Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

ΔΤΡ: ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ 150 ΚΑΙ 130 μον.

Ευτυχώς για τους contrarians , αν και με μικρή καθυστέρηση , η εκτίμησή μας επαληθεύτηκε. Η στήριξη του συστήματός μας έγινε ο βατήρας για αξιόλογη ανοδική αντίδραση.
Ο δείκτης έκλεισε ακριβώς πάνω στην αντίσταση του συστήματός μας, γεγονός που υποδηλώνει ότι η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ακόμα πτωτική. Σε ενδεχόμενη ανοδική διάσπασή της οι πλησιέστερες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 139,  142 , 147 και 150 μον. και προσφέρονται για κατοχύρωση κερδών , καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι ο δείκτης να συσσωρεύσει για αρκετό διάστημα μεταξύ 150 και 130 μον.
Η πλησιέστερη στήριξη εντοπίζεται στις 136 μον. Είναι πολύ πιθανό να δοκιμαστεί άμεσα. Όμως η σημαντικότερη είναι λίγο χαμηλότερα και ορίζεται από την ζώνη που σχηματίζουν ο εκθ.ΜΚΟ30 ημ. ( μωβ γραμμή) και η στήριξη του συστήματός μας. Θα δοκιμαστεί πολλές φορές ακόμα στο εγγύς μέλλον, εύχομαι και ελπίζω με επιτυχία. Κάθε προσέγγισή της οφείλουμε να την εκλαμβάνουμε ως ευκαιρία για αγορές (μέχρι αποδείξεως τουναντίον). Αποτελεί αξιόπιστο stop loss για όσους κατέχουν long θέσεις. 

7 σχόλια:

 1. σε ευχαριστώ για το blog list...ήδη "ανταπέδωσα"....να σαι καλά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αλέξανδρε , αναζητώ επί πολλές ώρες την μέγιστη αποδεκτή διόρθωση
  στον FTSE25. Το συμπέρασμά
  μου σε λίγο. Αναμένω και τις δικές σας απόψεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κλείσει χαμηλότερα της στήριξης
  του συστήματός μας που συμπίπτει με τον εκθ.ΜΚΟ30 ημ. ή ενδοσυνεδριακό χαμηλότερο
  του 61,8% του πρόσφατου ανοδικού. Περισσότερα σε λίγο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή