρια του δεξιού ώμου, πέριξ των 790 μον. Ανέκοψαν δύο φορές ως τώρα τους πωλητές και έγιναν η αφετηρία για μεγάλες ανοδικές κινήσεις. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραμείνει απαραβίαστη η εστία τους.
Σε βραχυχρόνιο ορίζοντα , έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής. Αποτελεί θετική εξέλιξη η ( έστω και οριακή) υπέρβαση της αντίστασης των 896μον. , όμως οφείλουμε να επισημάνουμε ότι συνήθως οι βραχυπρόθεσμες ανοδικές αντιδράσεις των 3 ημερών , τερματίζονται στο 66% του τελευταίου πτωτικού ( στην περίπτωσή μας ΕΖ) δηλ. στις 908-9 μον.  Έτσι κι’ αλλιώς οι 909 μον. αποτελούν σημαντική αντίσταση ( 38,2% του ΓΔ).
Για την ουσιαστική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται καταρχάς η ανοδική διάσπαση των 916 μον. απ’ όπου διέρχεται το επίπεδο 78,6% του τελευταίου πτωτικού, το gap , η αντίσταση του συστήματός μας αλλά και το άνω όριο της πιθανολογούμενης σημαίας ( F1F2), και στην συνέχεια η υπέρβαση των 925-930 μον. Για την επιδείνωση της τεχν. εικόνας αρκεί η πτωτική διάσπαση των 889-885 μον. 
Σύμφωνα με το σύστημά μας , η τάση παραμένει ακόμα πτωτική. 

2 σχόλια:

  1. Σωστόν το σαφές.
    Πάντως το ότι κατάφερες τον κ. Βελιανίτη να βγει από το καβούκι του, σου παρέχει πολλά αστέρια. Και για την ποιότητα του site και για την ανθρώπινη προσέγγιση.
    Τα θερμά μου συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή